VAKCINE ZA BEBE IZAZIVAJU AUTIZAM, TEŠKE BOLESTI I SMRT: Amerika platila 3 milijarde odštete!


VAKCINE ZA BEBE IZAZIVAJU AUTIZAM, TEŠKE BOLESTI I SMRT: Amerika platila 3 milijarde odštete!

U vešto skrivanim podacima, do kojih je Istraživački biro Kurira ekskluzivno došao, stoji činjenica da je američki Federalni sud od 1989. do početka 2016. morao da isplati više od tri milijarde dolara odštete za 4.481 porodicu kod koje je dokazano da su njeni članovi zbog vakcinacije oboleli od autizma, epilepsije, encefalitisa, cerebralne paralize ili su čak umrli!
 

BEOGRAD – Više od 16.000 osoba u SAD (recimo, čitava opština Ljig) umrlo je ili teško obolelo u poslednjih 27 godina posle primljene vakcine! Od novorođenčadi do odraslih.

Ovaj zastrašujući zvaničan podatak američke agencije HRSA, koja je deo Ministarstva zdravlja SAD, bio je decenijama tajna strogo čuvana od celokupne svetske javnosti!

U vešto skrivanim podacima, do kojih je Istraživački biro Kurira ekskluzivno došao, stoji činjenica da je američki Federalni sud od 1989. do početka 2016. morao da isplati više od tri milijarde dolara odštete za 4.481 porodicu kod koje je dokazano da su njeni članovi zbog vakcinacije oboleli od autizma, epilepsije, encefalitisa, cerebralne paralize ili su čak umrli!

VAKCINE U NEKIM SLUČAJEVIMA MOGU BITI OPASNE I ČAK SMRTONOSNE

Praktično, to znači da su američka vlada i sudstvo priznali da vakcine (u nekim slučajevima) mogu biti opasne, čak i smrtonosne!

U 2015. godini – a sve su ovo najsvežiji zvanični podaci – u 509 slučajeva (posle tužbi) SAD su isplatile više od 204 miliona dolara. A u Srbiji? Nikom nije isplaćen ni dinar!

Novi zakon

Vakcinacija je u Srbiji odnedavno obavezna. Podsetimo, 24. februara, sa 156 glasova „za“, Skupština Srbije usvojila je Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojim je propisano da roditelji ili staratelji koji ne budu vakcinisali svoju decu budu kažnjeni novčano od 30.000 do 150.000 dinara, jer, kaže zakon, „nevakcinisano dete ugrožava život druge dece“.

– Beba koju sam rodila 2013. godine na porođaju je udahnula plodovu vodu, ali je lekarka procenila da je dovoljno zdrava i da može primiti vakcinu protiv hepatitisa B. Nakon vakcinacije stanje joj se naglo pogoršalo i šest dana kasnije je umrla. Zbog tog groznog iskustva odlučili smo da drugo dete ne vakcinišemo – odlučna je Beograđanka Ljiljana Kostić.

Photo: Kurir
Photo: Kurir

Ona se pita šta je zapravo cilj novčane kazne:

– Svejedno mi je da li je to pet ili sto pedeset hiljada dinara kazne ili nekakav prinudni rad, za koji sam čula da se pominje, meni je bitno da moje dete bude zdravo!

U AMERICI VAKCINACIJA JE STVAR LIČNOG IZBORA

U Americi, međutim, vakcinacija je stvar ličnog izbora. A upravo u SAD, samo u prva dva meseca ove godine dokazano je 209 slučajeva zbog kojih je već isplaćen 81 milion dolara odštete unesrećenim porodicama!

 

„Ne eksperimentima! Naša deca nisu procenat“
RODITELJI IZAŠLI NA PROTEST

U znak oštrog protesta zbog najnovijih izmena zakona o obaveznoj vakcinaciji dece i uvođenja drakonskih kazni roditeljima koji odbijaju poslušnost, veliki broj roditelja i građana okupio se na Trgu Republike kako bi odlučno rekli: „Ne, eksperimentima! Naša deca nisu procenat!“ U organizaciji UG Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju, ovo je bio najposećeniji skup do sada. Govornici su ukazali na štetnost od vakcina i nesrazmerno prilagođavanje zakona Srbije i EU, gde obavezna vakcinacija, inače, ne postoji.

