Da li je Aleksandar Vučić Soroševo čedo!? Anatomija Vučićevih kvazipatriotskih apologeta


Da li je Aleksandar Vučić Soroševo čedo!? Anatomija Vučićevih kvazipatriotskih apologeta

 

Piše: Nenad Pivaš

 

POLITIKA VUČIĆA KOJA TO NIJE

Politika Vučića, koju je on krenuo da sprovodi u delo nakon što je 2012. godine preuzeo apsolutnu vlast u državi (iako je prethodno ubedljivo poražen na gradskim izborima?!) svakako nije ništa novo. Održavanje kursa na kome, za razliku od teritorijalnog integriteta Srbije, EU nema alternativu, a MMF predstavlja našeg prijatelja koji nam deli dobronamerne savete sa ciljem da nam ekonomija bude snažna, svakako predstavlja kontinuitet sa prethodnim i Vučić tu zaista nije izmislio toplu vodu. Međutim, ako ideologija naprednjaka (u onoj meri u kojoj se to uopšte može nazvati ideologijom) nije nešto novo, način njenog sprovođenja, koji između ostalog podrazumeva i ucene, prebijanja, pa i pokušaje izborne krađe, svakako jeste.

TOTALNA KONFUZIJA – VUČIĆ PRO NATO ILI PRO RUS – GUBLJENJE IDENTITETA ILI VEŠTA MANIPULACIJA PREGLUPIH GRAĐANA SRBIJE

Ranije smo imali jasnu situaciju gde oni koji su anti-nacionalistički nastrojeni glasaju za otvoreno proevropske i pro-NATO partije, a oni koji na prvo mesto stavljaju suverenost za evroskeptične partije. Sa Vučićevom vlašću smo dobili režim koji sprovodi politiku ovih prvih oslanjajući se velikim delom na glasače koji pripadaju ovoj drugoj opciji. Kao vrlo bitan činilac tu se javljaju i lažne patriote i kripto-analitičari koji premijeru, bivšem nacionalisti, a sadašnjem evrofanatiku, čuvaju „patriotski oreol“ u očima građana Srbije. Tu ima različitih ljudi, od glavnog urednika Informera, koji cilja pre svega na one sa niskim IQ-om, pa do istoričara koji žele da ostave utisak “ozbiljnih”, kao što su Branko Radun i Dragomir Anđelković. Međutim, posebno mesto i poseban značaj pripada Željku Cvijanoviću, glavnom uredniku Novog Standarda. Dok se Vučićević obraća onima koji već veruju da Vučić može, poput Isusa, da hoda preko vode i da sa dve ribe nahrani 5 hiljada ljudi, Cvijanović je suptilniji i cilja na one koji, s vremena na vreme i razmisle.

Aleksandar Vučić – Od rusofoba Mekejna dobija pohvale, dok je Blera postavio za savetnika

 

Aleksandar Vučić – Od rusofoba Mekejna dobija pohvale, dok je Blera postavio za savetnika

“SAD rizikuju da izgube rat sa srpskom vojskom i njihovom zastarelom opremom. Rizikujemo ukoliko ne sprovedemo masovni, strateški i održivi vazdušni napad. Nijedna infrastrukturna meta ne bi trebalo da bude izuzetak – fabrike, vodovodne mreže, škole, bolnice, prodavnice, bilo šta. Da, svi mi žalimo zbog civilnih žrtava kao i naših gubitaka, ali one su neizbežne”, govorio je Mekejn o NATO agresiji na tadašnju SR Jugoslaviju.

