ŠPIJUNSKE AFERE: CIA I NATO PAKT VRŠLJAJU SRBIJOM – TV EMISIJA


ŠPIJUNSKE AFERE: CIA I NATO PAKT VRŠLJAJU SRBIJOM – TV EMISIJA

Velkovski-DuškoPiše: Duško Velkovski

Svima je dobro poznata višedecenijska uloga CIA da za račun krupnog kapitala i megakorporacija faktički i formalno porobljava zemlje svuda tamo gde Amerika ima svoje otvorene interese, svuda gde to požele i naravno svuda tamo gde im prođe. Srbija je u predugačkom nizu jedna od tih zemalja.

Ujedno, Srbija je i jedna od strateški važnijih zemalja Balkana gde se uticaj ove službe posebno i naročito oseća i u svakodnevnom životu svakog građanina ove zemlje. U tu svrhu je medijski prostor gotovo hermetički zatvoren što se jasno vidi i po vlasničkoj strukturi mainstream medija u Srbiji ali i kablovskih operatera takođe pa sve do pružaoca telekomunikacionih usluga.

Može li Premijer Srbije da radi za interese Srbije i njenih građana? Ako može zašto neće?

Proamerička vlada, samo jedna u nizu, donosi poteze nerazumljive za običnog čoveka ali vrlo razumljive za američku administraciju i megakorporacije koje se svojski trude da zavladaju svetom po svaku cenu ne birajući ni vreme ni sredstva.

Uticaj nevladinih organizacija američke vlade je vrlo agresivan i praktično neobuzdan. Širi se i nalazi iznad izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, iznad Boga! Sve institucije države su im nadređene i bezpogovorno, slepo izvršavaju njihova naređenja. Skupština Srbije usvaja zakone na štetu cele nacije, države i društva, svakog pojedinca ponaosob. Narodni poslanici odavno se narodnima ne mogu nazvati jer šta je to što su učinili za svoj narod? Za taj isti narod koji navodno predstavljaju i zastupaju i koji im je gurnuo te i takve fotelje pod njihove podebele zadnjice? Koliko vlastela Srbije misli na narod vidi se potpuno jasno gotovo ispred svakog kontejnera. Jedna od prethodnih vlada je čak išla dotle da je štampala priručnik kako se zdravo hraniti iz kontejnera. Čini se da se oni tamo nalaze samo da bi sa najvišeg državnog tela poslali jasnu poruku da ovde život ne stanuje i ubiju i poslednju nadu da bilo koja institucija ima više ikakvog smisla.

Zakon akcije i reakcije

Krvavi pir američke administracije uz blagoslov prethodnih, ali i ove vlasti, nastavlja svoj pohod do dezintegracije svega materijalnog i skrnavljenja svega duhovnog.

Premijer Srbije otvoreno i bezpogovorno, do samog dna pa i ispod toga, potpuno povijene i sagnute glave, gotovo klečeći na kolenima zastupa isključivo interese Brisela i Vašingtona kao da niko drugi na ovim prostorima ne treba i ne sme da živi. Svojim iracionalnim i nerazumnim potezima i postupcima gledamo kako iz dana u dan nanosi sve veću i veću, istorijski nenadoknadivu štetu epskih razmera ovoj ali i generacijama koje dolaze. Ujedno obezbeđujući mega profit, stratešku poziciju i  interes onima koji otvoreno rade protiv interesa kako građana Srbije tako i čitavog čovečanstva. 

 

Balkanski špijuni

Odavno ni za koga u Srbiji nije nikakva tajna ko i kako faktički vlada Srbijom. Interesi su veliki, oči gladne a ljudi u svemu tome izgubljeni i premali. Američka demokratizacija i disciplinovanje srpskog društva pokazuje, uz svesrdnu pomoć domaćih činioca, otvoreno svoje pravo lice i zverske čeljusti koje se sada više nikakvim kozmetičkim intervencijama ne mogu sakriti. 

Malo je čudno da u Srbiji postoji neka špijunska afera u situaciji kada su gotovo sve iole bitne baze podataka date “na izvolte” gotovo svim stranim službama a CIA ima tapiju na sve njih. 

Tako je javnost skoro doznala da su čak i podaci o porodiljama u Srbiji dospeli u ruke kompanijama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji ali do dana današnjeg nije usledila nikakva reakcija niti objašnjenje ko to ima prava da prodaje baze podataka građana Srbije, porodilja, beba i zbog čega. Na to je reagovao i Poverenik za Informacije od javnog značaja gospodin Rodoljub Šabić. (Više: Skandal: Porodilje na prodaju – Poverenik pokrenuo postupak povodom upotrebe ličnih podataka porodilja)

Umesto odgovora na gomile pitanja dobili smo niz špijunskih i polušpijunskih afera kojima su zadnjih dana hranjeni gladni građani Srbije. 

Pa hajde da zajedno pogledamo emisiju javnog servisa, državne Radio Televizije Srbije “Da možda Ne – 27. oktobar 2016.” i da vidimo da li će nam neke stvari biti jasnije ili će nam pogled biti zamućeniji nego ikada do sada.

Gosti emisije:

Zoran Mijatović, bivši zamenik načelnika Resora državne bezbednosti,

Predrag Petrović, izvršni direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku,

Aleksandar Radić, vojni analitičar.

Miroslav Lazanski, novinar.

Autor i urednik: Olivera Kovačević

 

FIKCIJA I STVARNOST

To što ste pogledali to je fikcija… medijski nametnuta slika Srbije i celog Balkana… a ovo što sledi je stvarnost – stvarnost na celom Balkanu, stoga topla preporuka pogledati – Ko vlada vladama i ko vlada Parlamentima: 

PREPORUČENO:

BIVŠI ŠEF CIA VLASNIK BLICA? – Koji se kriminal valja iza “Blica”*

Parada Ponosa Američke Privatne Vojske Blackwater u Beogradu

VIKILIKS: “Ne postoje američki predsednički izbori“

VIKILIKS OTKRIVA: Porošenko “nepouzdani američki špijun”

WikiLeaks otkriva: Al Jazeera je pod kontrolom Američke Vlade! | Od Osame do Obame

Balkanski WikiLeaks: Afera Masovnog Prisluškivanja!

Zoran Đinđić: KO ME JE UBIO I ZAŠTO? – EKSKLUZIVNI INTERVJU! – VIDEO – Soroševe krvave ruke

VIKILIKS: SAD SPONZORISALE PANAMSKI SKANDAL, GLAVNA META PUTIN!

UN: DŽULIJAN ASANŽ JE NEZAKONITO PRITVOREN! OSLOBODITI ASANŽA I NADOKNADITI SVU PROUZROKOVANU PRIČINJENU ŠTETU!

Britanija i Švedska: Nećemo poštovati Odluku UN o oslobađanju Asanža

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti OVDE 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*