ZAŠTO KOLEKTIVNI IMUNITET NIJE VALJAN RAZLOG ZA KOLEKTIVNU HISTERIJU?


Cyr.

ZAŠTO KOLEKTIVNI IMUNITET NIJE VALJAN RAZLOG ZA KOLEKTIVNU HISTERIJU?

Najčešća mantra u megalomansko-mesijanskom pohodu za spasavanje čovečanstva od smrtonosnih zaraznih bolesti je – kolektivni imunitet. Mogla bih sada da stavim sto evra da bi vrlo mali broj stručnjaka koji nas prekoreva sa malih ekrana mogao da, na prepad, definiše ovu pojavu. O čovekoljupcima što pene na društvenim mrežama da i ne govorim.

Po udžbeničkoj definiciji, “kolektivni imunitet predstavlja otpornost neke populacije prema pojedinim bolestima i izražava se kao proporcija imunih u kolektivu… on odražava verovatnoću da će oni koji su osetljivi doći u kontakt sa inficiranom osobom… stepen kolektivnog imuniteta zavisi od sposobnosti pojedinca da prenese zarazu, dužine njegove zaraznosti, vrste agensa, veličine i vrsta kolektiva.“ „

Primećujemo da u izvornoj definiciji nema pomena o vakcinisanosti pojedinca i obuhvatu od 95% koji je „neophodan“ za svaku vakcinu. Neodrživost ovog stava vidljiva je iz same definicije, obzirom da vakcinisanje ili nevakcinisanje ne može uticati na vrstu agensa (uzročnika bolesti koji je takav, kakav je), niti na veličinu i vrstu kolektiva. Kako su ova dva aspekta kolektivnog imuniteta promenljiva, promenljiv je i kolektivni imunitet za različite bolesti i kolektive .

OŠTRO I BEZ PARDONA! Dr Jovana Stojković: MALE BOGINJE I VELIKO SPINOVANJE!

Vakcinisanje, dakle, može uticati samo na druga dva faktora: sposobnosti pojedinca da prenese zarazu i dužine njegove zaraznosti. Teoretski gledano, nevakcinisan čovek bi mogao biti prenosilac zaraze jedino u situaciji da se razboli od određene bolesti, ali ni tada ne predstavlja  značajan epidemiološki problem, jer „Bolesnici sa tipičnom kliničkom slikom su bez velikog epidemiološkog značaja, jer se dijagnoza oboljenja obično postavlja na vreme što omogućava izolaciju i adekvatno lečenja obolelih“. – Epidemiologija, 135 str.

Njihova zaraznost pre i posle oboljevanja nije ugrožavajuća za kolektivni imunitet:

«Najbrojnija oboljenja kod kojih bolesnik u inkubaciji (vreme od nekoliko dana pre oboljevanja) nije zarazan – variola, varičela, morbili, pertutis, grip, trbušni tifus, paratifus“… – Epidemiologija, 135.str.

«Kod nekih oboljenja, kao što su morbili, varičela, rubela, grip, nema ni asimptomatskog kliconoštva, ni kliconoštva nakon preležane bolesti“. – 136. str., Epidemiologija.

Vrhovni sud pravde Evropske unije presudio da vakcine uzrokuju bolesti!

Dakle, kod nevakcinisanog čoveka, babavangijskom metodom slutimo da će se nekad razboleti od određene bolesti. Čak i ako se ovo proročanstvo ostvari, prema prethodnim navodima, on neće pre, u toku i posle svoje bolesti biti epidemiološki značajan.

Vakcinisan čovek, pak, teoretski doživljava se kao hodajući sterilizator o čije se sluzokože odbijaju mikrobi. Praksa je međutim pokazala da on može biti epidemiološki problematičan u dva slučaja: 

1. Kada tokom epidemije ima atipičnu sliku bolesti koja ostane neprepoznata, pa izostane izolacija i lečenje, što dovodi do širenja bolesti. 

