UDARNA VEST – VOJSKA SRBIJE KRENULA NA BLISKI ISTOK! “Vratićete se kao iz Somalije i Vijetnama” poruka sa Bliskog Istoka


UDARNA VEST – VOJSKA SRBIJE KRENULA NA BLISKI ISTOK! – “Vratićemo vas kao iz Somalije i Vijetnama” poruka sa Bliskog Istoka

Beograd, Srbija | 04.02.2018

U niškoj kasarni „Knez Miloš“ danas je organizovan svečani ispraćaj pešadijske čete i voda za zaštitu snaga Treće brigade Kopnene vojske, štabnih oficira i članova elementa za nacionalnu podršku u tzv “Multinacionalnu misiju UNIFIL” u Libanu.

Pred svečanim strojem, ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da pozdravljamo odlazak onih koji će slavu srpske zastave i srpske države pronositi daleko.

„Pozdravljamo odlazak ponosni što možemo da pošaljemo takve ljude, tako opremljene i obučene, spremne da rade za dobrobit svakog ljudskog bića kome je pomoć potrebna.

Daleko idete, u zemlju rastrzanu ratovima i sukobima, mržnjama. Idete daleko da ublažite ljudsku patnju, muku, bol.

Idete daleko da ponesete našu zastavu i da je tamo daleko neka deca zapamte kao znak mira, sigurnosti i bezbednosti, kao znak dobrote koju će zapamtiti sa vašeg rukava.

Kada ste im prošli prstima kroz kosu, kada ste pomogli njihovim roditeljima, kada ste nekom detetu vratili poverenje u ljudski rod“, rekao je Vulin.

On je izjavio da ćemo svoje mirovnjake čekati, s njihovim porodicama.

„Ponosni na vas brinućemo, makar to i ne govorili glasno, razmišljaćemo šta radite, kako izgledate, čime se bavite i da li vam je teško. Da li se nečega bojite, sigurni da mislite na nas, da mislite na svoju zemlju i sve nas koje ste ovde ostavili“, rekao je Vulin.

Komandant general-major Nacionalne Garde Ohaja (USA) Mark Bartman i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković,
Komandant general-major Nacionalne Garde Ohaja (USA) Mark Bartman i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković,

„Nemojte nikad zaboraviti, ovde sa vama koračaju vaši sinovi, ponosni na vas. Oni će u školama govoriti da im je otac tamo daleko, da i tamo čuva Srbiju jer i tamo se čuva Srbija.

Čuva se tako što pokazujete koliko smo organizovani, snažni i hrabri, čuva se tako što stvarate prijatelje i tamo gde su mržnja i neprijateljstvo način života“, kazao je ministar.

Prema Vulinovim rečima, čuva se tako što mi ovde možemo da budemo sigurni i ponosni da gde god da su naši mirovnjaci, koji dostojno i visoko nose i dižu zastavu Srbije, svetu zastavu zbog koje postoje i zbog koje žive.

Oružane snage SAD dočekane na aerodromu Batajnica hlebom i solju

„Mi ćemo vas čekati i mislićemo na vas, sigurni da tamo gde ste, čuvate svoju Srbiju, zato vam želim da budete zdravi, da budete hrabri, baš takvi kakvi jeste i da nam se vratite a kada se vratite da nam pričate kako ste proneli slavu Srbije, koliko ljudskih bića je postalo svesno da tamo daleko postoji jedan narod i jedna zemlja u kojoj su sloboda i dobrota vrednosti iznad svega“, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković istakao je da pripadnici Vojske Srbije posebnu pažnju posvećuju kvalitetu realizacije zadataka u svim poverenim misijama.

„Opšte je poznato, gde god su pripadnici Vojske izašli van kasarne, radi pomoći stanovništvu ugroženom elementarnim i drugim nepogodama, ili zbog uređenja puteva, komunikacija, uvek su kvalitetno izvršavali zadatke.“, rekao je Dikovi

„To se posebno odnosi na kvalitet izvršavanja zadataka u drugoj misiji Vojske Srbije, u mirovnim operacijama, a to je posebno važno zato što je reč o međunarodnom okruženju, o radu s pripadnicima drugih oružanih snaga. To je odlična prilika da vidimo i koliko vredimo u tom okruženju, koliko smo sposobni da sa drugima realizujemo veoma važne zadatke očuvanja mira“, rekao je general Diković.

On je istakao da je izuzetno zadovoljan načinom na koji naši oficiri, podoficiri i vojnici pristupaju realizaciji zadataka.

Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani u regionu Bliskog Istoka i u Libanu, u sastavu španskog kontigenta, dok će vod za zaštitu snaga biti u sastavu italijanskog kontigenta u Sektoru Zapad.

U misiju je ispraćeno i sedam štabnih oficira i pet pripadnika elementa za nacionalnu podršku, koji će obavljati odgovorne dužnosti u Sektoru Istok.

Na današnjoj svečanosti, ministar odbrane uručio je državnu zastavu komandirima pešadijske čete i voda za zaštitu snaga, koji su u ime kolega obećali da će sve poverene zadatke u misiji obavljati časno i profesionalni, u skladu sa mandatom i zadacima misije.

Svečanosti su prisustvovali i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Treće brigade pukovnik Predrag Grbić, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, verskih zajednica, porodice i prijatelji mirovnjaka.

Beirut, Lebanon | 04.02.2018

Oštre reakcije građana na slanje Vojske Srbije i drugih NATO zemalja stižu iz Bejruta. Naša redakcija kontaktirala je naše izvore iz Bejruta i prenosimo deo:

“Oni nas mogu napasti ali će proći isto kao u Somaliji ili Vijetnamu. Naravno da smo potpuno svesni takvih nazovi “mirovnih” misija za račun Izraela a pod pokroviteljstvom UN kao što to i inače rade.

Upotrebljena retorika srpskih zvaničnika je u najmanju ruku čudna, prikazuju nas kao da smo u nekakvim problemima i nevoljama, vrlo čudno…  Sačekajte malo pre nego što vam dostavimo i zvanično saopštenje.” – rekao nam je naš izvor iz Bejruta.

Preporučeno:

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite nas! Naš rad više neće biti moguć bez vaše podrške… PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com ili https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

If you’re able, and if you like our content and approach, please support the project. Our work wouldn’t be possible without your help… PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com or via: https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima …

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*