MARIN LE PEN UZNEMIRILA FRANCUSKU: Makron prekršio međunarodno pravo bombardovanjem Sirije

Emmanuel Macron French president - Franch president and French people made international crime against humanity

MARIN LE PEN UZNEMIRILA FRANCUSKU: Makron prekršio međunarodno pravo bombardovanjem Sirije

Priča o američkim udarima na Siriju zbog navodnog hemijskog napada trebalo bi da pokrenu razna pitanja, kaže Marin le Pen, dodajući da je predsednik Makron prekršio međunarodno pravo i pao u “zamku“ Vašingtona.

“Čuli smo mnogo takvih priča, koje su nam Amerikanci pričali godinama, počevši od Kolina Pauela sa njegovom malom bočicom, koji je tvrdio da je postojalo oružje za masovno uništenje, što je postalo razlog za rat u Iraku,“ rekla je Marin  Le Pen, lider Nacionalnog fronta, za BFMTV.

Za razliku od Emanuela Makrona, njegov prethodnik Žak Širak nije upao u američku “zamku“ i protivio se ratu u Iraku. “Danas svi priznaju da je taj rat zasnovan na laži,“ rekla je Marin Le Pen. “Stoga, dovodim u pitanje svaki delić informacije koja je preneta iz SAD.“

Tvrdnje koje su iznele francuske vlasti oko raketnih udara na Siriju, izgleda da imaju mnogo rupa, dodala je ova političarka. Glavno pitanje, kaže Le Penova, jeste to da li je Makron “zaista bombardovao fabriku u kojoj je prozvedeno i skladišteno hemijsko oružje,“ kako je tvrdio. Iako su SAD i njihovi saveznici insistirali na tome da su sve mete bile povezane sa navodnim “hemijskim programom“ u Siriji, Damask čvrsto odbacuje te optužbe.

Marin Le Pen: “Možda ne znam mnogo o tome, ali vodim se nacionalnom mudrošću i zdravim razumom; kada bomarduju fabriku u kojoj se skladišti hemijsko oružje, rizikuju da ubiju više hiljada ljudi koji žive u tom kraju,“ rekla je Le Penova, dodajući da nisu prijavljene nikakve civilne žrtve.

Iako su posledice udara izazvale sumnju o zvaničnom obrazloženju koje stoji iza njih, sam napad je bio kršenje međunarodnog prava, smatra Le Penova. Učešće Francuske u njima je predstavljalo “ratni čin,“ koji bi mogao imati nepredvidive posledice, rekla je ona.

“Mislim da je Makron prekršio međunarodno pravo, nema tu šta da se raspravlja. On govori o “međunarodnom legitimitetu“ koji bi trebalo da zameni međunarodno pravo, ali mene zbunjuje ovaj koncept – postoji samo međunarodno pravo,“ rekla je Marin Le Pen.

SAD, Velika Britanija i Francuska su napale Siriju prošle nedelje sa preko 100 krstarećih raketa, navodeći kao izgovor navodni hemijski incident koji se dogodio 7. aprila u gradu Duma. Napad se dogodio noć pre nego što je Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW) trebalo da poseti ovo mesto navodnog incidenta sa misijom za utvrđivanje činjenica, što je Damask pozdravio.

Webtribune.rs

Global Media Planet INFO

https://www.facebook.com/118656822123307/photos/a.118973752091614.1073741828.118656822123307/173794659942856/?type=3

Preporučeno:

Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite nas! PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com ili https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

If you’re able, and if you like our content and approach, please support the project! PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com or via: https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima …

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*