Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić: REFERENDUM ZA ULAZAK U NATO!


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić vs Premijer Vučić: REFERENDUM ZA ULAZAK U NATO!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da bi Srbiji bio neophodan referendum o mogućem ulasku u NATO, ali da sumnja da bi prošao. On je u intervjuu ruskoj agenciji Tas rekao da ne vidi problem da se potpiše sporazum i sa Rusijom i poručio: “Ili ni sa kim sporazumi, ili sa svima”.

“Odmah da vam kažem – nama nije neophodan referendum za raznorazne sporazume, ali o pitanju mogućeg ulaska u NATO, bio bi neophodan. Ja sam pristalica toga da to pitanje bude na referendumu, ali ono ne može da prođe”, rekao je Nikolić u današnjem intervjuu Tasu.

Prema predsednikovom mišljenju, u Srbiji nema dovoljno građana koji bi hteli da Srbija bude u vojnom savezu.

Nikolić je ruskoj agenciji rekao da je Rusija “propustila šansu” da pripadnici njenog humanitarnog centra u Nišu imaju isti status koji imaju NATO vojnici u Srbiji.

“Kada smo sa Rusima potpisivali sporazum o uklanjanju mina, ruska strana je mogla da zatraži da ima isti status koji su SAD tražile za svoje građane, i Srbija bi sigurno dala”, rekao je Nikolić.

On kaže da za Srbiju “ništa ne znači” to što će 10 ili 15 vojnika Alijanse, koji će raditi na pripremi za uništavanje oružja imati diplomatski imunitet.

“Videćemo šta ćemo sa tim centrom… (Rusko-Srpski Humanitarni Centar – prim.aut). Što se tiče statusa, imali smo jedan sporazum, koji je trebalo da bude ratifikovan, ali je tada propuštena mogućnost da bude ratifikovan. Sad ćemo videti. Na žalost, raspuštena je Skupština, Vlada više nema mogućnosti da ga potpiše, a Skupština da ga ratifikuje”, rekao je srpski predsednik.

On je najavio da će status Centra u Nišu biti tema razgovora Aleksandra Vućića i ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, kao i njegovog sa Putinom.

“Dogovorićemo se o tome i rešićemo sve, tako da ubedimo naše ruske partnere da nikada nećemo biti članice NATO. A onima iz NATO da kažemo: ‘U čemu je problem? Ako imamo sa vama sporazum, zašto ga ne bismo imali sa ODKB ili direktno sa Rusijom?’ To je znak neutralnosti. Ili ni sa kim sporazumi, ili sa svima”, rekao je Nikolić, navodeći Organizaciju za kolektivnu bezbednost i saradnju koja je stvorena na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza.

Nikolić je naveo da planira da se sretne sa predstavnicima Ruskih železnica, da će razgovarati i o vojnoj industriji, o zajedničkim projektima, i “o tome šta još treba da se uradi da se pokažu neutralni vojni odnosi između Srbije i Rusije, koji već postoje sa NATO”.

Na pitanje kakvi su ljudski odnosi između njega i Putina, Nikolić je odgovorio: “Ne znam šta Putin oseća prema meni, ja mogu da kažem šta osećam prema njemu. Potpuno otvoreno prijateljstvo, i takvo prijateljstvo da bi mogao da mu otkrijem svoje tajne, za koje bi mi trebao savet ili razumevanje. To je odnos razumevanja”, objasnio je predsednik Srbije.

Tomislav Nikolić nalazi se u Moskvi kako bi primio nagradu Međunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda za 2015. godinu. On je Tasu rekao da “ne može sebi da predstavi da dođe u Moskvu i da ne zamoli za susret sa Putinom”.

Više u nastavku teksta:

Predsednik-Nikolic-sa-direktorkom-Federalne-agencije-Ruske-Federacije
Predsednik Nikolić sa direktorkom Federalne agencije Ruske Federacije


A kako se tradicionalno u Srbiji dočekuje NATO:

Srbija – NATO – Serbia – doček 2016 


PREMIJER SRBIJE VUČIĆ SVE SUPROTNO OD NIKOLIĆA: NATO NEMA ALTERNATIVU

Međutim sa druge strane Premijer Srbije koji je uspeo da skoncetriše apsolutnu vlast u Srbiji ima drugačije planove i ne pomišlja ni na bilo kakav Referendum već aktivno sprovodi direktive iz Amerike, Brisela i Vašingtona obezbeđujući NATO vojnom savezu neophonde koridore ka basenu Jadranskog mora i Bliskom istoku za sprovođenje vojnih operacija NATO pakta.

Rusi navode da je Vučić zajedno sa Skupštinom Srbije nad kojom ima ne dominantnu već apsolutnu kontrolu “faktički već dao državu na korišćenje NATO-u”.

vucic-nato
Premijer Srbije: Razviti što bolju saradnju sa NATO savezom


RUSKI MEDIJI NE PRESTAJU: Sporazum sa NATO je okupacija Srbije, kao 1941. godine! 

Vučić i Skupština Srbije poklonili Srbiju NATO-u!

Ruske televizije kao i na dan ANTI-NATO mitinga u Beogradu, objavile su prilog o NATO agresiji i okupaciji Srbije na popularnom peterbuškom informativnom Kanalu 5.

Za razliku od RTS i domaćih medija, u Rusiji je to jedna od glavnih vesti i bez cenzure obaveštavaju svoje gledaoce šta se u Srbiji dešava.

U prilogu prikazuju ANTI-NATO proteste u Srbiji, ali i snimke agresije NATO pakta nad Srbijom 1999. godine.

