UDARNA VEST: SAD spremaju osvetu Moskvi zbog napada ruskih specijalaca u Siriji

UDARNA VEST: SAD spremaju osvetu Moskvi zbog napada ruskih specijalaca u Siriji

UDARNA VEST: SAD spremaju osvetu Moskvi zbog napada ruskih specijalaca u Siriji

SAD su spremne da upotrebe silu protiv Rusije u Siriji, i već su upozorile Moskvu o tome, izjavio je pomoćnik državnog sekretara Ves Mičel u pisanoj izjavi kongresnom odboru za spoljne poslove.

Mičel je dodao da su ruski plaćenici (!?) navodno pokušali da napadnu američke vojne položaje u Siriji, te da će na ovo SAD adekvatno odgovoriti, izveštavaju danas ruski mediji.

“U narednim danima i nedeljama će SAD i naši saveznici oslabiti i poraziti Islamsku državu, podržati stabilnu Siriju i ograničiti zlonamerni uticaj Irana,“ nastavio je on.

Pomoćnik državnog sekretara SAD je tvrdio da se sukob u Siriji može rešiti samo putem takozvanog Ženevskog formata koji poziva Rusiju da se pridruži pregovorima i da povede sirijsku vladu.

Nakon uspeha Astana formata koji uključuje Rusiju, Iran i Tursku, SAD pokušavaju da ponovo pokrenu Ženevski format kako bi povratili svoj politički uticaj u tom sukobu.

U međuvremenu, predsedavajući Predstavničkog doma SAD-a, Ed Rojs, tvrdio je da je raketni udar na Siriju 14. aprila, pod vođstvom SAD-a, bio “legalan i opravdan.“ On je takođe zapretio Siriji dodatnim udarima.

“SAD i naši saveznici su imali opravdanje za preduzimanje ograničene vojne akcije protiv Bašara al Asada u odgovoru na njegovu varvarsku upotrebu hemijskog oružja (!?). Nadamo se da je sirijski diktator shvatio poruku. Ako nije, ne sumnjam da će biti još dodatnih vojnih udara,“ rekao je Rojs na saslušanju za spoljne poslove.

On je istakao da je Vašingtonu potrebna strategija kako bi dobio “političko rešenje koje ide dalje od Asada kako bi obezbedili trajni mir.“

Webtribune.rs

Direktan sukob Rusije i Amerike – likvidirano preko 200 američkih specijalaca

MARIN LE PEN UZNEMIRILA FRANCUSKU: Makron prekršio međunarodno pravo bombardovanjem Sirije

Preporučeno:

Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite nas! PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com ili https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

If you’re able, and if you like our content and approach, please support the project! PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com or via: https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima …

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*