Bondstil tranzitni centar za drogu, šverc cigareta i nelegalne isporuke oružja!?


Bondstil centar za trgovinu drogom!?

Autor: V. N. | 19.08.2017. 11:00 SERGEJ ŽELEZNJAK EKSKLUZIVNO ZA ALO! A šta ako je Bondstil centar za trgovinu drogom!?

Rusija i SAD se već tradicionalno sudaraju na Balkanu, a tokom poslednjih nekoliko meseci iz Vašingtona su se posebno naoštrili kada je reč o Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu.

Tako se može čuti svašta, od optužbi da se radi o špijunskom centru do toga da naša zemlja nikako ne bi trebalo da odobri diplomatski status osoblju Centra.

U razgovoru za „Alo!” poslanik ruske Dume i visoki zvaničnik vladajuće partije Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak navodi zašto je potrebno da osoblje centra u Nišu dobije diplomatski status.

– Sve u svemu, čudno je da to pitanje do sada nije rešeno. Ne izgleda normalno da NATO vojnici koji su bombardovali Jugoslaviju i čijom su krivicom Srbi ginuli, imaju diplomatski imunitet, dok ruski spasioci koji su sprečili veliki broj katastrofa u regionu i koji su spasavali ljudske živote nemaju takvu pravnu zaštitu – započinje Železnjak i dodaje:

– Postoji međunarodna pravna praksa za delatnost spasilačkih službi koje, da bi spasavale živote i zdravlje ljudi, moraju da postupaju maksimalno operativno i efikasno, bez birokratskih prepreka. Zato će za nas odluka o diplomatskom statusu Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu predstavljati pravnu potvrdu da srpska strana ima ozbiljnu nameru da razvija saradnju sa Ruskom Federacijom u oblasti reagovanja u vanrednim situacijama i pružanja humanitarne pomoći u balkanskom regionu. Julska poseta predstavnika Ambasade SAD SRHC-u predstavlja još jedan dokaz apsolutno transparentne delatnosti te strukture. Kao što MIP Rusije ističe, „mi smo spremni da damo informacije iz prve ruke, da pozovemo, sve pokažemo, objasnimo i odgovorimo na sva pitanja”, ukoliko bilo ko izrazi zabrinutost zbog delatnosti ruskih struktura, ili struktura koje su formirane zajedno sa Rusijom – kaže Železnjak.

Američki vojnici u bazi Bondstil na Kosovu, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj
Američki vojnici u bazi Bondstil na Kosovu, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Naravno, ono što se nameće jeste pitanje – ukoliko su vrata centra u Nišu otvorila vrata za predstavnike američke ambasade, da li bi trebalo to da urade i američke baze u regionu.

– Sasvim logično kontrapitanje je da li su američke kolege spremne, kada se radi o njihovim centrima i bazama koje se nalaze na Balkanu, da sa svoje strane preduzmu aktivnosti koje bi imale za cilj jačanje uzajamnog poverenja. Ovde pre svega mislimo na američku vojnu bazu Bondstil na Kosovu i Metohiji. Borba protiv terorizma i ostale aktivnosti koje imaju za cilj obezbeđivanje stabilnosti na Balkanu mogu da budu efikasne samo ako sve zainteresovane strane dobiju ubedljive garancije da se Bondstil ne koristi i da se neće koristiti kao tranzitni centar za nelegalne isporuke oružja i narkotika.

AGENT BIA OTKRIO ŠOKANTAN PODATAK: „Juče su kroz “centralnu“ Srbiju prošli šlemovi za “Vojsku Kosova“!“

O tome kako su zapadne zemlje Rusiju praktično okrivile za sve „probleme“ na Balkanu i kako gleda na te optužbe, Železnjak kaže:

– Ruski publicista Ivan Sergejevič Aksakov je pre 140 godina rekao: „Ako se diže huka i buka u vezi sa vlastoljubljem i osvajačkim ambicijama Rusije, znajte da zapadnoevropska država priprema bezobzirno osvajanje neke tuđe zemlje.“ Istina, hegemoniju i protekcionizam balkanskim zemljama sada pokušava da nametne jedna prekookeanska država, koja za to koristi vojni blok koji se nalazi pod njenom kontrolom i koji je ostao kao rudiment Hladnog rata. Međutim, istorija predstavlja ubedljiv dokaz da je hegemonija na Balkanu apsolutno nemoguća, kao i da pokušaji uspostavljanja hegemonije ne dovode ni do čega dobrog. Zbog toga se ruski pristupi rešavanju regionalnih pitanja zasnivaju na poštovanju interesa i podršci volji samih Balkanaca, kao i na razumevanju policentričnosti Balkana i šarolikosti tradicija naroda regiona. Baš ti principi su Rusiji obezbedili poštovanje tokom istorije, a i do današnjeg dana oni predstavljaju bazu naše politike na Balkanu.

Balkanska Ruta

Jurij Fodotov je na sastanku sa članovima regionalnog programa za jugoistočnu Evropu (UNODC) izjavio da je oko 60 tona heorina, u vrednosti od oko 13 miliajrdi dolara, dospelo preko „Balkanske rute“ u zapadnu i centralnu Evropu.
 
Jurij Fedotov je upozorio da šverc narkotika može imati destabilizujuće efekte po privredu i socijalni razvoj celog regiona.
 
