Željko Mitrović: “Zbog čega Bog uzima mlade i bezgrešne?” Odgovor


Željko Mitrović: “Zbog čega Bog uzima mlade i bezgrešne?”

Od jave do večnog sna – Hronologija “misteriozne” smrti Željkove ljubavnice u beogradskom Hotelu Hajat

Možda ljudskom umu i najneshvatljivije od svega ovde iznetog jeste činjenica da dok je ona umirala a njeno krhko i iscrpljeno telo napuštalo ovaj svet da si ti Željko Mitroviću slavio par metara dalje od njene sobe a 7 godina si bio sa njom. Volela te je više od Boga, kako se samo voleti može i verovala kao nikome nikada u njenom tragično i naprasno prekinutom životu. Završila je onako kako nije slutila ni u njenim najgorim košmarima – taj dan imao si čak dve proslave, slavio si ceo dan dok se ona polagano hladila… devojka koja je celu sebe predala TEBI u ruke kao i kompletan njen naprasno prekinut život. A nije moralo biti baš tako.

Venci, čitulje i javni nastupi Mitroviću Željko neće nju vratiti iz mrtvih a ti sada lepo pročitaj ovaj tekst od početka do kraja jedno tri puta, ne javljaj se nikome na telefon pa ni Aleku, odvoji se od svih, prestani pisati ona glupa pisma i saopštenja više jer ih i onako niko ne prati niti sluša, i bar tri dana razmisli o ovde iznetom i napisanom. Možeš ti to. Nisi ti bio baš takav dok nisi otišao kod baba Jule, učlanio se u Jugoslovensku Udruženu Levicu, dobio nacionalne frekvencije i postao o tako olako medijski magnat.

I ti i ja znamo ko si ti. I ti i ja znamo pravu istinu. Ako si čovek – idi isplači se, jer razloga imaš. Ovo je članak sa pečatom… Kada su me molili da te zovem za znaš ono drugo nastradalo dete i dali mi tvoj mobilni ja sam to momentalno odbio i nisam hteo. Šta će meni tvoj mobilni ili bilo kakav kontakt sa tobom i tvojim okruženjem? Mislim da to više niko normalan u ovoj zemlji i gradu u kome smo nažalost zajedno rasli – neće. Ja biram sa kim se družim a ponekada je bolje i ne družiti se ni sa kim ako je izbor veoma sužen. Kada ponovo postaneš normalan – pa razmislićemo. Do tada – izvoli:

 

Priredio: Duško Velkovski – IFJ, EFJ Journalist

Soba 326 hotela “Hajat”. 10 decembar. U njoj je već četiri dana. Nervozna, razdražljiva, neispavana. Izlaz iz bespuća pronalazi u kokainu. Ko zna koliko puta ga je već do sad uzimala. I u kojim količinama… ipak ni to joj nije bilo dovoljno. Danima pre toga pila je “leksilijum”, “salval”, “belbijen”, ali se sada na tome ne zaustavlja. Zove prijatelja sa VMA i traži “propofol”.

Policija ju je sutradan našla polugolu, mrtvu pored kreveta sa braunilom i špricem u ruci.

Ovo je slika koja se može sklopiti na osnovu policijskog izveštaja o završenoj istrazi njene smrti koji je tada poslat tužilaštvu.
Navodno su otkrivene sve njene tajne. Kako je živela poslednjih sedam godina sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom PINK-a, medijskim magnatom koji je čini se jači od institucija, pravosuđa, vlasti i građana. Jači od države jer koliko ih je sahranio samo? Njegovi pipci sežu daleko a njegov dodir je hladan…

Ovo je samo jedna od nebrojeno mnogo priča iza koje su ostali krvavi tragovi i najmanje dve smrti. Upravo one za koje je ubeđen da se nikada saznati neće.

Tog dana potražila je pomoć od Sofije Šuaib (53) iz Beograda, medicinske sestre zaposlene na Odeljenju buđenja VMA. I ona je, takođe, po sopstvenom priznanju u policiji, imala problem sa opijatima.

Statusi ostaju misterija

Policija verovatno nikada neće otkriti misteriju u vezi sa Facebook statusima Ivane Bodrožić. Ivana je poslednji status napisala 8. decembra i posvetila ga “tužnoj i jako ružnoj ženi koju sažaljeva i koja je paćenica”. Ono što je misterija jeste činjenica da je njen status promenjen u petak 12. decembra, dan posle njene smrti. Dopisano je da postoji i “čovek kog puno voli, zbog kog bi sve uradila i koji je jedini u njenom životu već sedam godina”. Dopisano je i “… koji je lagano ubija”.

