JEZIVA PRETNJA ISIS SRBIMA I HRVATIMA: Nismo vas zaboravili, teći će krv ako ne prihvatite islam!


JEZIVA PRETNJA ISIS SRBIMA I HRVATIMA: Nismo vas zaboravili, teći će krv ako ne prihvatite islam!

BEOGRAD – 08/06/2017 – U balkanskoj verziji onlajn magazina Rumijah (Rumiyah), listu samozvane Islamske države (ISIL), objavljen je tekst u kojem se preti ubijanjem Hrvata i Srba pod naslovom “Balkan: Krv za neprijatelje, med za prijatelje”.

TERORISTI tzv. Islamske države zapretili su surovom odmazdom balkanskim narodima i najavili svoj povratak u ovaj deo Evrope. Islamisti poručuju da nisu zaboravili Balkan i da će na ulicama Beograda i drugih balkanskih gradova uskoro “teći krv nevernika” kojima će na “svakom koraku biti otkidane glave”.

Brutalnu pretnju prenelo je zvanično onlajn glasilo islamskih terorista “Rumija” u svojoj balkanskoj verziji. U tekstu pod nazivom “Balkan: Krv za neprijatelje, med za prijatelje”, islamisti najavljuju da će se žestoko osvetiti, posebno Srbima i Hrvatima, kao i muslimanima koji se ne drže islamske vere. Istim člankom pozivaju se svi koji istinski veruju u Alaha da se pridruže džihadu, i po ugledu na teroriste iz Zapadne Evrope “režu vratove nevernicima”.

“O, Srbi, kafiri (nevernici), nismo vas zaboravili – Nismo zaboravili vaše ubijanje muslimana u Bosni i na Kosovu!”

“O, Srbi, kafiri (nevernici), nismo vas zaboravili. Nismo zaboravili vaše ubijanje muslimana u Bosni i na Kosovu. Nismo zaboravili zlostavljanje naše braće i silovanje naših sestara, kao ni uništavanje naših mesdžida i naših kuća. Nismo zaboravili ono što ste uradili u Srebrenici i drugim mestima. Mi sa vama imamo veoma dug nerešen račun, koji ćete, uz Alahovu dozvolu, platiti svojom krvlju”, zapretili su ekstremisti Islamske države.

U pretećem tekstu navodi se i da će uz krvoproliće balkanskim gradovima uskoro hodati vojnici kalifata, a da će narodi ovih prostora poslušno i ponizno njima plaćati džizju, odnosno harač. Islamisti podsećaju na terorističke napade širom sveta, naglašavajući da bi to trebalo da bude opomena celom svetu.

ISIL ne štedi ni Hrvate, koje optužuje za zločine prema muslimanima devedesetih

“Nismo zaboravili vaše ubijanje, zlostavljanje, silovanje, prolivanje krvi i paljenje kuća po Bosni”, navedeno je na račun Hrvatske.

– Što se tiče Hrvata kafira, vi se isto tako nalazite u našem sećanju, vaša krv je takođe prljava i dozvoljena kod nas. Zar ste mislili da smo vas zanemarili? Ne, tako nam Alaha, nismo vas zanemarili niti smo vas zaboravili. Nismo zaboravili vaše ubijanje, zlostavljanje, silovanje, prolevanje krvi i paljenje kuća po Bosni. Zar ste mislili da je to sve završilo? (…) Ne, tako nam Alaha, nije završilo. Štaviše, to je bio samo početak kraja. Zar ste zaboravili kako je zaklana vaša svinja na Sinaju – deo je sablasnog članka.

Na sličan se način govori i o Srbima. Piše se kako oni nisu zaboravili na Srbe i ubijanje muslimana na Kosovu i u Bosni.

– Nismo zaboravili Srebrenicu i druga mesta – stoji u članku.

Islamisti su iskazali i otvorenu pretnju zemljama Balkana, poručujući da se “vraćaju”, kao i da su do sada bili preokupirani na nekim drugim područjima, uključujući Francusku, Nemačku i Britaniju.
Ovo nije prvi put da se Srbiji preti – 2017. Srbija i ostale balkanske zemlje često su navođeni kao moguća meta džihadista. U julu 2015. godine u video snimku “Mi smo islamski hilafet – kasida” kao početna meta islamskih terorista označena je Srbija, a za njom slede i ostale zemlje Balkana.

ISIL: “Hrvati i Srbi su kafiri” (nevernici)

Autor teksta Hrvate i Srbe naziva kafirima (nevernicima), spominje ratove na prostorima bivše Jugoslavije, osvetu i preti ubijanjem Hrvata i Srba sve dok islam ne prihvate kao svoju religiju.