„Ipak  je on dobar, samo čitajte između redova, sačekajte još samo malo i videćete“. To je otprilike poruka koju glavni urednik Novog Standarda širi o Vučiću već godinama. Stalnu su tu neki trenuci „nakon kojih više ništa neće biti isto“. Dok je SNS još bio u opoziciji, a oni malo racionalniji su već počeli da ih sumnjiče da su prevara, Cvijanovićeva poruka je bila kako se oni eto pretvaraju zato što moraju, jer drugačije se, zaboga, ne može doći na vlast, a kada dođu videćemo pravo i patriotsko lice. No nakon Kurte je došao Murta a tog patriotskog lica nešto nije bilo što je objašnjavano time, kako u državi, iako je SNS došao na vlast, ima mnogo zlih „žutih“ kadrova zbog kojih ne može da se sprovede politika koja se želi. Onda se tokom jeseni 2013. krenulo sa pričom da bi prava stvar bili vanredni izbori jer bi nakon njih Vučić izašao ojačan što bi mu omogućilo da pruži veći otpor Zapadu. Ne znam samo većim od čega jer, sa kojim god brojem da pomnožimo nula, ona ostaje nula. No nakon izbora u martu 2014. SNS je osvojio tu natpolovičnu većinu i nikakve promene nije bilo. Tu je i sam Cvijanović malo ostao bez materijala tako da bio primoran na takvu besmislicu da stravične poplave iz maja iste godine proglasi za svoj novi „trenutak nakon čega više ništa neće biti isto“ (1). Posle je aktuelna bila poseta Putina Srbiji koja je srpsku politiku izmenila taman koliko i ona 2011. za vreme Tadića i ona iz 2001. manje od godinu dana nakon 5. oktobra, dakle ništa. Zatim je nastupila serija tekstova gde su prelomne tačke pronalažene u Novoj godini, sukobu u Siriji, ukrajinskom „Majdanu“… generalno, za razliku od Vučićeve politike, te tačke su se menjale – ali ne i Cvijanovićeva poenta: “Dobar je on, samo se pravi”.

Od autošovinizma do lažnog patriotizma – Nova Vučićeva “elita”

 

Od autošovinizma do lažnog patriotizma – Nova Vučićeva “elita”

Međutim, nasilna smena vlasti u Ukrajini dala je Cvijanoviću nove ideje za zaluđivanje javnosti. A to je priča o pokušaju nasilne smene vlasti u Srbiji koji samo što nije, navodno, Zapad hoće da sruši Vučića. I zato sve patriote moraju biti za Vučića, ili ako ne za njega onda makar ne protiv njega. Inače, ispaćemo korisni idioti Vašingtona u rušenju sopstvene zemlje. A zbog čega bi stranci rušili onoga koji im ispunjava sve naloge? Zato što (još) nije uveo sankcije Rusiji iako to od njega (još) nije ni zahtevano? Ovo pitanje Željko Cvijanović ne postavlja, niti na njega daje odgovor, „srpski majdan“ je već postao aksiom koji se podrazumeva o kome se ne raspravlja, bavi se jedino „jasnim signalima“ koji ukazuju da „samo što nije“. I tako je žuta patkica na protestima protiv rušenja Savamale jasan dokaz da su Amerika i sam Soroš protiv Vučića. Dok to što je Sonja Liht, koja je godinama bila na čelu Soroš fonda u Srbiji, nakon pokušaja izborne krađe optužila DSS i Dveri zbog njihovog protestovanja da podižu tenzije i stvaraju političku klimu koja ne odgovara razvoju demokratije (2) to ne znači ništa. Kao što ništa ne znače ni pohvale koje Vučiću izriču mnogi koji su ispekli zanat na antisrpskoj politici od Mila Đukanovića (3) do Danijela Servera (4). Ne, mnogo je jači signal to što protiv Vučića govori Vesna Pešić. Naravno, kada je ta ista Vesna Pešić 2012. godine pozvala da se glasa za Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora to nikako za Cvijanovića nije bio dokaz da Amerikanci ruše Tadića, tada je to bio dokaz njenog poštenja.

Sonja Licht i Aleksandar Vučić

 

Posebno se ostrvio na Đorđa Vukadinovića, koga naziva i „jednim od proroka revolucije“. A zašto? Pa zato što Cvijanoviću smeta sama pomisao da bi se opozicija, što leva što desna, mogla baviti Vučićem a ne međusobnim prepucavanjem, a Đorđe Vukadinović upravo na to ukazuje. „U okupaciji ne tražiš demokratiju, već slobodu“ poručuje glavni urednik Novog Standarda. I u pravu je, država zaista prethodi demokratiji, samo Vučić tu nije deo rešenja već deo problema. Tačno problem nije nastao sa njim, ali je sa njim povećan i on je taj koji ga trenutno personifikuje.

Pročitajte još: Beograd na vodi, poprskan krvlju! EKSKLUZIVNO: Kako se gradnja kula na Savi koristi za šverc oružja i pranje para!

