Rusija upozorava NATO i SAD da će se ‘pretvoriti u radioaktivni pepeo’ zbog poteza u Ukrajini

Poslednje upozorenje NATO-u i SAD-u od strane Rusije

Voditelj ruske državne televizije zapretio je da bi SAD mogle biti “svedene na radioaktivni pepeo” ako ne ispune zahteve koje je postavila Rusija za deeskalaciju tenzija oko Ukrajine.

Rusija je zahtevala od Severnoatlantskog saveza (NATO) da ukine raspoređivanje vojske u istočnoj Evropi i zabrani Ukrajini i drugim postsovjetskim državama pridruživanje NATO alijansi. Voditelj ‘Vesti Nedelje’ na državnoj televiziji Dmitry Kiselyov nastavio je poduži rezime zašto bi NATO i SAD i NATO trebalo da ispune zahteve Rusije.

 

“SAD i NATO se moraju povući s naših granica, inače ćemo se, slikovito rečeno, “domotati” do njihovih granica i stvoriti simetrične, neprihvatljive rizike… Ako nam prislonite pištolj u glavu, mi ćemo odgovoriti istom merom”, rekao je Kiselyov.

Kiselyov je dodao: „Nikada ranije niko nije objavio tekstove predloženih ugovora, ali nikada ranije u 21. veku situacija nije bila tako akutna, a rizici tako veliki.

 

“U rukama držimo veoma jake karte”, nastavio je. “Naše hipersonično oružje će zagarantovano proizvesti odgovor koji je toliko neprijatan za Ameriku da čuje: svođenje na radioaktivni pepeo.”

Kiseljov je rekao da su brzine leta demonstrirane u nedavnim testovima ruskog hipersoničnog oružja, poput projektila Cirkon .

Prošlog meseca je ruski predsednik Vladimir Putin takođe pominjao upotrebu hipersoničnog nuklearnog oružja ako se Rusija oseti ugroženom akcijama NATO -a oko Ukrajine.

 

„Ukoliko se na teritoriji Ukrajine pojave neki udarni sistemi, vreme leta do Moskve biće sedam do 10 minuta, a pet minuta u slučaju razmeštanja hipersoničnog oružja“, rekao je Putin na investicionom forumu u Moskvi prošlog meseca. „Šta da radimo u takvom scenariju? Moraćemo onda da napravimo nešto slično u odnosu na one koji nam na taj način prete. I to možemo učiniti sada.”

Prošle nedelje, Putin je tvrdio da se snage NATO-a spremaju da rasporede nuklearne snage srednjeg dometa u Evropi i rekao da će Rusija biti primorana da učini isto.

Putin je u utorak rekao da je razlog stalnih tenzija u Evropi u potpunosti krivica SAD i NATO, a ne bilo šta što je uradila Rusija.

„Oni su krivi za ovo što se sada dešava u Evropi, za eskalaciju tenzija. Rusija je morala da reaguje na svakom koraku, a situacija se stalno pogoršavala. Sve vreme situacija je išla od lošeg ka gorem. I evo nas danas, u situaciji kada smo prinuđeni da to rešavamo“, rekao je Putin u utorak.

Izvor: American Military News

U svetu lažnih vesti, nikada nije postojala veća potreba za kvalitetnim novinarstvom. Naša Misija je da pružimo najnovije i relevantne vesti iz ljudske perspektive. Ali to ne možemo bez vas.

Za razliku od mnogih drugih – želimo da naše novinarstvo bude potpuno slobodno i što je moguće otvorenije. Izlazak naših članaka, održavanje sajtova kao i celokupne strukture, zakup hostinga, domena kao i ostalih troškova zahteva mnogo vremena, novca i napornog rada. Niko ne objavljuje članke i vesti na način kako mi to radimo, dakle potpuno nezavisni od bilo kojih struktura moći, interesnih grupa ili pak pojedinaca, pa nam pomozite da tako nastavimo i dalje.

Vaša mesečna podrška će napraviti razliku. Hvala vam. 

PayPal

Global Media Planet INFO – vesti o pravom svetu oko vas

*Prilikom prenošenja tekstova, članaka, video, audio snimaka, fotografija kao i ostalog materijala, citiranja istih u kompletu ili u delovima obavezno navesti izvor uz link prema izvoru.  

Podelite ovaj članak sa drugima

Preporučeno: 

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*