Pretnja Srbiji i državama regiona nije prva koja stiže iz krugova džihadista Islamske države, ali po žestini i brutalnosti prevazilazi prethodne proglase terorista. To je upalilo alarm u bezbednosnim strukturama Srbije, Hrvatske i BiH, koje proveravaju da li su pretnje osnovane ili je reč samo o uobičajenoj propagandi džihadista.

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević kaže da je situacija pod kontrolom i da Srbija ima snage i mogućnosti da se odbrani od svih izazova.

Zvaničnici: “Građani mogu da budu mirni i spokojni – pratimo situaciju”

– Građani mogu da budu mirni i sigurni. Ministarstvo odbrane, u saradnji sa svim bezbednosnim službama, situaciju konstantno prati. Ministarstvo odbrane je spremno da odgovori na sve izazove, i preduzeće potrebne mere kako bismo, kao i do sada, očuvali mir i bezbednost svih građana – kaže Đorđević.

Da je Srbija bezbedna smatra i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović:

– Bezbednosne službe temeljno prate situaciju, a sarađujemo sa policijama drugih zemalja. Spremni smo da odgovorimo na sve pretnje.

ISLAMSKA DRŽAVA: Stižemo na Balkan da prolijemo krv!

Sarajevo: Nismo sposobni ni da im pohvatamo IP adrese, domene … čak ni preko WhoIs sajta a kamoli nešto drugo. Ali eto razmenjujemo te neke informacije, što kažu novinari, sa kolegama u regionu… koji su isto tako nesposobni za bilo šta. Kamoli da odgovore na međunarodni terorizam… koji im u neku ruku i odgovara i to ne samo za prodaju naoružanja i municije… već i za širenje panike i straha među svojim građanima što im daje zapravo neograničenu moć vladanja bez kontrole i prepreka.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić kaže da bezbednosne agencije u BiH proveravaju odakle dolaze i s kojih domena se šalju takvi članci.

– Proveravamo sve oko terorističkih pretnji. Pristupamo im profesionalno. Razmenjujemo informacije sa svim zemljama u regionu kako bi se sprečili bilo kakvi teroristički akti, ne samo u BiH, nego i u susedstvu – kaže Mektić.

On napominje da je veliki problem kod glasila Islamske države to što se teško pronalaze domeni s kojih se šalju preteći tekstovi.

– Iz dosadašnjih primera, ti domeni se nalaze daleko od Evrope i teško ih je locirati i ugasiti, a i kada se ugase, odmah se pojavljuju novi – ukazuje Mektić.

Uznemirenje u BiH, pored napisa glasila “Rumija”, izazvala je zlokobna crna zastava kalifata koja je danas osvanula nedaleko od katoličke crkve u Tuzli.

Zastava kalifata osvanula kod katoličke crkve u Tuzli

Image result for Tuzla

Zastava kalifata osvanula kod katoličke crkve u Tuzli

Za sada se ne zna, ko ju je postavio i sa kojim motivom. Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama unela je nemir među vernike. Spornu zastavu policija je uklonila u poslepodnevnim časovima.

 Islamska država već je pretila Srbiji

Da li ćemo ovakve scene uskoro gledati ne samo na YouTube-u već i uživo možda i nije teško zaključiti ako se zna ko finansira, obučava i podstiče ISIS u ciljno odabranim državama – regionima (ovoga puta kao i u zemljama Evrope uz samu podršku vlasti matičnih zemalja a koje su ih vrlo, veoma i obilato snabdevale logistikom i svime što im je bilo potrebno kao i naoružanjem za svo vreme njihovih krvavih pirova na Bliskom Istoku, a evo sada i na Filipinima, sve to za interese monetarno-korporativne elite a ne samo prodavaca oružja). Ujedno to je školski scenario uvođenja permanetnog straha među građane što dalje vodi do restrikcije osnovnih ljudskih i građanskih prava i sloboda i uvođenja totalitarnih vojno policijskih režima na duže staze, takvih režima gde se suspenduje svaka dalja kontrola vlasti dok se istovremeno prostor za sveopštu pljačku otvara punom svojom širinom bez ikakvih daljih prepreka i kočnica.  

Zašto Hrvatska financira Islamsku državu ?

 

DODIK: SUPROTSTAVIĆEMO SE IZAZOVIMA

RS je bezbedna, iako postoje procene da na njenoj teritoriji ima više od 100 radikalnih islamističkih grupa.