Milo Đukanović, Dahlan, Toni Bler, Aleksandar Vučić

 

Aleksandar Vučić i Šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan, princ – prestolonaslednik emira od Abu Dabija i predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, u svetu je najviše poznat po trgovini oružjem
Aleksandar Vučić i Šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan, princ – prestolonaslednik emira od Abu Dabija i predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, u svetu je najviše poznat po trgovini oružjem

 

“Budite sigurni da su Jaser Arafatu dani odbrojani. I budite sigurni, da ću ga likvidirati kao što sam svečano obećao pred predsednikom Bushom, daću svoj život za to.” – Mohamed Dahlan
“Budite sigurni da su Jaser Arafatu dani odbrojani. I budite sigurni, da ću ga likvidirati kao što sam svečano obećao pred predsednikom Bushom, daću svoj život za to.” – Mohamed Dahlan 

 

https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/posts/759569567538574

 

 

KONTRADIKTORNOSTI BARONA MINHAUZENA OD SRBIJE

Kroz Cvijanovićeve tekstove se provlači nova fraza o Vučiću „kao čoveku dve paradigme“ što bi trebalo da bude odgovor na to zašto ga vole na Zapadu. U Srbiji, navodno, na vlasti ne može biti neko ko nije dobar i sa Rusijom i sa Amerikom. I tu takođe nastaje kontradiktornost tvrdnji u Cvijanovićevim tekstovima. Sa jedne strane premijer mora biti kooperativan jer bi inače slomili i njega i državu, a sa druge strane, iako je kooperativan oni ipak ruše (?!). Ako se o Vučiću može govoriti kao o „čoveku dve paradigme“ onda je to prvenstveno zato što on ima i svoje atlantiste i svoje patriote. No to nikako ne znači da je on novi Sveti Sava koji miri zavađanu braću, niti da je predstavnik zlatne sredine, iako bi on voleo da ga vide tako. Vrlo je jasno ko je sa kojim motivima tu. Atlantisti su oko njega jer prepoznaju da je suštinski prešao na njihovu stranu i da sprovodi njihovu politiku, dok su patriote tu zbog svojih ličnih interesa i da bi mu čuvali imidž.Tako da su Vuk Drašković, Petar Luković i Zorana Mihajlović tu gde jesu sa poštenijim motivima od Nenada Popovića,  Miroslava Lazanskog i Vladimira Đukanovića. Dakle, potpuno suprotno tvrdnjama Željka Cvijanovića, nije ni najmanje bitno koliko će u budućoj vladi biti „proruskih“ a koliko „prozapadnih“ ministara jer je jasno da politika Srbije nije rezultate nekog ishoda njihove borbe već pre svega volje jednog čoveka. Čak držim da bi bilo bolje da prvih bude što manje a drugih što više jer bi suština stvari bila ogoljenija.

 

 MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE

17.02.2013 

Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovali su danas u Abu Dabiju otvaranju najvećeg sajma naoružanja i opreme na Bliskom istoku -~ IDEX~. Sajam se održava pod patronatom predsednika šeika kalife bin Zajeda al Nahjana. Sajmu prisustvuje više od 60.000 vojnih predstavnika i 77 ministara odbrane iz celog sveta, a svoje proizvode izlaže 1.112 kompanija iz 59 zemalja, među kojima je i „Jugoimport“ SDPR iz Srbije, čiji štand je, po prvi put od kada „Jugoimport“ izlaže na ovom sajmu, posetio šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan.

vucic

„Srbija će proizvoditi visoko sofisticirane rakete za Ujedinjene Arapske Emirate“, rekao je danas u Abu Dabiju potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić nakon posete sajmu naoružanja i opreme.

Vučić je istakao da je na jučerašnjem sastanku sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom postignuta saglasnost o svim sporazumima dve zemlje, a posebno u vezi sa ulaganjem u namensku industriju. Dogovoreno je da emiratska državna kompanija ~”Earth”~ i srpski “Jugoimport” SDPR potpišu ugovor o zajedničkom razvoju raketnog sistema ALAS.

„Ono što je najvažnije je to da će biti potpisan veliki ugovor. To će biti najsofisticiranije i najmodernije oružje koje smo ikada napravili”, naglasio je Vučić.

Potpredsednik srpske vlade je naglasio da je reč o ugovoru od preko 200 miliona evra, a da u prvoj fazi u kratkom roku očekuje ulaganja od oko 24 miliona evra.

vucic-sdpr

„Prve investicije u proizvodnju visokosofisticiranih raketa očekuju se za nekoliko nedelja“, rekao je Vučić.