“Problem narkotika i kriminala na Balkanu nisu prošlost, već su i dalje sadašnjost”, – izjavio je Fedotov.
 

Postavlja se logično pitanje:

Ko organizuje i pruža logistiku za transfer stotina tona kokaina, heroina i ostalih opojnih sredstava kroz Srbiju, na koji način i uz pomoć kojih struktura?
 
Količina heroina koja prolazi Balkanskom rutom meri se desetinama a sada i stotinama tona godišnje.
 
Jedan deo, sa Kosova odlazi u Rusiju a ostatak ide u zemlje EU.
 
Srbija zauzima centralno mesto na takozvanoj Balkanskoj maršruti heroina koja ide iz Avganistana i nastavlja ka zapadnoj Evropi, a Kosovo je svetski lider i epicentar prometa droge, jer se u njemu susreću kokainski put iz Latinske Amerike i heroinski put iz Avganistana.
 
Kilogram heroina na Kosovu košta 10.000 evra, dok u zemljama EU taj isti kilogram dostiže cenu od čak 150.000 evra.
 
Dakle na kilogramu heroina na relaciji Kosovo – EU zarađuje se 140.000 €.
 
1 tona (t) = 1.000 kg

Još su Ministar Unutrašnjih Poslova Dušan Mihajlović i Dragan Karleuša zaplenjeni heroin ilegalno prebacivali u Mađarsku a ta praksa je samo dobijala ubrzanje brojnim susretima direktora MUP-a Veljovića sa najvećim narko bosovima albancima sa Kosova u Hotelu Zira u Beogradu u Ruzveltovoj ulici.

Dragan Karleuša i Dušan Mihajlović heroin zaplenjen od Šiptara prebacivali ilegalno u Mađarsku
Dragan Karleuša i Dušan Mihajlović heroin zaplenjen od Šiptara prebacivali ilegalno u Mađarsku

Poseta istražitelja FBI-a Beogradu, Podgorici i Prištini

Nedavna poseta istražitelja FBI Beogradu (20 istražitelja), Podgorici (15 istražitelja) i Prištini (15 istražitelja) vodi ka vrhu vlasti u Srbiji, Crnoj Gori i njihovoj povezanosti sa Kosovskim liderima ali i najužim članovima familija istih.

Danas vlada Srbije otvoreno i ne krijući to više ni od koga učestvuje u švercu droge, narkotika i opojnih sredstava pred očima građana i medija. Niko nikada nije postavio pitanje odakle im Faraonsko bogatstvo i na koji način su ga stekli. A odgovor je vrlo prost i pred očima je svakog građanina:

Vlada Srbije službenim kolima vlade švercuje drogu, opojna i narkotička sredstva.
Vlada Srbije službenim kolima vlade Srbije švercuje drogu, opojna i narkotička sredstva bez ikakve bojazni i naravno bez ikakvih sankcija zajedno sa članovima svojih porodica od čega su napravili porodični biznis zloupotrebljavajući najviše pozicije u vlasti. Ni od koga nisu dobili mandat za šverc droge, oružja, belog roblja, organa …

A kada je reč o Kosovu i Metohiju, Železnjak jasno stavlja do znanja da Moskva neće dozvoliti formiranje „kosovske vojske”.

– U okviru političkih i društvenih formata koji se razvijaju mi sa ruske strane aktivno podržavamo napore državnih ustanova Srbije na teritoriji Kosova i Metohije koje imaju za cilj zaštitu srpskog stanovništva i njegovog opstanka na teritoriji pokrajine. Mi podržavamo i što je moguće brže formiranje Zajednice srpskih opština. Visoko cenimo doprinos Srpske pravoslavne crkve u očuvanju i obnavljanju hrišćanskog pravoslavnog kulturnog nasleđa. Smatramo da su nedopustivi i nelegalni pokušaji formiranja bilo kakvih oružanih snaga kosovskih Albanaca na Kosovu i Metohiji, pošto bi to predstavljalo kršenje ključnih odredbi ranije prihvaćenih međunarodnih sporazuma. Isto tako podržavamo srpski stav da je teritorijalno razgraničenje i demarkacija granične linije sa Crnom Gorom moguće samo između Republike Srbije i Crne Gore. U okviru međupartijske saradnje podržavamo Srpsku listu, kao i ostale snage sa patriotskim osećanjima prema Srbiji.

Nastavak intervjua čitajte u nedelju na Alo.rs

RUSKI HEROJ Albert Ahsarbekovič Andiev SNAJPERISTA KOJI SE LAVOVSKI BORIO ZA SRBIJU PROTIV NATO AGRESORA ZASLUŽIO JE DRŽAVLJANSTVO SRBIJE!

Beograd na vodi, poprskan krvlju! Kako se gradnja kula na Savi koristi za šverc oružja i pranje para! Šta povezuje Đukanovića, Dahlana, Zajeda, Blera, i Vučića?

AGENT BIA OTKRIO ŠOKANTAN PODATAK: „Juče su kroz “centralnu“ Srbiju prošli šlemovi za “Vojsku Kosova“!“

https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/photos/a.478355595659974.1073741828.458605980968269/821636461331884/?type=3&theater

https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/photos/a.478355595659974.1073741828.458605980968269/821634887998708/?type=3&theater

Preporučeno:

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podeli ovaj članak sa drugima

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*