Oni tvrde da su predsednik i parlament zadovoljni ali da je narod izašao na ulice, jer je ugovor za koji je lobirao premijer Vučić i koji su potpisali skoro svi poslanici skupštine Srbije faktički dao državu „na korišćenje“ NATO-u.

Narod Srbije smatra, a u prilogu se navodi da “nema većeg poniženja budući da je pre 17 godina NATO bombardovao Jugoslaviju, a sada se vraćaju kao pobednici i gospoda, dok premijer pokušava da opravda sebe tvrdeći da je taj sporazum bio potpisan pre 10 godina a sada tek stupio na snagu.

Aleksandar Vučić kaže da ugovor brani kosovske Srbe, ali ne treba biti stručnjak da se razume zašto NATO paktu treba Srbija, ugovor otkriva pristup Jadranu, kosovskim Srbima niko ne planira da pomaže, a to je i skoro oficijalno priznanje Kosova nezavisnim.“

“Ne treba biti analitičar pa shvatiti zašto su NATO-u potrebni sporazum i Srbija. Zbog otvaranja prolaza ka basenu Jadranskog mora i Bliskom istoku za sprovođenje njihovih vojnih operacija.

A što se Kosova tiče, Srbima niko nema nameru da pomaže, pre će biti da je reč o praktičnom priznavanju nezavisnosti,“ navode oni.

U prilogu ove ruske televizije upoređeno je potpisivanje ovog ugovora sa ugovorom sa početkom rata sa Hitlerovom Nemačkom, kada je narod na demonstracijama ustao protiv kolaboracije. Tada je pobedila narodna volja jer je narod prozreo trik i nije dozvolio okupaciju.

srbija-nato-2016
Da li je Srbija ulaskom u NATO vojni savez vojno neutralna?

09.03.2016 – Moskva:

PRЕDSЕDNIK NIKOLIĆ SA DIRЕKTORKOM FЕDЕRALNЕ AGЕNCIJЕ RUSKЕ FЕDЕRACIJЕ

Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Tomislav Nikolić razgovarao jе danas u Moskvi sa dirеktorkom Fеdеralnе agеncijе Ruskе Fеdеracijе, gospođom Ljubov Glеbovom.

Gospođa Glеbova jе čеstitala prеdsеdniku Nikoliću na nagradi koja nosi imе Nj.S. Patrijarha moskovskog i svе Rusijе Alеksеja II, istakavši da to nijе samo nagrada zbog ličnе snagе prеdsеdnika Nikolića, vеć i zbog snagе cеlokupnog srpskog naroda. Prеdsеdnik Nikolić sе saglasio, rеkavši da jе nagrada prе svеga posvеćеna građanima Srbijе.

Govorеći o toku izgradnjе Hrama Svеtog Savе, gospođa Glеbova jе rеkla da jе kompanija Gasprom Njеft izdvojila 4 miliona еvra za finansiranjе 1. fazе radova i trеnutno jе u toku odabir izvođača radova.

Prеdsеdnik Nikolić jе rеkao da jе ubеđеn kako ćе uz pomoć prijatеljskе Rusijе Hram Svеtog Savе vrlo brzo biti do kraja izgrađеn i služićе na ponos srpskom narodu, ali jеdnim dеlom i ruskom narodu.

Tomislav-Nikolic-priznanje-Rusija
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobija Priznanje – Moskva, 09.03.2016

Pismo uredniku:
Prvog dana posete Moskvi, predsednik Nikolić se sastao sa Patrijarhom moskovskim i sve Rusije, Nj. S. Kirilom. Tokom prvog dana predsedniku Nikoliću, Patrijarh moskovski i sve Rusije Nj. S. Kiril uručio je posebnu nagradu, Međunarodnog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, koja nosi ime Njegove Svetosti Patrijarha moskovskog i sve Rusije Alekseja II.

Drugog dana posete Moskvi, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastaće se u Moskvi sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Predsednici Nikolić i Putin sastaće se u Kremlju 10. marta 2016. godine u 15 časova (13 časova po srednjeevropskom vremenu).

Kabinet predsednika
Služba za saradnju sa medijima

 

VIDEO: Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u poseti Moskvi – 1/4

 

VIDEO: Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u poseti Moskvi – 2/4

 

VIDEO: Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u poseti Moskvi – 3/4

 

VIDEO: Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u poseti Moskvi – 4/4

 

Global Media


VIDEO: (sa prevodom)

Preporučeno:

HAOS U NEMAČKOJ: Narod nosi ruske zastave i uzvikuje „Merkelovu u Sibir – Putina u Berlin“ ! (VIDEO)

ITALIJANSKI POLITIČAR POZIVA NA REVOLUCIJU PROTIV NATO-a: Ustanite protiv svoje vlade i tražite da napusti krvavi NATO!

NATO U SRBIJI – SKUPŠTINA USVOJILA NA PREDLOG VLADE: NATO će se slobodno kretati Srbijom, zaštićen imunitetom, oslobođen poreza …

Hrvatska HITNO mora istupiti iz NATO-a ili bi mogla trpjeti kobne posljedice!

Nemački generali: Dosta je bilo svetskog terora SAD i NATO

OTVORENO PISMO AMERICI I NATO-u: Ne pomažite više nikome!

NATO U PANICI ZBOG RUSKIH PODMORNICA U NJIHOVOJ BIVŠOJ BAZI!

Stručnjaci zabrinuti: Ruski brodovi u staroj NATO bazi znak su za uzbunu

Probudi se! Pogledaj život SVOJIM očima! – VIDEO

 

Global Media

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti preko PayPal-a na GlobalMediaPlanet@gmail.com 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*