VIKILIKS OTKRIVA: Porošenko “nepouzdani američki špijun”


VIKILIKS OTKRIVA: Porošenko “nepouzdani američki špijun”

Predsednik Ukrajine Petar Porošenko kao poslanik ukrajinskog parlamenta – u proleće 2006. godine – podrobno je informisao ambasadora SAD u Kijevu Džona Herbsta o toku konsultacija o formiranju koalicione vlade, svedoče materijali sajta VikiLiks. 

petro-poroshenko-president-of-ukraine
Petro Poroshenko President of Ukraine

Porošenko Insajder

U telegramu američke ambasade u Kijevu Stejt departmentu od 28. aprila 2006. godine, koji je objavio VikiLiks, Porošenko je nazvan insajederom u partiji Naša Ukrajina, ali su američke diplomate posumnjale u istinitost dostavljenih informacija. Konkretno, oni su sumnjičili Porošenka za intrige s ciljem da se uhapsi saborac Julije Timošenko Aleksandar Turčinov, koji je, kako se ispostavilo, sada bio Porošenkov prethodnik na mestu vd šefa države.

U dokumentu VikiLiks opisuje se susret Herbsta i Porošenka 28. aprila 2006. godine u američkoj ambasadi, tokom kojeg su ambasadora interesovale nesuglasice između Naše Ukrajine i partije Timošenkove Blok Julije Timošenko, a konkretno, informacija da je Porošenko pokušao da izdejstvuje hapšenje bliskog saradnika J. Timošenko Aleksandra Turčinova.

„Tokom sastanka 28. aprila s ambasadorom insajder iz Naše Ukrajine Petar Porošenko negirao je da stoji iza odluke generalnog tužioca Aleksandra Medvedka da izda nalog za hapšenje zamenika Timošenko Aleksandra Turčinova” — navodi se u telegramu ambasade SAD.

„Porošenko je to negirao, istakavši da nije imao motiva da pritiska Turčinova” — navodi se u dokumentu.

Julija Timošenko glavni igrač zapada – narandžasta “revolucija”

Tokom sastanka Porošenko je otkrio detalje svog razgovora s Julijom Timošenko, gde je ova predlagala da se napravi vlada Naša Ukrajina – BJT, ali je zatim odustala od te ideje.

„Porošenko se žalio da se Timošenkovoj ne može verovati, naglasivši da ona nije bila otvorena i principijelna” — ističe se u dokumentu.

Porošenko je rekao da trenutno nema napretka u pravljenju „narandžaste” vladajuće koalicije, a o koaliciji „narandžastih” s partijom Janukoviča rekao je da je 90 odsto siguran da ona neće biti napravljena. Telegram svedoči da je ambasada primila Porošenkove informacije sa sumnjom.

Dokaza nema?

Istakavši da dokaza nema, američka ambasada sumnjala je da Porošenko ima nameru da napravi koaliciju s Partijom regiona i upravo to ga je, po ambasadorovom mišljenju, činilo nepouzdanim izvorom informacija.

 

ONI VLADAJU SRBIJOM I SVIM INSTITUCIJAMA SISTEMA!

VIDEO POSAO REVOLUCIJA – REVOLUCIJA KAO BIZNIS – OBOJENE REVOLUCIJE ŠIROM SVETA SA SEDIŠTEM U BEOGRADU, SRBIJA RADE I DALJE PUNOM PAROM – KAKO SE RUŠE REŽIMI ŠIROM SVETA ZA INTERESE AMERIČKE ELITE – OBAVEZNO POGLEDATI! (sa prevodom) – pročitati opsi ispod videa da vidite o kome se radi, možda su vam u komšiluku

 

ŠTA NAM PORUČUJU SOROŠEVI OPERATIVCI CANVAS-a TJ OTPORA SA EGZOTIČNIH DESTINACIJA A KOJI SU OTVORILI VRATA AMERIČKOM IMPERIJALIZMU I OD NAS NAPRAVILI OBIČNE POSLUŠNE GLUPE ROBOVE- POGLEDATI! – REVOLUTION IS FASHION LINE PORUČUJE IVAN MAROVIĆ!!!

 

PREPORUČENO:

WikiLeaks otkriva: Al Jazeera je pod kontrolom Američke Vlade! | Od Osame do Obame

Balkanski WikiLeaks: Afera Masovnog Prisluškivanja!

Parada Ponosa Američke Privatne Vojske Blackwater u Beogradu

Zoran Đinđić: KO ME JE UBIO I ZAŠTO? – EKSKLUZIVNI INTERVJU! – VIDEO – Soroševe krvave ruke

VIKILIKS: SAD SPONZORISALE PANAMSKI SKANDAL, GLAVNA META PUTIN!

UN: DŽULIJAN ASANŽ JE NEZAKONITO PRITVOREN! OSLOBODITI ASANŽA I NADOKNADITI SVU PROUZROKOVANU PRIČINJENU ŠTETU!

Britanija i Švedska: Nećemo poštovati Odluku UN o oslobađanju Asanža

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti OVDE 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*