Danas će u Abu Dabiju biti potpisani Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti investicija, Zajednička izjava o uspostavljanju strateškog partnerstva, kao i Sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

Osnova za sve ove ugovore biće Sporazum o međudržavnoj saradnji između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata koji će, takođe, biti potpisan danas u Abu Dabiju.

vucic-303

Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije, Birčaninova 5, Beograd
Uprava za odnose sa javnošću, i-mejl info@mod.gov.rs
Dozvoljena je reprodukcija u celini i delovima uz obavezno navođenja izvora

Iz Ministarstva odbrane Republike Srbije a po Zakonu o prIstupu informacijama od javnog značaja.

Link za proveru navoda – OVDE

SVE DODATNE INFORMACIJE SU ZAŠTIĆENE I ARHIVSKI SPREMLJENE DA U SLUČAJU ODMAZDE BUDU DOSTUPNE NAJŠIROJ JAVNOSTI

 


OBOJENE I MANJE OBOJENE REVOLUCIJE DRAGANA J. VUČIĆEVIĆA, CVIJANOVIĆA, ŽELJKA PINK MITROVIĆA I OSTALIH SATRAPA 

Što se pak tiče obojene revolucije kao Damoklovom maču koji nam navodno visi nad glavom tu valja reći sledeće. Zaista, njih svugde gde su se dešavale tj. gde su izazivane jeste pratio savez liberala i prozapadnih nacionalista. I kao rezultat toga, na ulicama, gde je drugih bilo više nego prvih, rušeni su neposlušni režimi, a uspostavljana je vlast gde je prvih bilo više nego drugih. Tako je bilo u Srbiji 2000. gde su protiv Miloševića ustali i ne samo građanisti već i mnogi nacionalisti koji su ga krivili što nas je „posvađao sa tradicionalnim saveznicima iz svetskih ratova“. Tako je bilo i u Gruziji 2003. i u Ukrajini 2005. i 2014. dakle u dve zemlje gde usled rusofobije postoji snažno prozapadno raspoloženje u značajnom delu naroda. Sa druge strane, mi danas ne samo što nemamo suverenističke lidere kao što su bili Milošević i Janukovič već, za razliku od 90ih, nemamo više ni prozapadne nacionaliste. Tako da je jasno da „ukrajinskog scenarija“ neće biti u Srbiji.

 

STRANCE NE MOŽEMO PROMENITI – MAFIJAŠKE KLANOVE OLIČENE U VLASTI SRBIJE SVAKAKO

Naravno, Cvijanović je u pravu kada kaže da su stranci veći problem od Vučića i da se treba i njima baviti. Međutim, oni koji tako misle previđaju jednu činjenicu, a to je da strance niti smo birali niti možemo promeniti, za razliku od vlasti u Srbiji. I drugo, da je neiskrena i lažna svaka kritika stranaca koja se ne bori protiv njihovog eksponenta u Beogradu – a danas je to premijer. Samim tim, kao sastavni deo antiglobalizma u Srbiji i kao njegov lakmus papir stoji i raskrinkavanje vučićevskih lažnopatriota. Da, raskrinkavanje  je prava reč jer to nisu prosto „korisni idioti“, kako oni vole da nazivaju nas, već ljudi koji često ni sami ne veruju u ono što pišu i govore i koje ni jedna Vučićeva izdaja ne bi mogla osvestiti. Sve i da se otvoreno založi za ulazak u NATO Cvijanović bi smatrao da ga ne smemo rušiti jer eto „otpor postoji i u NATO zemljama i kako je bolje da nas tamo vodi „čovek dve paradigme“ nego ideološki atlantisti“. Možda ćemo to od Cvijanovića videti i čuti mnogo pre nego što se nadamo.

 

(1) KAD SE VODA POVUČE, ŠTA ONDA?

(2) Sonja Liht: Stranke na granici cenzusa podigle tenziju i stvorile političku klimu koja ne odgovara razvoju demokratije

(3) Milo Đukanović: Od kada je Vučić došao na vlast on je hrabro otvorio razna pitanja od Kosova, do regionalne saradnje i evrointegracija

(4) Nekome ko ide u pravom smeru, poput vlade Aleksandra Vučića, treba pomoći, a ne otežavati mu taj put – Američki “stručnjak” za Balkan Danijel Server

(5) drugi izvori

Izvor: Nova Srpska Politička Misao – Časopis za političku teoriju i društvena istraživanja

Donirajte NSPM

 

Sonja Liht

Sonja Liht (Sonja Licht; Subotica, 1947) srpski je magistar sociologije i politički aktivista, takođe predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost i spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije. Bivša je predsednica Upravnog odbora preduzeća „Politika a.d.“.