Ivana Bodrožić - Hronologija statusa pisanih pre i posle smrti
Ivana Bodrožić – Hronologija statusa pisanih pre i posle smrti

– Bilo je to pre pet godina. U početku sam joj davala infuzije sa vitaminskim koktelima, uglavnom kada se vrati sa dugih putovanja. Pre dve godine zamolila me je da joj nabavim anestetik “propofol”, jer je imala problem sa spavanjem. Pristala sam. Preko poznanika sam joj narednih godinu i po dana davala anestetik na svakih 15-30 dana. Jednom mi je priznala i da je sama sebi dala “propofol” – rekla je Sofija Šuaib u policiji 17. decembra.

Sve je to tako trajalo dok ih na delu nije zatekla Ivanina majka Nada Bodrožić.

– To je bilo u Ivaninom stanu. Nada je zapretila da će nas prijaviti policiji. Ivana je bila besna jer nisam više htela da joj donosim “propofol”, vikala je na mene. Prekinule smo kontakt. Sve do tri dana pred njenu smrt – rekla je Sofija.

Ivana je bila u panici. Bez “propofola” više nije mogla da spava. Setila se Ljubiše Pavlovića Bukija, anestetičara na Klinici za urgentnu internu medicinu na VMA. Upoznala ih je Sofija.

– Ivana je tada došla kod mene po medicinsku opremu, navodno za njenu bolesnu majku. Od tada me je zvala i po 10 puta dnevno. Jednom me je pitala da li mogu da joj nabavim anestetik jer joj je potreban za majku koja boluje od karcinoma. Rekao sam joj da to košta 100 evra, ali joj nikad nisam dao, prodao ili dostavio anestetik, koji mi je na poslu dostupan – rekao je Ljubiša u policiji posle Ivanine smrti.

Poruka: Željko Mitrović doneo venac na Ivaninom grobu
Poruka: Venac Željka Mitrovića na Ivaninom grobu

Majka Nada Bodrožić, bivša poslanica u vojvođanskoj skupštini:

– Zaticala sam Sofiju koja joj je davala infuziju sa vitaminima, ali nisam sigurna da joj je davala “propofol”. Ali, sigurna sam da od aprila nije uzimala taj anestetik, bila je pod mojom kontrolom u Novom Sadu – ispričala je Nada.

Ona je u policiji prva otvorila priču i o Ivaninom emotivnom odnosu sa Željkom Mitrovićem.

– U potpunosti sam upoznata sa emotivnom vezom Željka i moje ćerke. Znala sam da je Ivana u apartmanu 326 hotela Hajat u Beogradu. U Beograd je išla da bi se videla sa Željkom Mitrovićem. Poslednji put smo se čule porukama 8. decembra, tada je trebalo da dođe u Novi Sad, ali mi nije rekla zbog čega je to odložila…

Venac, umrlica, čitulja
Venac, umrlica, čitulja u novinama – Željko Mitrović za Ivanu Bodrožić

ŽELJKO MITROVIĆ: SPAVAO SAM SA IVANOM U SOBI 326

Željko Mitrović (FOTO: Rajko Ristić)
Željko Mitrović (FOTO: Rajko Ristić)

Emotivnu vezu sa Ivanom priznao je i Željko Mitrović. On je u policiji 17. decembra otkrio detalj, koji je do danas bio potpuna tajna. U apartmanu 326, u noći između 6. i 7. decembra, četiri dana pre Ivanine smrti, proveo je noć s njom.

Toksikološki nalaz

Ivana Bodrožić je u krvi imala kokain (0,28 mg/l), kao i derivat kokaina (0,4 mg/l). U urinu je imala kokain (0,52 mg/l) i derivat kokaina (4,8 mg/l). U krvi su joj pronađeni i “ibuprofen”, “ketoprofen”, “dijazepam” i “bromazepam”.

Prema izveštaju obducenta, koji se u izveštaju pominje samo kao dr Furtula, uzrok smrti je zastoj srca prouzrokovan uzimanjem veće doze kokaina što je ostavilo tragove na moždanom stablu Ivane Bodrožić. “Propofol” nije pronađen u organizmu jer se, kako je objasnio doktor, razlaže za najviše 60 minuta.