Warfel et al.2014, str.787, navodi da je 2012. u SAD bila najviša incidenca magarećeg kašlja u poslednjih 50 godina uprkos obuhvatu od preko 95%

Millen 2004, str.617 , izveštava o 51 detetu kome je laboratorijski potvrđena infekcija magareći kašljem, od kojih je 90,2% bilo vakcinisano.

Christie i sar. (1994) opisuju značajno povećanje stope pertuzisa u Sinsinatiju 1993., kada je 89% obolelih bilo u uzrastu do 12 godine (kada bi trebalo da su zaštićeni). Deca su podeljena na grupe prema uzrastu i utvrđeno je da je po grupama bilo 75%, 55%, 70%, 85% vakcinisanih među obolelima.

Srugo i sar. (2000) zaključuje nakon jedne lokalne epidemije koja je odnela život četvoromesečnoj bebi: “Vakcinisani tinejdžeri i odrasli mogu služiti kao rezervoar inaparentne infekcije… zato mladi i sveže vakcinisana deca mogu služiti kao rezervoar i potencijalni prenosilac bolesti.

Block i sar. (2008) potvrđuju širenje virusa gripa koje je dokumentovano kod 28,9%.

VAKCINE ZA BEBE IZAZIVAJU AUTIZAM, TEŠKE BOLESTI I SMRT: Amerika platila 3 milijarde odštete!

2. Kada virus iz vakcine bude izlučen sekretima u okolinu i izazove epidemiju sa vakcinalnim sojem virusa.

Atrasheuskaya i sar. (2008) opisuju epidemiju malih boginja kod 27 odraslih, od kojih je 74,1% bio vakcinisan. Uzročnik je bio i divlji virus i virus iz vakcina.

Morfin i sar. (2002.) otvaraju pitanje prenosa virusa malih boginja iz vakcine, nakon opisa trogodišnjaka koji je nakon vakcinacije ima temperaturu i pozitivan bris grla.

Atrasheuskaya i sar. (2006) izveštava o šestoro vakcinisanih koji su oboleli od zauški, a koji su zaraženi od ostalih vakcinisanih.

Baker i Mathias (2001) govore o zaražavanju 315 osoba virusom zauški iz vakcina.Tom prilikom je obolelo 15% vakcinisanih i 4,7% osoba iz nevakcinisane grupe.

Cijepljenje iglom je IGRANJE DINAMITOM! INTERVJU: Dr Srećko Sladoljev

Kao što vidimo, kada je u vakcini prisutan živ virus, može doći do širenja u okolinu. Međutim, kada vakcina sadrži mrtav virus, ne mogu se stvoriti dovoljne količine antitela da bi se postigle dovoljne koncentracije IGG koje bi sprečile kolonizaciju sluznica sa odeđenim patogenom. Vakcinisani čovek u tom slučaju može biti prenosilac zaraze, a da ne oboli. (Kraigher et al.2011, str. 34.)

Dakle, imamo nevakcinisanog čoveka, koji NEMA uzročnika bolesti u telu i za koga se „osnovano“ sumnja da će ga u jednom trenutku imati, pa čak i tada biti „epidemiološki beznačajan“, jer će se moći detektovati i izolovati, a sa druge strane vakcinisanog čoveka koji  IMA uzročnika bolesti u telu i mogućnost da neopaženo širi infekciju i u slučaju kad je uzročnik živ, i u slučaju kada je uzročnik mrtav.

Onaj ko mi objasni ko je ovde lud, neka me slobodno vakciniše. 

Dr Jovana Stojković

Izvor: Vakcine INFO 

Priredio: Global Media Planet INFO 

NAJČITANIJE: 

DR JOVANA STOJKOVIĆ SA DEVET PITANJA BACILA VAKCINAŠKI LOBI NA KOLENA! – VIDEO NAŠE HEROINE

 

Preporučeno:

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podeli ovaj članak sa drugima

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*