CRNOGORCI PREPLAŠENI: Čiji ratni brod bombarduje u blizini Čanja? – VIDEO


CRNOGORCI PREPLAŠENI: Čiji ratni brod bombarduje u blizini Čanja? – VIDEO

Uznemirujući video ratnog broda, koji je snimljen kako ispaljuje bombe u neposrednoj blizini crnogorske obale, stvara nedoumicu da li se radi o brodu crnogorske ratne mornarice ili se radi o francuskom ratnom brodu “Lira”, koji je uplovio u Kotor.

Snimak, na kojem se vidi kako se sa broda ispaljuju projektili, napravljen je nadomak Čanja u neposrednoj blizini plaže i naseljenih mesta. Sa jedne strane, kako navodi portal „In4s“, moglo bi da se radi o brodu vojske Crne Gore R33 ili R34. Međutim, ono što dodatno zbunjuje jeste činjenica da su ti brodovi nekad bili raketne fregate sa kojih su skinute rakete.

Eksploziju ovih razmera mogle bi da naprave rakete RBS, kojima su te fregate u prošlosti bile opremljene, ali su one skinute još ranije i sada se ti brodovi koriste kao patrolni čamci.

Sa druge strane, moglo bi da se radi o brodu NATO-a koji se nalazi u Bokokotorskom zalivu.

Turizam je prošlost – NATO nema alternativu

Mnogima se nije svidela ovakva akcija i to na samo par kilometara od obale, a u neposrednoj blizini ribarskih i turističkih barkica.

“Da li je to možda poruka građanima Crna Gore da za njih sloboda ne postoji i da postoji neko jači, ko ih straši i sa mora? Podgoricom još od nedelje kruže marice prepune specijalaca. Treba izgleda podstaći osećaj nesigurnosti i napetosti. Danas se otišlo korak dalje — sa mora je pucao francuski brod“, piše na portalu.

“Šta je sa našom ratnom mornaricom, zaštitom našeg mora i naše pomorske granice, koja je suverena? Takođe, ako jedan brod daje sebi ovoliko slobode, šta bi tek radili da ih je došlo više?”, pitaju se.

Portal “In4s” napominje da do sada još niko nije javio o kojem se brodu radi.

“Bilo da se radi o našem ili francuskom brodu, ostaje zabrinjavajuća činjenica da se brod ne nalazi u međunarodnim vodama, niti na sigurnoj udaljenosti od obale, kako bi trebalo da bude da je u pitanju vojna vežba”, ističe se. “Nedopustivo je da se puca sa broda na ovako malom rastojanju od plaža, obale i naseljenih mesta”, zaključuje portal.

(In4s.net, Kurir)

Pogledaj VIDEO:

 

Ono što je pouzdano jeste da Crna Gora od sada pa nadalje neće prihodovati od turizma a ni od ribolova.

 

Global Media Planet INFO

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti OVDE 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*