– Bio sam u više nego prijateljskoj vezi sa Ivanom. Družili smo se, sarađivali i privatno i poslovno. U poslednje vreme, kada bi došla u Beograd, boravila bi u apartmanu 326 Hotela Hajat, koji bi za “PINK” uvek rezervisao Bane Stojanović, direktor “City Recordsa”. Nada mi je rekla da Ivana koristi “propofol” i da ga nabavlja preko Sofije sa VMA. Poznato mi je da je koristila kokain, ali uglavnom na žurkama. Ne znam da je “propofol” koristila poslednjih meseci. Sa Nadom sam se dogovorio da se Ivana preseli kod nje u Novi Sad, kako bi je ona pričuvala – ispričao je Željko.

Priznaćete malo zbunjujuća, kontradiktorna i potpuno konfuzna izjava. Za “propofol” mu je rekla Nada, za kokain mu je poznato pa čak i gde tj na žurkama a opet ne zna da je propofol koristila poslednjih meseci. Ako zna za kokain logično bi bilo da zna i za propofol koji prilikom obdukcije nije pronađen ali kokain jeste iako je naveden u izveštaju ali na osnovu čega? Na kraju krajeva nije bio sa njom 7 dana već 7 godina.

Rekao je da je često zbog posla bio u “Hajatu”.

– Tamo sam bio i 6. decembra, kada sam se poslednji put video sa Ivanom. Prespavao sam s njom. Rastali smo se sutradan oko 14 sati. U “Hajatu” sam bio i 10. decembra, sa suprugom i decom na proslavi rođendana Veljka Ražnatovića. Sa proslave sam otišao pre ponoći, pravo na proslavu “Media pula”. Te večeri se nisam video sa Ivanom – ispričao je vlasnik “Pinka”, čije je ime i matični broj Ivana imala istetovirano na telu.

Ivana Bodrožić, devojka koja je pronađena mrtva pod misterioznim okolnostima u “Hajatu”, na svom Facebook profilu nije krila strast, opčinjenost i bliskost sa Željkom Mitrovićem, medijskim magnatom, vlasnikom PINK-a, miljenikom vlasti | Teovaže:
Ivana Bodrožić, devojka koja je pronađena mrtva pod misterioznim okolnostima u “Hajatu”, na svom Facebook profilu nije krila strast, opčinjenost i bliskost sa Željkom Mitrovićem, medijskim magnatom, vlasnikom PINK-a, miljenikom vlasti | Teovaže: “Željko” i matični broj Željka Mitrovića istetovirani na telu Ivane Bakić Bodrožić | Jedna od slika na kojoj je Ivana Bakić Bodrožić

Kada se nisu čuli telefonom, Ivana mu je slala SMS-ove. On, međutim, kako je izjavio, nije odgovarao na njih. Zatim je promenio iskaz i rekao da je ipak odgovarao ali retko:

– Na njih sam zbog obaveza retko odgovarao – rekao je Mitrović u policiji i ispričao da je Ivana imala velike oscilacije u ponašanju.

– Umela je da govori o suicidu – rekao je vlasnik “Pinka” – izjavio je vlasnik PINK-a Željko Mitrović u policiji.

Ostaje pitanje zašto je to tek nakon 7 godina veze rekao i to samo policiji? Čak i kada se sumnja na suicid, pa čak i na društvenim mrežama tipa Facebook pokreću se ozbiljne akcije da do toga ne dođe što je bliže opisano i na čemu se naročito i posebno insistira dakle čak i za osobe koje se lično i ne poznaju.

KOBNA DOZA ILI NEŠTO TREĆE?

Iva Bodrozic - June 7, 2014 · 20:25 | Status: "Lane tetkino najvece srce na svetu!!!!" | Photo Facebook Public Photo Likes: 22 Share: 1 | Permalink:
Iva Bodrozic – June 7, 2014 · 20:25 | Status: “Lane tetkino najvece srce na svetu!!!!” | Photo Facebook Public Photo Likes: 22 | Share: 1 | Komentari: Permalink:
4 Comments
Comments
Lana Djuric
Lana Djuric Jaooo ❤️❤️❤️
Mnogo ste mi lepi ovde, svi!!

