SNIMAK KOJI ĆE VAS RASTUŽITI – KOMUNALNA POLICIJA DEKICI ODUZIMA KAIŠEVE


SNIMAK KOJI ĆE VAS RASTUŽITI – KOMUNALNA POLICIJA DEKICI ODUZIMA KAIŠEVE

Velkovski-Duško

 

Piše: Duško Velkovski

 

 

Kao po pravilu uoči svake Nove Godine komunalna policija postaje vrlo i veoma aktivna. Naravno selektivno i naravno baš nad najugroženijim građanima našeg tako prosperitetnog društva. Vrlo aktivna upravo nad onima koji se još uvek (jedva i hodajući) nekako bore da prežive… biološki… samo to… da prežive… ništa više.

Za taj deo naših sugrađana Nova Godina je praktično svaki dan ako imaju bilo šta na trpezi… a prečesto imaju tako malo … ili… baš ništa. Svaki dan koji prežive u vrlo surovoj borbi u još surovijim uslovima za njih je najveći mogući praznik. 

 

Postoji jedan deo populacije koji ima daleko gori status od životinja, jer su u mnogim zemljama, pa i u ovoj, životinje i Zakonski bolje zaštićene i bolje tretirane nego ljudi. A i ljudi su živa bića… iako nisu životinje… još uvek. Bar dok “narodni” predstavnici, predstavnici naroda kako sebe nazivaju, ne odluče drugačije. A to rade u najvišem ili, preciznije i tačnije rečeno, moralno i ljudski posrnulom najnižem domu sa podrazumevano ali zdravom razumu neshvatljivo faraonskim privilegijama.

Svesni smo mi kao građani ove zemlje da neko mora platiti sav taj glamur velegrada u novogodišnjoj noći, pa i pre i posle nje takođe. Da bi Beograd svetleo drugima izgleda mora biti totalni mrak. Možda i ne mora ali Premijer je tako odlučio. Kao i gradonačelnik Beograda. Neko će pevati i biti sasvim pristojno plaćen zahvaljujući oduzetim kaiševima i oduzetom obroku ovog deke sa priloženog snimka. I još hiljadama drugih koje nije imao ko da snimi…  

Nemila scena je zabeležena kamerom Marka Dragoslavića koji je bio svedok ovog događaja. Marka koji se svojski trudi da Beograd bude iole pristojniji grad nego što jeste, da institucije budu to što im namena treba biti, da odgovorni budu odgovorni, da nepravda bude predočena najširoj mogućoj javnosti u uslovima gotovo potpunog medijskog mraka. Čemu služe masmediji? I čemu služe zaposleni u njima? Oni su bruka ovoga društva i bruka ovoga vremena i na njima rastu sva zla ovoga sveta. 

Mesto: Beograd, Zeleni Venac, 27.12.2016

 

Kako saznajemo radi se o starijem dekici iz okoline Pančeva koji i bukvalno preživljava od prodaje raznih sitnica.

 

Zakone koji su usmereni protiv ljudskog dostojanstva i koji su usmereni protiv biološkog preživljavanja smatram da i ne važe

Vlast i političke partije, pozicione one bile ili ne, parlamentarne ili ne, ustanove socijalne zaštite ili pak neke druge organizacije, vladine, nevladine, “institucije sistema” koje su, o tako predaleko od svake institucionalnosti i od svakog do sad viđenog sistema, izgleda da ovakvi prizori i ne zanimaju mnogo. A svakodnevni su. Niti ih se dotiču na bilo koji način… jer sve se to dešava tamo nekom drugom… nekom van vidokruga njihovog oka… van perspektive i misaonog opsega njihovih umnih, moždanih, duhovnih i ljudskih sposobnosti… nekom ko možda i ne mora baš da živi… nekom ko je “teret” ovog društva a ne njegov sastavni deo. A društvo sačinjava zbir svih nas inače se takvim više ne može zvati.

Stiče se utisak da postoji jedan deo populacije koji je višak u sopstvenoj zemlji. Za koje važe neki čudni Zakoni, Zakoni koji nisu usmereni ka čoveku već protiv njega.

 

Čemu pravo ako nije zasnovano na pravdi?

Da li zakoni u ovoj zemlji važe samo za pretešku sirotinju?

