MIGRANTSKA KRIZA: Stigli autobusi za prevoz migranata – Železnica odbija da ih vrati dok se ne plati prevoz

MIGRANTSKA KRIZA: Migranti iz voza su se uputili prema Hrvatskoj i probili prvi kordon policije gde je došlo i do prvih incidenata a ima i povređenih.

MIGRANTSKA KRIZA: Stigli autobusi za prevoz migranata – Železnica odbija da ih vrati dok se ne plati prevoz | Photo: Anadolija

BIHAĆ – Autobusi kojima će migranti, koji su blokirani u vozu kod Bihaća skoro 12 sati, stigli su na odredište i planirano je da se u njima odvezu u Sarajevo, javlja N1 a prenose Nezavisne.

Grupi migranata koja je u ranim jutarnjim satima stigla u Bihać Talgo vozom, policija Unsko-sanskog kantona (USK) nije dozvolila izlazak iz voza i oni će u toku dana biti vraćeni u Sarajevo.

Voz je još na železničkoj stanici u Bihaću, s obzirom na to da Železnice Federacije BiH traže da se za njih uplate vozne karte za povratak.

Migranti iz voza su se uputili prema granici BiH i Hrvatske pišu Nezavisne. Kako saznajemo sa lica mesta oni su već probili prvi kordon policije na granici sa Hrvatskom i pri tom je došlo do teških incidenata a ima i povređenih. Uskoro više sa snimcima sa lica mesta. Migranti pokušavaju da uđu u Hrvatsku iz više pravaca kako iz BiH tako i Srbije gde je na prelazu Batrovci uočena veća grupa migranata koji se upućuju iz Srbije.

Pročitajte još: Migrantska kriza – TAJNA MIGRACIONA AGENDA – Šta se zapravo dešava? – ISTINA KOJU VAM NIKO NEĆE REĆI!

Ranije je na sastanku ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića i komesara policije Unsko-sanskog kantona Muje Koričića dogovoreno da se migranti autobusima vrate za Sarajevo i smeste u centar Ušivak koji je danas počeo sa radom.

Koričić je kazao da je dao jasne upute Železnicama Federacije BiH da obustave dalji prevoz migranata na područje Unsko-sanskog kantona, ali su se oni oglušili o ta uputstva i zbog toga je policija dobila naredbu da spreči iskrcavanje migranata u Bihaću.

“Moje upute od jučer su bile jasne, ali Željeznice Federacije BiH traže uplatu od 3.500 KM da te migrante vrate nazad. Mi smo u kontaktu sa Međunarodnom organizacijom za migrancije (IOM), jer su oni ti koji trebaju da riješe taj problem zato što su zaduženi za te migrante”, rekao je Koričić u obraćanju novinarima nakon sastanka Operativne grupe Vlade USK za kontrolu i nadzor nad migrantskom krizom.

Friederike Beck: Secret migration agenda

Da podsetimo, građani su počeli sa masovnim protestima jer kako navode organizatori protesta migranti im upadaju u kuće i deci drže nož pod vratom. Pogledajte VIDEO:

Migrantska kriza potresa Balkan! “Migranti nam upadaju u kuće, deci drže nož pod vratom!” – VIDEO

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=D2uAJ2dAV9s[/embedyt]

 

O prethodnim dešavanjim za više informacija pročitajte OVDE:

Šta je istina o vesti koja je obišla region?

Po društvenim mrežama širi se informacija da je 17-godišnja devojka silovana u strogom centru Beograda od strane grupe migranata ali takva vest nije potvrđena iz zvaničnih izvora. Tragom te informacije pokušali smo da ustanovimo istinitost i osnovanost ove vesti ali do sada nismo uspeli da potvrdimo da li se ovako nešto zaista i dogodilo.

Kako navodi beogradski list Kurir “Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) demantovalo je danas informaciju objavljenu na društvenim mrežama da je grupa migranata u centru Beogradu, na očigled brojnih prolaznika, silovala sedamnaestogodišnju devojku i navelo da na teritoriji Beograda nije evidentiran takav događaj”.

Ono što smo saznali jeste da od 17. oktobra migranti ne mogu više da ulaze u Srbiju kako hoće i bez viza niti smeju da ih prihvataju hoteli i hosteli ako nemaju važeće vize. Ujedno određene su i visoke kazne za sve one koji se usude na ovakav korak i ne poštuju ove poteze vlasti.   

Global Media Planet INFO

Korišćeni izvori: Nezavisne | Foto: Anadolija

Za više informacija posetite našu Facebook stranicu ili Twitter nalog.

Pročitajte još:


Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 
Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 
Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite naš rad: PayPal

Pratite našu Facebook stranicu sa mnogo više sadržaja OVDE: Global Media

Dešavanja u relanom vremenu širom sveta možete ispratiti na našem Twitter kanalu OVDE: Global Media Plus

Vaš Global Media Planet INFO 

Global Media Planet INFO ENGLISH

*NAPOMENA: Sve sadržaje sa sajta možete pratiti na bilo kom jeziku koji odaberete klikom na zastavicu ili iz padajuće liste (na vrhu desno) – SVI JEZICI PODRŽANI

Hvala što nas pratite!

Podelite ovaj članak sa drugima

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*