Manage

Zecevic Daliborka
Zecevic Daliborka Najnajnajnajnajnajnaj <3

Manage

Hafa D. Karic
Hafa D. Karic PRELEPI❤️❤️❤️See Translation

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=643381745746677&set=p.643381745746677&type=3&permPage=1

Dan posle rastanka sa Mitrovićem Ivana ponovo nije mogla da zaspi. Panično traži lekove za smirenje. Ponovo zove staru poznanicu Sofiju.

– Zvala me je nekoliko puta. Tražila mi je da joj donesem lekove za smirenje. Otišla sam u “Hajat”, na recepciji sam se uredno prijavila i Ivana me pustila u apartman 326. Dala sam joj lekove koje i sama koristim. Uzela je “leksilijum”, “salval”, “belbijen”. Nezadovoljna time, Ivana je počela da viče. Vređala me je. Izašla sam iz apartmana i to je naš poslednji kontakt – rekla je Sofija.

U naredna dva dana Ivana je uspela da se zadovolji lekovima, ali dan pred smrt trebalo joj je još nešto jače. Iz “Hajata” je zvala Ljubišu.

– Tražila mi je pomoć jer ima strašne glavobolje. Došao sam do hotela i odvezao je do VMA, kako bi joj dali infuziju. Od crvenokose devojke sa dežurne službe sam tražio da joj stavi braunilu, kako bi je kasnije pregledao lekar. Otišao sam do svoje klinike, vratio se i video Ivanu u čekaonici. Pozdravio je i otišao kući. – ispričao je Ljubiša.

– Ljubiša je došao sa mlađom devojkom. Zamolio me je da joj stavim braunilu. Rekao je da će joj kasnije dati infuziju jer ima glavobolju. Nisam imala odgovarajuću iglu, pa je Ljubiša otišao do svoje klinike. Ali, dok se vratio, već sam joj stavila onu koju sam imala. On posle toga odlazi – ispričala je Branka.

Ivana je pronađena mrtva sutradan u 10 sati. Obdukcija nije pokazala tragove “propofola” što suđenje svesno ili nesvesno vodi u sasvim drugom pravcu jer je isto zasnovano samo i isključivo na nečemu što nije ni pronađeno ali na onome što jeste – nije. Sa stanovišta prava i pravde – nedopustivo. Priča o suicidu zasnovana je samo na Željkovom iskazu koji je neproveriv a i ne pije vodu iz više razloga. Jedan od njih jeste, da je htela da se ubije učinila bi to (ili bar pokušala) u 7 godina zabavljanja sa Željkom Mitrovićem koliko su bili u vezi. Ako je zaista bila suicidalna malo je verovatno da to još neko nije uočio i to još u okruženju osoba medicinske struke. Za 7 godina (ili više) samo je njemu rekla? Nikome više? Ako je on to znao zašto nije preduzeo mere da joj spasi život? On je to onda bio dužan da učini. On ne mora da pita Boga jer odgovore pretpostavljamo da niko bolje od njega ne zna ali pošto se vremenom stvari zaboravaljaju možda se i desi kojim slučajem da mu odgovore ponudi i sam Bog. A mi se obavezujemo da ćemo u slučaju da se nama javi preneti šta je rekao. Bogu se mora verovati. Nismo baš svi ali neki jesu grešnici Božiji. Ako kojim slučajem odgovore ne da Svetovni Sud zasigurno će ga dati Sud Božiji.

Koincidencija da je proslava bila baš 10. decembra i to baš u Hajatu u kome je bila Ivana Bakić Bodrožić gde je i pronađena mrtva u sobi, a na kojoj je prisustvovao i Željko Mitrović po sopstvenom priznanju (U “Hajatu” sam bio i 10. decembra, sa suprugom i decom na proslavi rođendana Veljka Ražnatovića. Sa proslave sam otišao pre ponoći, pravo na proslavu “Media pula”. Te večeri se nisam video sa Ivanom. – izjavio je Željko Mitrović). Naravno, da na istom mestu i istoga dana nije mogao znati šta se dešava sa Ivanom Bakić Bodrožić sa kojom je bio eto punih 7 godina u vezi do kobnoga dana. I naravno da ima još dosta nepostavljenih pitanja koji traže odgovore ali i najmanje isto toliko odgovora kojima ne trebaju pitanja.