Da li postoji prirodno pravo čoveka da biološki preživi?

Da li su ljudskost i empatija zauvek nestali sa ovih prostora?

Odgovore na ova pitanja dobićemo ako još jednom pažljivo pogledamo ovaj snimak. Ako se istinski i duboko uživimo kako bi nama bilo da se nađemo u ovoj situaciji. Ili možda neko naš. Neko nama blizak. A svako nam treba biti blizak ako želimo da kao društvo ozdravimo i izađemo iz spirale večitih nesreća.

Kako bi razmišljali, šta bi osećali i šta bi uradili da vas sudbina kojim slučajem pošalje na Zeleni Venac da prodate neku sitnicu kako bi taj dan imali šta da pojedete? Ili da prehranite člana svoje porodice…

 

Da postoji jača reč no što je tuga napisao bih je, da mogu da izrazim bolje ono što osećam uradio bih to, uradiću ono što jedino znam i što ima svrhu, nakon ovog teksta pronaći ću ovog dekicu i pomoći mu, u tišini da ne bi povredio njegovo ljudsko dostojanstvo a znam da ga je imao i znam da se izgubilo negde u “tranzicionim” vremenima i znam – ne njegovom krivicom. Krivce treba tražiti u Nemanjinoj, Andrićevom Vencu ali još više u medijima koji tako bezočno skrivaju stvarnost i tako bezočno lažu… I tako vešto kreiraju paralelne, virtualne svetove stavljajući hipnotisanoj gomili ružičaste naočare na lice od kojih više niko ništa ne vidi.

 

Otvorite oči! Pogledajte svet oko sebe!

Samo jedan u nizu komentara građana koji su burno reagovali na ovaj događaj:

Dinkića i Karića oslobodili. Pajtića i Djilasa niko ne spominje i više nisu lopovi. To je borba protiv tajkuna i kriminala. I Kosmajac oslobodjen. Ovi su tajkuni i kriminalci. Ova beda što pokušava da zaradi samo da bi pojeli hleb i ništa više. Oni su problem Srbije jer ne plaćaju porez, ali su Mišković, Djurašković, Dinkić, Karić, Željko Mitrović……”pošteni”. Nije mi jasno koliko treba da si malouman pa da veruješ ovima???????

 

Pročitajte neke od komentare građana i naravno proširite ovu pretešku priču dalje … jer … jer sutra ste možda baš vi na redu.

 

https://www.facebook.com/marko.dragoslavic.5/videos/644719712374897/

 

Isto za Novu Godinu, isto stariji sugrađanin, isto preteška sirotinja i isto nemio događaj od istih aktera – Komunalne Policije

Ne zaboravimo:

Nikada ne zaboravimo:

Stranac U Sopstvenoj Zemlji Izbeglica U Svom Gradu

https://www.facebook.com/853163828116217/photos/a.853225971443336.1073741828.853163828116217/854861241279809/?type=3&theater

*Svi sadržaji mogu se preuzimati u delovima ili celosti, bez ikakvog ograničenja uz napomenu odakle su preuzeti.

Preporučeno:

DRŽAVO STIDI SE! DECA TI PADAJU U NESVEST OD GLADI! SRBIJO PLAČI: PRIČA O DVE SESTRE KOJA JE RASPLAKALA SRBIJU: “Mogu ja da ne jedem, pomozite sestri”

Pismo srednjoškolca Premijeru: “Zašto mi roditelje nazivaš lenjivcima, ja ih ceo dan ne viđam jer su na poslu!”

Penzioner vratio Vučiću 5.000 dinara uz poruku: “Milostinju ne želim! Oteli ste mi 307.465 RSD!”

Reforma Obrazovanja – Video gledate na sopstvenu odgovornost – Samo za one sa jakim želucem

PUTIN ŠOKIRAN OSLOBAĐANJEM SILOVATELJA SRPSKOG DEČAKA: “Zašto je sud oslobodio migranta, gde im je pamet?”

Otvoreno pismo predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću – Jakovljević Jovana, dipl. ing. zaštite na radu sa prosekom 9,8

Ana Brnabić, Ministarka državne uprave i lokalne samouprave – Imovinska Karta

 

Samo tri stvari se ne mogu skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

DMCA.com Protection Status

Podelite ovaj članak sa drugima:


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*