– Republika Srpska u bezbednosnom smislu ima štetu što se nalazi u BiH. Međutim, resursi koje imamo su dovoljni da se suprotstavimo svim bezbednosnim izazovima – rekao je Dodik, i dodao da bi upozorenja Velike Britanije o mogućnosti terorističkih napada u BiH trebalo shvatiti veoma ozbiljno.

Predsednik Srpske je podsetio da je iz BiH znatan broj građana otišao da ratuje za Islamsku državu. On je podsetio da su mnogi teroristički činovi u svetu povezani sa BiH, odnosno bošnjačkom političkom i bezbednosnom strukturom.

– U BiH je tokom poslednjeg ratnog sukoba ušlo više od 4.000 mudžahedina, što dovoljno govori o svemu – kazao je Dodik.

ISIS Rumiyah Magazin Balkan edition saying that they didn't forget the Balkans but they were just preocupied.
ISIS Rumiyah Magazin Balkan edition saying that they didn't forget the Balkans but they were just preocupied.

NAJNOVIJA VEST: PRE 17 SATI UBIJEN ČUVENI BALKANSKI KOMANDANT ISIS-a LAVRDIM MUHADŽERI, DŽIHADISTA SA KOSOVA 

JEDAN od komandanata terorista Islamske države Albanac sa Kosova Lavdrim Muhadžeri ubijen je u Siriji – sada je potvrdila i kosovska policija. Kako je preneo portal “Zeri info”, u rodnom selu Komandanta Muhadžerija, Duškaja u opštini Kačanik, Kosovo, otvorena je kuća za primanje saučešća. Lavrdim je ubijen u napadu bespilotne letelice na jedan kombi u kojem su se nalazili visoki oficiri ID kako saznajemo od Ruskih izvora u Siriji.

Lavdrim Muhaxheri
Lavdrim Muhaxheri – 17 hours ago – 35°1′N 40°25′E Balkan ISIS commander Lavdrim Muhaxheri killed in Syria
Balkan ISIS commander Lavdrim Muhaxheri killed in Syria 17 hours ago on 35°1′N 40°25′E

Ko je Komandant Lavdrim Muhadžeri?

Lavdrim Muhadžeri je nekada radio u vojnoj bazi Kfora “Bondstil” u blizini Uroševca, a ratovao je i za NATO u Avganistanu. Bio je komandant albanskih to jest balkanskih džihadista, a postao je poznat nakon što je objavljen snimak na kome je zabeleženo kako nožem ubija jednu osobu i spaljuje kosovski pasoš. Kako se nezvanično saznaje biće sahranjen uz najviše državne počasti.

Dalji scenario – Ko su sve teroristi, kome i čemu zapravo najviše služi međunarodni terorizam?

Po svemu sudeći prvi u nizu terorističkih napada na Balkanu po oprobanom starom receptu smišljenom u kuhinjama Brisela, Washington-a, Tel Aviva ali sada i vladama Balkanskih banana država mogao bi se desiti upravo u Skoplju prilikom održavanja međunarodne fudbalske utakmice Real Madrid – Mančester Junajted 08. avgusta 2017 godine – utakmice za trofej UEFA Superkupa. Teško da mogu da odaberu bolju priliku, mesto i državu a gde bi nadalje mogli da osiguraju svoje dugoročne interese u svim zemljama bivše Jugoslavije. Nelogično je da upravo one države koje su tako obilato pomagale u naoružanju i snabdevale municijom pripadnike tzv Islamske države budu meta kada su već do sada tako dobro sarađivali na svim poljima osim ako to nije deo jednog šireg plana. Njihova kooperacija može nadalje samo da se razvija još više a sve na štetu hipnotisanih i preplašenih građana ovoga regiona.

 

BAJDEN U BEOGRADU – VUČIĆ: PONAŠAJ SE KAO KOD SVOJE KUĆE – VIDEO by Boris Malagurski

 

https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/photos/a.478355595659974.1073741828.458605980968269/512909965537870/?type=3&theater

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

IŠLI DA RATUJU ZA ISIS ZA 5.000 EVRA MESEČNO A VRAĆALI SE U MRTVAČKIM KOVČEZIMA!

Ratuju za veru, ali i debelu platu: Ko su ljudi koji iz Srbije odlaze na Bliski Istok da ratuju za ISIS?

Izvor: ISIS – Islamic State https://isis.liveuamap.com 

(Korišćeni materijali: Kurir.rs, Novosti.rs,, drugi izvori)

Priredio: Global Media Planet INFO

https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/videos/531080530387480/

Preporučeno: 

….

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala! 

DMCA.com Protection Status

VAŽNO! Podelite ovaj članak sa drugima!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*