 

Ivana Bodrožić, devojka koja je pronađena mrtva u “Hajatu”, na svom Fejsbuk profilu nije krila strast, opčinjenost i bliskost sa Željkom Mitrovićem.

Željko Mitrović i Ivana Bodrozić
Željko Mitrović i Ivana Bodrozić

Vlasnik „Pinka“ je policiji rekao da su on i Ivana bili u “bliskoj vezi sedam godina”. Posle te izjave jasno je o kom muškarcu je Ivana sve vreme pisala na svom Facebook profilu.

Ivana Bodrožić tetovaža
Ivana Bodrožić tetovaža

Na profilu lepe Novosađanke nema poruka i izjava o drugim muškarcima osim o Mitroviću, iako ga nigde ne pominje po imenu. Ivana je svoja strasna osećanja prema samo jednom muškarcu objašnjavala ovako:

– Jer on je muškarac, pravi, on zna da ceni, da poštuje! Nije kukavica – napisala je Iva ispod fotografije objavljene 25. marta. To je u stvari selfi sa Mitrovićem, koji u tom trenutku priča telefonom.

Policija bez komentara

U policiji nisu želeli da komentarišu Mitrovićeve tvrdnje o “ubicama iz zdravstvenih ustanova”, kao ni da potvrde da li je vlasnik “Pinka” o tome govorio, kada je sam, bez poziva došao u beogradsku policiju, a zatim inspektorima dao zvaničnu izjavu povodom Ivanine smrti.

Facebook profil Ivane Bodrožić

Listajući profil Ivane Bodrožić unazad godinu dana, očigledno je da je njena opčinjenost Mitrovićem trajala. Ivine drugarice su ispod njihovih fotografija dopisivale srca, a jedna od njih joj je napisala da je “presrećna žena koja ima takvog muškarca, koji se dva puta ne rađa”, što je Iva potvrdila.

Da je na Željka Mitrovića bila ponosna, pokazuje i da je istu fotografiju sa prijateljima podelila i 9. maja.

Još jedan post Ivane Bodrožić je vrlo zanimljiv. Opet piše o muškarcu kome ne navodi ime, ali se iz svake rečenice naslućuje da je reč o nekom s kim je u vezi jako dugo:

– Nikada me nije učio da živim bez njega, uvek se trudio da nikada ne osetim da nije tu i kada je jako daleko i da nemam njegovu podršku u svemu… To je prijateljstvo!!! Šta će mi bilo ko u životu kada imam njega??? Neću nekoga ko će me navikavati da budem bez njega, nego naprotiv – napisala je Ivana.

Pitanja

  • Da li je Ivana Bodrožić u sobi bila sama?
  • Kako je i od čega preminula?
  • Ko je menjao statuse na njenom Facebook profilu posle njene smrti?
  • Šta je nepoznata osoba htela da poruči dopisanim tekstom o “jednom čoveku… koji je lagano ubija”?

Misteriozni status posle smrti

Ivana Bodrožić je poslednji status napisala 8. decembra i posvetila ga “tužnoj i jako ružnoj ženi koju sažaljeva i koja je paćenica”. Ono što, međutim, predstavlja misteriju za policiju jeste što je status promenjen u petak, 12. decembra, dan posle njene smrti. Dopisano je da postoji i “čovek kog puno voli, zbog kog bi sve uradila i koji je jedini u njenom životu već sedam godina”. Dopisano je i “… koji je lagano ubija”.

– Polovina moga bića, najbolji prijatelj, nikada me izneverio nije, uvek je tu uz mene. Sluša kako histerišem i lupetam gluposti pa onda sednem i plačem, a on se smeje, kaže koja si ti budala…. Oko čega se ti nerviraš… Kao vetar stoji iza mene i daje mi snagu…. – stoji u Ivaninoj poruci.

Ivana Bodrožić opisivala je svaku anegdotu i susret sa voljenim muškarcem. Njihova veza imala je svoj život na Facebook-u. Ona je opisivala sve zajedničke trenutke, a prijateljima je objasnila šta ceni kod svog muškarca.

– Ko će prekidati sa predsednikom države sastanak zato što ja plačem jer me boli stomak da bi mi rekao da se utoplim, popijem čaj, u pustim neki smešan film i ne mislim na bol… Uvek ima vremena za mene! Nikada nema te gužve i haosa koji bi ga odvojio od mene! – napisala je Ivana ispod selfija sa Željkom Mitrovićem.

