Siromaštvo nije zločin! Država oduzima decu i zbog nemaštine (6) – dr Zoran Milivojević

Psihoterapeut Zoran Milivojević ističe da siromašni roditelji imaju pravo na svoju decu i ne smeju se sprečavati da budu roditelji - kaže ovaj istaknuti, čuveni i uvaženi psihoterapeut, pisac, aktivista PHOTO: milivojevic.info

Siromaštvo nije zločin! Država oduzima decu i zbog nemaštine (6) – dr Zoran Milivojević

Psihoterapeut Zoran Milivojević ističe da siromašni roditelji imaju pravo na svoju decu i ne smeju se sprečavati da budu roditelji – kaže ovaj istaknuti, čuveni i uvaženi psihoterapeut, pisac, aktivista i objašnjava:

– Siromašni roditelji imaju pravo na svoju decu i ne smeju se sprečavati da budu roditelji. Socijalne službe moraju da izbegnu da kriminalizuju siromaštvo i da posledice siromaštva budu razlog za oduzimanje dece – objasnio je Milivojević.

On ističe da razni zakoni koji štite dečja prava i zaštitnici dečjih prava često rade potpuno suprotno, štite decu od sopstvenih roditelja kada za tim nema potrebe.

– Ako roditelj kaže svom detetu da pospremi svoju sobu, a dete to ne želi da učini, to se tretira kao nasilje i teranje na rad. Detetu ne smete da ograničite upotrebu mobilnog telefona jer mu tako ograničavate slobodu komunikacije. Posledica svega toga je da deca ne izrastaju u funkcionalne odrasle osobe koje bi prihvatile odgovornost za svoju egzistenciju, koje bi bile samostalne i koje bi se pridržavale društvenih normi, tako da iz generacije u generaciju raste procenat prezaštićene dece, ali i razmažene sklone antisocijalnom ponašanju – ističe Milivojević.

Dodaje da je država trenutno na lošem putu jer podleže pritiscima nevladinih organizacija, te se roditeljima oduzimaju sva prava.

– Na taj način imaćemo porast broja oduzete dece jer će biti veoma teško ne kršiti zakone, ako želite da svoje dete pretvorite u dobre i odgovorne ljude – rekao je Milivojević.

Zoran Milivojević
Zoran Milivojević PHOTO: Medija Centar Beograd

Policija u pripravnosti

Zapadna Evropa se često čini kao raj za život, sa uređenim sistemom i većim poštovanjem ljudskih prava. Ipak, statistika govori suprotno. U odvajanju mališana od porodica prednjači Švedska, u kojoj se godišnje izmesti i do 300.000 dece, sledi Finska za 250.000, pa Norveška sa 200.000. Naslov u jednom tamošnjem mediju je svojevremeno glasio: “Jedna petina dece u Norveškoj već je spasena od roditelja.” U toj zemlji, zakon propisuje da biološki roditelji oduzetu decu mogu da viđaju jednom u pola godine, na dva sata. A razlozi mogu biti potpuno banalni. Jednoj majci u Švedskoj su oduzeli dečaka jer mu je slučajno, tokom presvlačenja, laktom izbila mlečni zub. To se tretiralo kao nasilje. U toj zemlji je oduzimanje dece i njihovo predavanje “hraniteljskim porodicama” postao unosan posao od koga svi imaju koristi – osim dece. U Zapadnoj Evropi je posebno aktuelan trend oduzimanja dece stranim državljanima, posebno Rusima. Slično se dogodilo i na Novom Zelandu, kada su ruski turisti došli na odmor. Roditelji su podviknuli na nemirno dete, neko iz obližnjeg kafića je pozvao policiju, i roditeljima su samo dva sata kasnije oduzeli dete. Ruska diplomatija se borila više od godinu dana da to dete pusti da se viđa sa roditeljima, a o tom slučaju su brujali svi svetski mediji. U najvećem broju slučajeva u zapadnoj Evropi, biološki roditelji nikada ne povrate svoju decu.

A. Vučićević – Vesti

Biografija – dr Zoran Milivojević

Zoran Milivojević, dr med., je psihoterapeut s dugogodišnjom praksom u individualnoj, partnerskoj i grupnoj terapiji. Prvi je u istočnoj Evropi stekao najviši stepen internacionalnog supervizora i edukatora Međunarodnog udruženja za transakcionu analizu (ITAA), kao i Evropske asocijacije za transakcionu analizu (EATA). Predsednik je Saveza društava psihoterapeuta Srbije, stručni direktor Psihopolis instituta, Novi Sad, predsednik je TA Centra – Asocijacije transakcionih analitičara Srbije, predavač na International Transactional Analysis Academy.