Biografija

Sonja Liht je rođena 1947. godine u Subotici, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je sociologiju 1971, a magistrirala 1978. godine na Katedri za sociokulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Dugo se bavila istraživanjima na Institutu za međunarodnu politiku i privredu, kao i na Instititu za evropske studije.

Jevrejka je i po majci, Suzani Sand, rođenoj u Poljskoj, i po ocu, dr Antunu Lihtu, rođenom u Subotici. Bliski rođaci njenih roditelja nastradali su tokom Drugog svetskog rata. Lihtovoj je, nakon studentskih protesta 1968, oduzet pasoš na nekoliko godina, kao jednoj od vođa demonstracija. Otad se protivila vlasti Josipa Broza Tita. Godine 1985. udala se za Milana Nikolića, takođe sociologa.

Karijera

Tokom osamdesetih godina dvadesetog veka Sonja Liht je osnovala više nevladinih organizacija, koje su se uglavnom bavile ljudskim pravima. Na čelu Fonda za otvoreno društvo bila je od 1991. do 2003. godine. Od 2003. je predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost. Dobitnica je raznih nagrada za mir i ljudska prava.

Džordž Soros (engl. George Soros, IPA: /ˈsɔroʊs/ ili /ˈsɔrəs/, mađarski: /ˈʃoroʃ/; Budimpešta, 12. avgust 1930), rođen kao Đerđ Švarc, je amerikanizovani Mađar jevrejskog porekla, investitor i političar. Predsednik je korporacije za upravljanje investicionim fondovima Soros fond menadžmenta, Instituta za otvoreno društvo i bivši je član borda direktora Saveta za inostrane odnose. Finansijski je pomagao disidentske pokrete u Poljskoj, tadašnjoj Čehoslovačkoj i Sovjetskom Savezu. Nedeljnik Nju stejtsman (New Statesman) navodi da je tokom 90-ih godina 20. veka preko svoje fondacije pomagao Radio B92 i neke opozicione grupe u Srbiji sa preko 100 miliona dolara. Novinar Klark ga je u tom kontekstu nazvao „nekrunisanim kraljem istočne Evrope”.

 

Od 1991. do 1995. godine bila je kopredsednica Helsinške građanske skupštine, kao i nekoliko ženskih nevladinih organizacija. Fond za otvoreno društvo (Fondacije Soros) napušta 2003, kako bi osnovala BFPI. Dodeljene su joj nagrade za mir Švedskog socijalnog foruma i Evropskog rektorskog kluba, nagrada za ljudska prava Međunarodne lige za ljudska prava, kao i nagrada za toleranciju Ministarstva za ljudska i manjinska prava SCG za 2005. godinu. Uredništvo nedeljnika Vreme izabralo ju je za ličnost 2007. godine.

 

„GLAS RUSIJE“ O SRBIJI: STRANI AGENTI VAŽNIJI OD DECE!

29.07.2013.

Država Srbija pravda se da nema novca za lečenje bolesne dece, ali zato godišnje izdvaja iz budžeta na desetine miliona evra za raznorazne nevladine organizacije, među kojima su i one koje sa simpatijama gledaju na otcepljenje Kosova i Metohije, prenosi „Glas Rusije“.

Nedavna sahrana osmogodišnje devojčice iz Beograda, za koju je osiromašeni narod u Srbiji sakupljao novac kako bi mogla da ode na transplantaciju srca u Ameriku, otvara pitanje, ne samo u srpskim već i u ruskim medijima, zašto teški bolesnici, naročito mladi građani Srbije pred kojima je budućnost, da bi se izlečili ne mogu da računaju na plemenitost i pomoć svoje države iako ona prema budžetskoj liniji 481 godišnje za nevladin sektor izdvaja i do 90 miliona evra narodnih para.

Sredstva se osim nevladinim organizacijama dodeljuju i sportskim savezima, verskim zajednicama, političkim strankama, nacionalnim savetima manjina itd. Prema podacima Centra za razvoj neprofitnog sektora, od pomenutih 90 miliona evra, 30 odsto, odnosno 27 miliona evra ide nevladinim organizacijama kojih je u Srbiji oko 20.000, pri čemu mnoge dobijaju još i dotacije iz inostranstva.