Zahvalnost i emociju prema Mitroviću pokazala je i fotografijom tetovaže koju je objavila 3. septembra 2011. Ivana je na desnom ramenu istetovirala ime “Željko”.

Jedna od poslednjih Ivinih poruka napisana je 7. decembra kada je objavila “da se oseća voljeno”. Nađena je mrtva četiri dana kasnije u “Hajatu”.

Venac, umrlica, čitulja
Venac, umrlica, čitulja u novinama – Željko Mitrović za Ivanu Bodrožić

Venac, umrlica, čitulja

Željko Mitrović nakon Ivanine smrti nije krio tugu i očaj, što su videli okupljeni na sahrani u Sirigu. Mitrović je, prema njihovim rečima, nekoliko puta prekinuo sveštenika tokom opela uz opaske “zbog čega Bog uzima mlade i bezgrešne”. Željko je na vencu napisao “Poslednji pozdrav mojoj dragoj Ivani. Tvoj Željko Mitrović”. Identično je naveo i u čitulji koju je dao u novosadskom “Dnevniku”. Na umrlici, okačenoj na ulazna vrata stana Bodrožića u Novom Sadu, uz ožalošćenu majku Nadu stoji i Mitrovićevo ime.

Mitrović presudio: Ubica iz zdravstvene ustanove

Željko Mitrović, vlasnik TV “Pink”, dva dana nije odgovarao na pozive “Blica”, već je liniju preusmeravao sekretarici kod koje su ostavljane poruke. On je, međutim, odmah nakon toga dao izjavu za “Telegraf” u kojoj je istakao da je policija na dobrom putu da razotkrije kriminalce i ubice raspoređene u zdravstvenim ustanovama.

– Jedini način da budem siguran da će policija istražiti slučaj do kraja i da će pronaći i osuditi ljude koji su joj stavili braunilu i prodali veoma opasnu anesteziju, jeste da sebe postavim u centar događaja. Iskustvo mi kaže da je moje ime dovoljno da privuče pažnju i medija i policije! Koliko znam, policija je na dobrom putu da razotkrije kriminalce i ubice raspoređene u zdravstvenim ustanovama! Ovo je najmanje što sam mogao da uradim za Ivanu i siguran sam da bi i ona isto uradila za mene – rekao je za “Telegraf” prvi čovek Televizije “Pink”.

Korišćen izvor BLIC-a B Vuković

Jedan od statussa Ivane Bodrožić na Facebook društvenoj mreži gde se spominje Željko Mitrović vlasnik PINK Televizije, medijski magnat i miljenik svih režima
Jedan od statusa Ivane Bodrožić na Facebook društvenoj mreži gde se spominje Željko Mitrović vlasnik PINK Televizije, medijski magnat i miljenik svih režima ok kako se učlanio u JUL – Jugoslovensku Udruženu Levicu Mire Marković supruge bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića zahvaljujući kojima je i dobio nacionalne frekvencije koje koristi za odbranu vrlo dekadentnog sistema a sve upereno protiv sopstvenog naroda, sugrađana i sunarodnika 

PITANJE MOTIVA JE PITANJE SVIH PITANJA – ali ga niko ne postavlja…

“Ima jedna jadna i tužna i jako ružna žena koja je samo imala sreću što kada je bila mlada nije bila ružna…. I na osnovu toga živi kao paćenica u zabludi i lažima godinama…… Sažaljevam je ozbiljno… Ima jedan čovek kog ja volim najviše na svetu zbog kojeg bih sve uradila. Koji je jedini u mom životu već 7 godina samo on postoji za mene. Zbog kog bih sve uradila. I nikad ga ne bih povredila” – napisala je Iva pre samog ubistva ali i kada je već bila mrtva takođe.

Pitanja koja se nameću:

  1. Koja je to jadna i tužna i jako ružna žena koja je samo imala sreću što kada je bila mlada nije bila ružna?
  2. Da li je pomenuta radila kao voditeljka na PINK televiziji?
  3. Da li se možda udala za nekog medijskog magnata koji ju je zapostavio i varao sa drugim ženama s obzirom da se navodi da ista živi kao “paćenica, u zabludi i lažima godinama”? Da, ona živi godinama, živi i dalje ali Ivana Iva Bodrožić na žalost ne živi više uopšte. Da li je istraga uzela ove momente u obzir i ako nije zašto nije? Da li je Tužilaštvo ispitalo baš sve okolnosti zločina? Da li su pozvani pravi svedoci? Da li bi još iko imao šta da kaže kako bi doprineo istrazi i samom postupku?
  4. Ako se prenebregnu krucijalne stvari a istraga i suđenje usmere namerno u drugom pravcu to je dovoljno elemenata za kriivčno gonjenje kako za istražne tako i sudske organe jer je to onda već vrlo organizovani zločinački poduhvat više lica.