Autor je nekoliko izvanrednih udžbenika i knjiga od kojih se izdvajaju knjige Emocije – Psihoterapija i razumevanje emocija (Psihopolis, 2007), Formule ljubavi – Kako ne upropastiti sopstveni život tražeci pravu ljubav (Psihopolis, 2008), Igre koje igraju narkomani – Transakciona analiza problematicnog uzimanja droga (Psihopolis, 2007). Zajedno sa nekoliko slovenačkih kolega je objavio veoma praktičan i bogato ilustrovan priručnik Mala knjiga za velike roditelje (Mladinski dom Jarše, 2004; Psihopolis, 2007) veliki slovenački hit o vaspitanju dece u kojem je predstavljen Milivojevićev „mercedes model” koji roditeljima i vaspitačima pomaže da pronađu balans u vaspitanju dece. U knjizi Uloviti ljubav (Psihopolis, 2011) sabrane su zapažene kolumne koje autor već tri godine objavljuje u dnevnom listu Politika, a u knjizi Psihologike svakodnevnog života (Psihopolis 2014) su kolumne iz Politike do oktobra 2014.

Na slovenačkom jeziku, osim Male knjige za velike starše, objavljene su i knjige Emocije – Razumevanje čustev v psihoterapiji (Psihopolis, 2008), Formule ljubezni (Mladinska knjiga, Ljubljana, 2009) i Ulovimo ljubezen (Mladinska knjiga, Ljubljana, 2012), a iste knjige imaju i svoja izdanja u Hrvatskoj: Formule ljubavi (Mozaik knjiga, Zagreb, 2009), Emocije (Mozaik knjiga, Zagreb, 2010) i Mala knjiga za velike roditelje ( Znanje, Zagreb, 2009) i Uloviti ljubav (Mozaik knjiga, 2012).

Na osnovu Milivojevićeve originalne i jedinstvene teorije emocija objavljene u njegovoj istoimenoj knjizi, Institut za kriminologiju Pravnog fakulteta u Ljubljani objavio je priručnik Znanje o emocijama za manje nasilja u školama (urednik dr Mitja Muršić, Ljubljana, 2011). Uz podršku Ministarstva za školstvo i sport priručnik je distribuiran svim školama u Sloveniji.

Originalnost autorove misli uvrstila ga je u grupu vodećih svetskih autoriteta za psihologiju ljubavi okupljenih oko projekta Lea Bormansa The World Book of Love koji je rezultirao objavljivanjem Svetske knjige o ljubavi (Psihopolis, 2014).

Koautor je u udžbeniku Psihijatrija dr Dušana Kecmanovića (1989), kao i u knjigama prof. dr Ljubomira Erića: Psihoterapija (Psihopolis, 2010), Seksualne disfunkcije i Psihodinamika psihoterapije.

Međunarodni je predavač koji je imao predavanja, radionice ili na drugi način prezentirao na brojnim međunarodnim kongresima, seminarima i simpozijumima uglavnom u evropskim zemljama, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama, Rusiji, Kanadi, Australiji i Južnoj Africi. Bio je plenarni predavač na Prvom evroazijskom kongresu u Moskvi, 2013. kao i na Sedmom svetskom kongresu u Durbanu, Južna Afrika, 2014.

Radi u privatnoj praksi. Živi i radi u Novom Sadu i Ljubljani.

Više: OVDE

Više:

Država oduzima decu i zbog nemaštine (svi delovi) – Vesti

Nagradno pitanje: Koliko je dece oduzeto i šta je sa njima?

Dragan Vulević: Država godišnje oduzme između 400 i 500 dece – Večernje Novosti

PORODICA NA UDARU: Roditeljima oduzeto čak 5.668 dece – Večernje Novosti

„NOVOSTI” ISTRAŽUJU: 600 mališana godišnje oduzme se porodicama – Večernje Novosti

Ukupno 6.403 dece oduzeto roditeljima – Večernje Novosti

Poslušajte i svedoćenje roditelja… RANE – AUDIO, VIDEO

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=tnu_rvGNVbs[/embedyt]

Preporučeno:

Državna Rasprodaja Srpske Dece: Belo Roblje Na Crnom Tržištu

Porodica Trkulja kome je CSR oduzeo ćerkicu – Sudsko Medicinsko Veštačenje: Potpuno su zdravi!

OZLOGLAŠENI BARNEVERNET SISTEM I U SRBIJI – DECA KAO VRLO PROFITABILAN BIZNIS – Veliko istraživanje deo 1.

Transrodnost je zlostavljanje dece! – VIDEO – Dr Michelle Cretella govori o opasnostima transrodne ideologije kod dece. Pogledajte video:

UVOD U PORODICE DUGINIH BOJA – RODNA RAVNOPRAVNOST (deo prvi)

Porodica Trkulja: Sud doneo Rešenje ali svoje dete još nisu videli niti čuli sada već više od 150 dana

 

Global Media Planet INFO 

Global Media Planet INFO International

 

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite nas! Naš rad više neće biti moguć bez vaše podrške… PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com ili https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

If you’re able, and if you like our content and approach, please support the project. Our work wouldn’t be possible without your help… PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com or via: https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima …

DMCA.com Protection Status

 

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*