 

MMR i autizam

Devedesetih godina prošlog veka povela se žestoka diskusija o mogućnosti pojave autizma kod dece prilikom primanja vakcine MMR (cepivo protiv rubeola, malih boginja i zaušaka), koju je pratio niz publikacija i studija koje su tvrdile da ta veza postoji. Ustanovljeno je da se autizam javlja kod dece koja prime MMR vakcinu u rasponu od 0,7 do 21,1 odsto na 10.000 vakcinisanih (u proseku 5,2 dece na 10.000 vakcinisanih).

– Vakcinacija je veoma uspešna zaštita od mnoštva opasnih zaraznih bolesti. Ne treba se bojati vakcinacije, treba se bojati zaraznih bolesti od kojih se štitimo vakcinacijom. Zapravo, ni njih se više ne treba bojati, dokle god imamo vakcinaciju kao preventivnu metodu – tvrdi dr Srđa Janković, imunolog na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Kako sprečiti pomahnitali kriminal i korupciju - jedan od načina - Photo: Kurir
Kako sprečiti pomahnitali kriminal i korupciju – jedan od načina – Photo: Kurir

Upravo je to i stav Svetske zdravstvene organizacije: zdravu decu bi trebalo vakcinisati. SZO, telo Ujedinjenih nacija, u izveštaju iz 2013. insistira na odlaganju vakcinacije ukoliko su deca prehlađena ili izložena bilo kom vidu upale organa za varenje.

Dakle, poenta čitave priče „za i protiv vakcinacije“ svodi se na to da većina lekara u svetu tvrdi da vakcinacija nije opasna ni po život ni po zdravlje deteta, ali da je od krucijalnog značaja da dete bude apsolutno zdravo da bi bilo vakcinisano. I to je, kažu, cela suština.

Činjenice
Kalendar obavezne vakcinacije u Srbiji

1 Be-se-že vakcina: na rođenju ili tokom prve godine života
2 Hepatitis B vakcina se daje u tri doze: na rođenju, sa 1 mesec i sa 6 meseci
3 Vakcina protiv 5 bolesti (protiv difterije, tetanusa, pertusisa, dečje paralize i hemofilus influence tip B) daje se sa 2 meseca, 3 i po meseca i 5 meseci
a) Prva revakcinacija protiv 4 bolesti (difterije, tetanusa, pertusisa i dečje paralize) vrši se 10-12 meseci nakon poslednje doze
b) Druga revakcinacija protiv 4 bolesti (difterije, tetanusa, pertusisa i polija) vrši se sa 6 godina, tj. pred polazak u školu
c) treća revakcinacija protiv 3 bolesti (difterije, tetanusa i dečje paralize) obavlja se sa 14 godina
4 Vakcina MMR (male boginje, zauške, rubeole) – sa 12 meseci i sa 6 godina pred polazak u školu

*Izvor: GAK Narodni front

Izvor: Kurir 

Autor: Istarživački biro Kurira

 

VACCINE / VAKCINE / CJEPIVA

 

https://www.facebook.com/VakcineINFO/photos/a.910050965771118.1073741828.906799822762899/1161987983910747/?type=3&theater

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

(već od 1 €, bilo koja valuta, automatska konverzija, dinari, kune, KM, sve moguće svetske valute, samo jedan klik, sami upišite iznos – bilo kojim iznosom pomažete rad portala koji je namenjen vama, sve uplate biće javno prikazane osim ako Vi to ne želite, zbirno će biti prikazane svakako za svaki mesec kao i pregled troškova rada portala)

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

DMCA.com Protection Status

Podelite ovaj članak sa drugima!

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*