RASVETLJAVANJE OKOLNOSTI

OSNOVNO PITANJE – PITANJE MOTIVA SE NE POSTAVLJA?

U ovom slučaju su od početka u igri bili i principi slučajnosti i indeterminizma kadri da dešavanjima daju neki sasvim nov, nepredvidiv tok. Deterministički pogled, međutim, kad pokušavamo da rasvetlimo ono što se već desilo, potpuno je opravdan.

Idući od krajnje posledice ka uzroku mi utvrđujemo izvestan uzročno posledični sklad u kojem principi kauzaliteta svakako važe. Drugo ime tog principa determinističke uslovljenosti bilo bi, u juridičkom i krivičnopravnom smislu, „ispitivanje okolnosti krivice i punog činjeničnog stanja“.

Ukoliko znamo posledicu, tj krivično delo, idemo unazad i odbacujemo one uzroke i bez kojih bi takav ishod ipak nastupio. Drugim rečima, za nas ostaju da važe samo oni uzroci bez kojih do posledica ne bi ni došlo, i samo se oni uzimaju u obzir.

Namera nam je da u okvirima ovog i tekstova koji slede, a na osnovu dostupnih nam podataka, primenimo upravo taj princip u nastojanju da rasvetlimo, pre svega, mesto i ulogu one osobe koja je imala najveći mogući motiv da počini zločin sa sve povezanim licima.

Namera nam je da u okvirima tekstova koji slede primenimo ovaj princip u nastojanju da rasvetlimo mesto i ulogu ne samo odgovornih lica već i svih povezanih lica i to na margine sa koje su i došli!

Ivana Bakić Bodrozić
Ivana Bakić Bodrozić

I NAKON SUROVOG UBISTVA MLADE DEVOJKE STATUSI

Ivana Bodrožić - Hronologija statusa pisanih pre i posle smrti
Ivana Bodrožić – Hronologija statusa pisanih pre i posle smrti | Koga ubija brže a koga lagano?

Nužno se nameće pitanje: Koga ubija brže, brzo, ekstra brzo a koga lagano?

Uz jednu tako malu, gotovo nevažnu digresiju i podsećanje da je stradala i Ivanina mama kada se vraćala kući sa groba jedinog svog deteta, sa Ivinog groba… zatrta je cela porodica… brzinom svetlosti.

Pročitati kao obavezno štivo da bi shvatili gradivo u nastavku:

U Srbiji u poslednjih dvadesetpet godina postoji tema od presudne važnosti. To je pitanje otuđene, tajne moći koja upravlja životom ove zemlje i njenih građana. Ta sila odlučuje o životu i smrti, postavlja na više mesto ili smenjuje, šalje u zatvor i dodeljuje javna priznanja i nagrade. Ona kroji sudbine i odlučuje o svemu, iznad je građana, iznad vlasti, zakona i parlamenta, iznad svega. Pipci te moći dosežu svuda, a njen dodir je hladan.

Da li je Srbija država ubica ili država građana?

Nastaviće se…

Majka: “Zataškali su ubistvo moje Ive, žena Željka Mitrovića pretila je mojoj ćerki!”

“Sigurna sam samo u jedno, a to je da Ivana nije izvršila samoubistvo. Bila je u ljubavi sa Željkom Mitrovićem, a on joj je obećavao da će zbog nje ostaviti svoju suprugu.”

 

Sledi: Mračni trougao koji se pretvorio u četvorougao, petougao, heksagon. Nije li već vreme da zločinci za svoje zločine i odgovaraju?