Takođe, u prethodne četiri godine država Srbija i lokalne vlasti iz budžeta su izdvojile skoro 400 miliona evra kroz budžetsku liniju 481 „dotacije za nevladine organizacije“, istaknuto je na konferenciji pod nazivom Finansijska održivost trećeg sektora – linija 481, koju je proletos organizovao Centar za razvoj neprofitnog sektora.

Donedavno je, kaže „Glas Rusije“, slična situacija sa nevladinim organizacijama bila i u Ruskoj Federaciji, „sve dok nije donet zakon prema kome nevladine organizacije koje dobijaju novac iz inostranstva, a bave se unutrašnjom politikom, moraju da se registruju pod nazivom ‘strani agenti’, tj. kao organizacije kojima strane države plaćaju političko delovanje u Rusiji“.

„Izgleda da bi se nešto slično moglo reći i u Srbiji, pogotovo posla smrti bolesne devojčice, i mnogih drugih sličnih pacijenata koji nisu imali pomoć države za složene operacije. Odnosno, verovatno će se mnogi složiti da je bilo korisnije da je iz državnog budžeta plaćeno lečenje male Tijane i drugih pacijenata, nego što je za funkcionisanje nevladinih organizacija izdvojeno skoro čitavih 30 miliona evra.

Ali, kako sada stoje stvari – rad nevladinih organizacija je važniji od života dece. Stoga bi se možda moglo reći da u Srbiji nije tačna izreka da na ‘mladima svet ostaje’, nego da na ‘nevladinim organizacijama svet ostaje’ „, zaključuje „Glas Rusije“.

nevladine-organizacije-u-srbiji
Na nevladinim organizacijama u Srbiji svet ostaje tvrdi Glas Rusije

 

Sa pravom se pitamo kome su i kako te silne vladine i nevladine organizacije pod patronatom vlade Srbije pomogle u navodnoj zaštiti ljudskih i građanskih prava kada je glavni i odgovorni urednik ovog portala izložen pravoj i neviđenoj torturi od strane izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, bezbednosnih i parabedzbednosnih struktura, moćnika gotovo ako ne i svih postojećih političkih partija i to čitavih SEDAM godina – dakle bez presedana u ljudskoj istoriji. Institucije sistema – šta to beše … Pravna država – šta to beše … elementarna prava proklamovana pozitivnim zakonodavstvom i Ustavom zemlje – šta to beše … međunarodni akti, Univerzalna Deklaracija o ljudskim i građanskim pravima i slobodama – a šta to beše … 

 

Ovo je jedna od retkih država koja se prema delu svojih građana, i to onom najboljem, najpoštenijem i najelitnijem, ponaša kao prema sitnim ili malo krupnijim lopovima, jajarama i kokošarima.

Šta misliti o državi čiji ti vlastodršci – prevaranti, ugase firmu, izbace te na ulicu bez igde ičega da bi se oni i njihove podguzne muve obogatili, a onda ti šalju sekače struje, uterivače dugova, pretnje, kazne, onda ti oduzimaju kretnine i nekretnine da te do kraja unište dok ne poludiš, dok se ne spališ ili jednostavno umreš od tuge, nemoći i bednog osećanja da si nesnalažljiv u sopstvenoj domovini, da si baš ti najveći ljudski smrad u zemlji uspešnih lopina koje su uspostavile svoja pravila i koje, zar je i to moguće, i u vladi sede.

Država koja umesto da brine o svojim građanima sistematski radi na njihovom totalnom uništenju jednostavno ne zaslužuje da postoji kao takva.

 

Pripremio i uredio koristeći navedene i dodatne izvore:

Global Media Planet INFO

 

Preporučeno:

U Srbiji u poslednjih dvadesetpet godina postoji tema od presudne važnosti. To je pitanje otuđene, tajne moći koja upravlja životom ove zemlje i njenih građana. Ta sila odlučuje o životu i smrti, postavlja na više mesto ili smenjuje, šalje u zatvor i dodeljuje javna priznanja i nagrade. Ona kroji sudbine i odlučuje o svemu, kao da je iznad građana, iznad vlasti, zakona i parlamenta, iznad svega. Pipci te moći dosežu svuda, a njen dodir je hladan.

OTUĐENA, TAJNA MOĆ SLUŽBE UPRAVLJA SRBIJOM – DA LI JE SRBIJA DRŽAVA GRAĐANA ILI DRŽAVA UBICA?

