Erdogana spasili Rusi! Moskva javila Ankari da se sprema puč nekoliko sati pre vojnog prevrata!


Erdogana spasili Rusi! Moskva javila Ankari da se sprema puč nekoliko sati pre vojnog prevrata!

Rusija je upozorila predsednika Turske Redžepa Taipa Erdogana da se priprema vojni prevrat nekoliko časova pre njegovog početka, javila je iranska novinska agencija Fars, pozivajući se na nekoliko arapskih medija. Izvori te informacije su u diplomatskim krugovima u Ankari, piše portal poligraf.news.

Izvori su objasnili da je nacionalna obaveštajna služba Turske dobila podatke o pripremama za vojni puč od Ministarstva odbrane Rusije.

Putin Erdogan
Putin Erdogan

 

Presreli i dekodirali komunikaciju američkih pučista 

Prema navodima neimenovianih diplomata, jedinice ruske armije koje se nalaze u regionu presrele su razgovore turskih oficira i dekodirale saopštenja sa radio-veza u kojima se govorilo o spremnosti turske vojske da započne državni udar protiv vlasti u Ankari.

Ističe se da je u tim razgovorima dato i naređenje nekolicini vojnih helikoptera da polete u pravcu hotela u Marmarisu u kojm se nalazio Erdogan, s ciljem da ga uhapse ili likvidiraju.

 

Sistemi za presretanje Vazduhoplovno-kosmičkih snaga Rusije

Diplomate nisu mogle reći kako je baš Rusija uspela presresti signal, ali naglašavaju da imaju informacije da u vazduhoplovnoj bazi Hmejmim u Siriji gde su raspoređene Vazduhoplovno-kosmičke snage Rusije, postoje sistemi koji mogu presresti takve signale.

Visoki funkcioneri u Ankari, između ostalog i iz Armije, potvrdili su da ih je nacionalna obaveštajna služba obavestila o pripremama vojnog puča otprilike pet sati pre nego što su prvi napadi počeli.

 

Erdogana-spasili-Rusi!-Moskva-javila-Ankari-da-se-sprema-puč-nekoliko-sati-pre-vojnog-prevrata!-fb
Erdogana spasili Rusi! Moskva javila Ankari da se sprema puč nekoliko sati pre vojnog prevrata!

Šiptar srušio ruski avion nad Sirijom

jusuf-kurti-turski-pilot-koji-je-srusio-ruski-avion
Jusuf Kurti – pilot koji je srušio ruski avion

Među uhapšenima nakon neuspelog vojnog puča jeste i pilot Jusuf Kurt, za kojeg turske vlasti tvrde da je srušio ruski borbeni avion 24. novembra nad Sirijom. On je poreklom Albanac sa Kosmeta.

– Piloti koji su oborili ruski „Suhoj 24“ su među onima koji su predvodili pokušaj državnog udara. Oni su uhapšeni – naveo je turski ministar pravde Bekir Bozdag.

Mediji navode da je Kurt poreklom iz sela Bukoroc kod Prizrena na Kosovu i Metohiji, ali da je rođen u Turskoj. On je, kako ga opisuju, jedan od vrhunskih pilota turske vojske, koji je leteo na borbenim avionima F-16.

Upravo je granatom iz tog aviona u novembru pogodio ruski „SU-24“, koji je pao na teritoriju Sirije. Tom prilikom stradao je jedan od dva ruska pilota Oleg Peškov. Njega su džihadisti pogodili nakon što se katapultirao iz pogođenog aviona, dok se spuštao padobranom, a onda su ga brutalno dokrajčili kad je ranjen pao na zemlju.

Zbog tog incidenta Rusija i Turska su umalo zaratile. Ruski predsednik Vladimir Putin, ipak, nije odgovorio silom, već je Ankari uveo ekonomske sankcije. One su bile na snazi sve do kraja juna, kad se Erdogan zvanično izvinio Moskvi za rušenje ruskog aviona.

 

Global Media Planet INFO

 

Prethodno: Turski mediji: Plan za državni udar nastao je u Srbiji, vojnoj bazi SAD Bondstil

‪#‎Breaking‬ Velika Britaniji i Nemačka: POZIV ZA KRAJ ŠIRENJA NATO-a i DIJALOG SA RUSIJOM!

*Kako NATO podiže retoriku protiv Rusije i raspoređuje snage na granici sa Rusijom, sve su uporniji pozivi da se napravi dijalog sa Rusijom.

Francuska, Italijanska, Bugarska i Grčka rukovodstva su se svi do jednog ogradili od retorike koja se mogla čuti sa samita NATO-a u Varšavi, i kažu da je njima Rusija partner a ne neprijatelj.” 

Više

Preporučeno: Na insistiranje Vučića Skupština Srbije usvojila: NATO U SRBIJI!

Preporučeno: Beograd na vodi, poprskan krvlju! EKSKLUZIVNO: Kako se gradnja kula na Savi koristi za šverc oružja i pranje para!

Preporučeno: Srbija sprečila teroristički napad na SAD! | Air Serbia – najpovoljniji prevoz putnika i raketa

Preporučeno: VELIKI PREOKRET: FRANCUSKA NEĆE VIŠE SA AMERIKOM – HOĆE SA RUSIJOM!

Preporučeno: SAD I TURSKA ZAOŠTRAVANJE: Keri preti Turcima izbacivanjem iz NATO, Jildirim uzvraća!

Prethodno: TURSKA UŽIVO – PONOVO NEREDI U CELOJ TURSKOJ! Vojnici pucaju na policiju u Ankari, pucnjava i na aerodromu u Antaliji – (opširan izveštaj)

Prethodno: VOJNI UDAR U TURSKOJ

Preporučeno: Neuspješni vojni udar u Turskoj: Još jedna krvava, neuspjela američka pogreška

 

Global Media Planet INFO – prava istina je skrivena daleko od očiju običnih ljudi

 

SAMO TRI STVARI SE NE MOGU DUGO SKRIVATI: SUNCE, MESEC I ISTINA!

Global Media

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti OVDE 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam možemo i nadalje ponuditi kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostale troškove kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!       

DMCA.com Protection Status

 

 

Oznake: nacionalna obaveštajna služba Turske, nacionalna obaveštajna služba, Turska, Erdogan, vojni puč, pokušaj puča, US, USA, Turkey, Rusija, obaveštajna služba, CIA, MOSAD, MI-6, BIA, Erdogana spasili Rusi, Moskva, Rusija, Russia, Putin, KGB, Ankara, puč, vojni prevrat, državni udar, Beograd, Belgrade, Srbija, Serbia, NATO, Indžirlik, incirlic, Iran, Kosovo, Kosmet, Redžep, Tajip, turska vojska


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*