Ivana Bodrožić: Samo te (vas) gledam
Ivana Bodrožić: Samo te (vas) gledam

 

ŽELJKOV CRNI PLES OBOJEN U PINK A IZ PINKA U …

Black dance

Medijska manipulacija i TV programiranje – VIDEO

 

DATI POGREŠNOJ OSOBI NACIONALNU TV FREKVENCIJU JE DALEKO GORE NEGO SNABDETI TERORISTU DOVOLJNO SPOSOBNOG DA UNIŠTI CEO SVET I NA KRAJU I SAMOGA SEBE NUKLEARNIM ARSENALOM VRLO RAZORNE MOĆI – POSLEDICE SU TRAJNE A RAZARANJA NESAGLEDIVA!

ISKLJUČITE TV PRIJEMNIKE – ODMAH

 

U tekstu su korišćeni izvori: BLIC-a, drugi izvori, osobna saznanja, saznanja trećih lica, kontakata bliskih Željku Mitroviću, službi i organa, spisi, dokumenta i izjave pomenuta ili nepomenuti ovde kao i u tekstovima koji tek budu sledili u nastavku.

Ovo je deo prvi odabran zbog same težine slučaja i kao pomoć u utvrđivanju pune, jedine i prave istine. Ovo je pre svega ljudska obaveza svakoga ko se čovekom želi nazvati a profesionalna obaveza svih onih koji sebe nazivaju novinarima; profesionalna obaveza da se istina ne skriva ispod tepiha, da postoje i oni koji nisu na prodaju, da ljudski životi ipak više vrede od para a naročito životi ubijene eto nečije dece iz nehata ili sa namerom.

Ne postoji ta cena koju nisam spreman da platim a najčešće je to život samog novinara, njegove dece i njegovih najbližih. Potpuno svestan o kome se radi i sa kime se ima i tek će se imati posla, obavljaću svoju moralnu, ljudsku i profesionalnu obavezu profesije koju volim, za koju čvrsto verujem da jesam predodređen, koju poštujem, cenim i uvažavam i kojom se dajem ceo i u kompletu.

U novinarstvu ne postoji ni vreme ni prostor – samo misija i vrlo jak fokus kao laserski zrak, misija koja mora biti ispunjena i pod teškim okolnostima a to je upravo utvrđivanje pravog i punog činjeničnog stanja uzimajući pri tome baš sve okolnosti u obzir.

Željko je osoba koja misli da sve može da kupi i to zapravo i radi. Posedujem neoborive dokaze za to pa i znam same učesnike “trgovanja” na žalost eto životima neke dece nečijih roditelja. Neki roditelji se mogu nazvati roditeljima a opet pak drugi to nikako ne mogu.

Oni koji misle da baš svako ima svoju cenu – u potpunoj su zabludi. A oni koji misle da baš sve mogu – oni su u totalnom mraku ali postoje lekovi i za njih.

Pre svega ovo je poklon Ivi na nebu kao i njenoj majci Nadi koje su tragično nastradale a nisu morale. Danas bi bile žive. Upravo ovde, upravo tu, upravo zajedno sa nama.

Da li je moralo biti baš sve tako? Naravno da nije moralo. Omanuli smo kao društvo, kao kolektiv, kao država sa uništenim institucijama i na kraju kao ljudi, svako pojedinačno. I tu izgovora nema. Ako te se ne dotiču sudbine, ljudske sudbine ljudi oko tebe – sutra se nikoga neće doticati ni zlo koje se nadvilo nad tobom. Ostaješ sam, bespomoćan i pregažen. Ali zato postoji izbor i zato postoji šansa – šansa da budemo ljudi – to je izbor svakoga od nas. 

Za propast ljudske vrste, za sve pojedinačne ljudske tragedije kao i sve ono što nam se dešava neće biti krivi razni magnati, predsednici, premijeri, sudije, tužioci, policajci, pripadnici tajnih službi i tajnih uduruženja, neće to biti ni propalice, lažovi, ubice i prevaranti – već dobri i pošteni ljudi koji sve to ćutke i mirno posmatraju. Dok i sami ne dođu na red a to je onda neminovno.

Ljudska vrsta nije preživela zato što smo najbrži i najjači već zato što smo radili – zajedno.

o Tama ne može oterati mrak; samo svetlost može da uradi to.
Mržnja ne može oterati mržnju; samo ljubav to može učiniti.

o Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. 
Hate cannot drive out hate; only love can do that.

Autor teksta: Duško Velkovski

https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/photos/a.478355595659974.1073741828.458605980968269/771569266338604/?type=3&theater

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podeli ovaj članak sa drugima

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*