Arapska kompanija Al Dahra kupuje 20.000 hektara zemlje u Srbiji i stiče vlasništvo nad njom


Arapska kompanija Al Dahra kupuje 20.000 hektara zemlje u Srbiji i stiče pravo svojine nad njom

Beograd, 25/03/2017

Kompanija Al Dahra planira da izdvoji milione dolara ove godine kako bi navodno pobošljali bezbednost hrane. Samo u Srbiji žele da kupe čak 20.000 hektara.

Arapi planiraju da potroše oko 130 miliona dolara ove godine da kupe njive širom sveta kako bi ulagali u projekte koje bi obezbedili navodno veću bezbednost hrane, rekao je predsednik kompanije Al Dahra Al Darei.

Al Dahra je kompanija specijalizovana za uzgoj, proizvodnju i promet prehrambenih proizvoda. Poznata je srpskoj javnosti, a prema rečima direktora, Al Dahra planira da proširi dugogodišnje partnerstvo sa Srbijom. Kako je rekao, u Srbiji već imaju 1.000 hektara zemlje i planiraju da kupuju još, jer im je cilj 20.000 hektara.

“Mi ćemo izdvojiti skoro 130 miliona dolara na zakup i sticanje vlasništva nad zemljom”, rekao je Al Darei na Svetskom forumu za inovacije i poljoprivredu na kome učestvuje više od 300 kompanija iz celog sveta.

Predsednik Al Dahre je takođe rekao da kompanija dobro napreduje i u Egiptu, gde poseduju više od 54.000 hektara. Osim u Egiptu i Srbiji, kompanija ima i 4.000 hekatara u SAD, isto toliko u Španiji i nešto oko 2.000 hektara u Australiji.

Kako je rekao, žele da se fokusiraju na “unapređenje” bezbednosti hrane, i da obezbede stalno snabdevanje namirnicama kao što su pšenica i pirinač, ali i druge žitarice.

ARAPSKI JURIŠ NA SRPSKE ORANICE Da li će
ARAPSKI JURIŠ NA SRPSKE ORANICE Da li će “Al Dahra” postati najveći zemljoposednik u Srbiji? MONSANTO nezaustavljiv!

Srbija će svoj najveći rudnik zlata, zemlju, dati Arapima i drugim strancima

Kako BLIC izveštava u septembru 2017, po Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju sa EU Srbija mora na svetsko tržište da stavi srpske oranice. Doduše, država je najavila ograničenja koja će to umnogome otežati, međutim, to za Arape ne bi trebalo da predstavlja nikakvu prepreku, s obzirom na to da jednostavno mogu da kupe neku srpsku firmu i preko nje realizuju transakciju.

Ako se planovi “Al Dahre” realizuju, oni će postati jedan od najvećih veleposednika u Srbiji i ozbiljno će u ovoj oblasti ugroziti primat trojici srpskih biznismena, koji su trenutno neprikosnoveni vladari nad poljoprivrednim zemljištem u Srbiji. Reč je o Petru Matijeviću, koji ima blizu 28.000 hektara oranica, Miodragu Kostiću sa 24.000 hektara i Miroslavu Miškoviću sa blizu 16.000 hektara. Kupovinom 20.000 hektara, uz sadašnjih 1.000, do kojih su došli otkupom 51 odsto “Rudnap agrara” od Vojina Lazarevića, Arapi bi izbili na treće mesto. A srpski veleposednici teško mogu da ih u tome ometu jer svi zajedno nemaju toliki novac da bi mogli da uđu u ravnopravnu trku s njima.

Pitanje je i da li će te trke uopšte i biti jer između Srbije i Emirata postoji sporazum o zajedničkom ulaganju pa bi ovih 20.000 hektara moglo i kroz ovu formu da dođe do Arapa.

Paori pak smatraju da ovo nije dobra vest i da preti opasnost da najveće srpsko blago ode u tuđe ruke.

– Srbija će svoj najveći rudnik zlata, zemlju, dati Arapima i drugim strancima. Ozbiljne države oranice ne prodaju tako lako strancima, već ih izdaju u zakup svojim paorima – kažu iz udruženja Bačkih paora.

Sličan stav imaju i stručnjaci.

– Umesto Arapima i drugim strancima država bi trebalo da se da u zakup srpskim seljacima i od toga bi se zaradilo tri milijarde evra – navodi za “Blic” poljoprivredni stručnjak Branislav Gula

Global Media Planet INFO

 

Vezano:

MONSANTO Gospodar Života i Smrti! HRANA KAO NAJSMRTONOSNIJE ORUŽJE!

ŠAMAR MONSANTU I ČITAVOM ZAPADU: Putin naredio uništavanje 7.500 tona zapadne GMO hrane!

FOX FAKE NEWS: MONSANTO – VIDEO

Preporučeno:

Vlada donela uredbu: Migrantima od 200.000 do 1.400.000 dinara za pokretanje poljoprivredne proizvodnje i kupovinu kuća

CHF SRBIJA  SAOPŠTENJE ZA JAVNOST povodom Uredbe vlade Srbije o utvrđivanju Programa podsticaja iz oblasti migracijama za 2017. godinu, kojom za migrante, radi poboljšanja uslova života, predviđa dodelu pomoći za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i za izgradnju montažnih kuća.

MUK ZBOG TRAGEDIJE U FABRICI Izbacili ga iz autobusa jer nije imao novca za kartu, došao na posao i OBESIO SE ZBOG BEDE

CNN televizija greškom autobuse sa SNS pristalicama proglasila za migrante! – VIDEO

Pomozimo ovoj majci da se probudi iz kome! Njena agonija traje već 7 godina!

 

 

 

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala! 

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status

Koje je vaše mišljenje? 

Podelite ovaj članak sa drugima


Facebook Comments

1 Comment

  1. AHAHHAHAHA BIĆE SRBIN STRANAC I MANJINA U SVOJOJ ZEMLJI ISTO KO ŠTO SMO U HRVATSKOJ BOSNI ITD.IMALI NAJVISE ZEMLJE SVE NA OTELI A OVI KUPOUJU I PRODAJU ŠIPCIMA.PA VI SRBI STE GLUPI KO KURAC

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*