“SVETI VUČIĆ PRODAO SVETOG SAVU ZA 7 MILIONA EVRA“! – SRBIJA KALIFAT ILI REPUBLIKA?


„VUČIĆ JE PRODAO SVETOG SAVU ZA 7 MILIONA EVRA“!

„Odlukom da se škola ‘Rastko Nemanjić – Sava’ u novopazarskom naselju Dojeviće nazove po predsedniku UAE, šeiku Halifi bin Zaid al Nahjanu, a na predlog premijera Aleksandra Vučića, Vlada Republike Srbije odrekla se oca srpske nacije, najznačajnijeg i najpoznatijeg Srbina – Svetog Save, a svoju čast i nacionalni ponos je prodala za sedam miliona evra!“, tvrdi Srpski pokret Dveri u saopštenju.

Vređanje zdravog razuma

Za Dveri ovakav postupak predstavlja svojevrsno vređanje zdravog razuma svih građana Srbije, zatiranje hrišćanskih korena, negiranje postojanja srpskog naroda i države na prostoru Novog Pazara – Starog Rasa, drevne Raške oblasti, gde je i stvorena prva srpska država.

Republika ili kalifat?

Inače, škola se i u vreme komunizma zvala po Svetom Savi ali sada je došlo takvo vreme da nam dolaze naši arapski „prijatelji i partneri“ koji daju novac, ali uz uslove da se po njihovim vladarima, predsednicima i osnivačima kalifata nazivaju škole, bolnice, vrtići, parkovi, dok se naš premijer time hvali.

Dveri pitaju, kako je Ministarstvo prosvete moglo da izda saglasnost, kada pomenuto ministarstvo nosi naziv po Svetom Savi, prvom srpskom Prosvetitelju?

Kalif proterao Svetog Savu

Premijer se u nekoliko navrata pohvalio da je njegova lična odluka bila da se pomenuti objekti grade baš u Novom Pazaru. Promena imena škole je klasična politizacija i namirivanje dugova iz perioda predizborne kampanje sa Vučićevim koalicionim partnerima u Raškoj oblasti, da bi se zadovoljili Bošnjaci koji „nisu baš srećni“ da im se škola zove – Rastko Nemanjić Sava.

Zar toliko koštaju obraz, čast i ponos Aleksandra Vučića koji se za 7 arapskih miliona evra odriče svojih slavnih predaka i kao gumicom briše 1.000 godina srpske istorije.

srbijadanas.net | Vestionline

Redakciji nije poznato koji će se jezik koristiti u ovoj Osnovnoj Školi niti da li će važiti Rimsko, Anglosaksonsko ili pak Šerijatsko pravo.

HIMNA ALEKSANDRU VUČIĆU – USKLIKNIMO S’ LJUBAVLJU الكنيسة المقدسة المخلص ألكسندرا

 DOŠAO JE TIHO I UŠAO U LEGENDU!

Preporučeno: Let gusaka | Zašto guske lete zajedno i u istom smeru 

ALEPO ZAGONETKA: KAKO IZVUĆI NATO OFICIRE IZ ZAROBLJENOG GRADA

 

Global Media Planet INFO

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti OVDE 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*