U DRŽAVAMA KOJE IMAJU TAJNE SLUŽBE, OVAKVE STVARI JE MOGUĆE REŠITI.
U TAJNIM SLUŽBAMA KOJE IMAJU DRŽAVU – TEŠKO ALI NE I NEMOGUĆE

PROČITAJTE JOŠ: Arapska kompanija Al Dahra kupuje 20.000 hektara zemlje u Srbiji i stiče vlasništvo nad njom

 

 

O Nama – Global Media

Verujemo u suštinske promene kroz novi način razmišljanja van boksa. Cilj nam je da promenimo dosadašnji šablonski poredak stvari baveći se onim temama koje su skrivene daleko od očiju najšire javnosti. Tu smo da ohrabrimo i inspirišemo jedni druge za preduzimanje akcija sa ciljem obezbeđivanja života dostojnog svakom stanovniku Planete i stvaranju svetlije budućnosti za sve nas zajedno.

Šta to znači?

To znači živeti održivo. To znači održavanje zdravog načina života. Stvaranje suštinski boljih odnosa među nama. I to znači oblikovanje boljeg, pravednijeg i humanijeg sveta svih nas zajedno. Težimo pravednoj ravnoteži u svetu koji delimo što znači preispitivanje svih aspekata života. Pokrivamo alternativne vesti, zdravlje, nauku i pristupačnu ali ne i novokomponovanu duhovnost i razvoj svesti.

Podizanje nivoa svesti i svesnosti – primarni cilj

Kao nezavisni samonikli portal sa početkom stvaranja krajem 2015. godine postajemo jedan od popularnijih alternativnih medija sa video produkcijom ali i zajednica koja pruža priliku čitaocima da preoblikuju svoj svakodnevni način razmišljanja i pogled na sebe i svet. Naš sadržaj je u rasponu od dugometražnih članaka preko video sadržaja pa sve do događaja uživo od kojih svi imaju jedan zajednički cilj: da podignu svest o tome kako naš svet funkcioniše kao i da ohrabri svesnu i suštinsku promenu.

We Are Creators and When We Come Together We Have the Power to Create the Future Whatever We Want

Svi naši sadržaji donose suštinsku i sadržajnu dinamiku kao zajednica pisaca, film mejkera, urednika, naučnika, dizajnera i drugih fenomenalnih kreativnih umova.

Da biste kontaktirali Global Media za medijske nastupe i promocije koristite našu kontakt formu na polje kontakt menija.

 

Besplatni dokumentarci sa prevodom koje svako mora da pogleda!

 

Preporučeno:

STUDENTI IZ CELE SRBIJE SE UJEDINILI! OVO JE POČETNIH 9 ZAHTEVA

REKE LJUDI U GRADOVIMA SRBIJE Protesti protiv diktature sve masovniji! Detaljan izveštaj sa zajedničkog protesta građana, vojske i policije (FOTO, VIDEO)

JELENA GUSKOVA: Putin ne podržava Vučića, samo mu je poželeo sreću, demonstracije su za poštovanje!

VUČIĆ PRIPREMA BEKSTVO IZ ZEMLJE?!

PRVI PUT U ISTORIJI SVI KAO JEDAN! Građanima se priključuje vojska i policija Srbije! Protesti se šire i van granica Srbije!

MISTERIOZNO ŠTAMPANJE U “SLUŽBENOM GLASNIKU” USRED NOĆI POD OKRILJEM JAKIH SNAGA POLICIJE – VIDEO

Arapska kompanija Al Dahra kupuje 20.000 hektara zemlje u Srbiji i stiče vlasništvo nad njom

Nastavlja se suludi i sumanuti trend narkomanskog zaduživanja države

INDEKS BEDE ZA 2017. GODINU: Srbija u katastrofalnoj poziciji, najgora u regionu! Sledi je Hrvatska!

MUK ZBOG TRAGEDIJE U FABRICI Izbacili ga iz autobusa jer nije imao novca za kartu, došao na posao i OBESIO SE ZBOG BEDE!!!

CNN televizija greškom autobuse sa SNS pristalicama proglasila za migrante! – VIDEO

VUČIĆ U PANICI! GAME OVER!

Pomozimo ovoj majci da se probudi iz kome! Njena agonija traje već 7 godina!

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

https://www.youtube.com/watch?v=-WfPz6nzOw4

https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/videos/481040738724793/

 

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala! 

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status

Podelite ovaj članak sa drugima


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*