Poučna priča: VIŠE JE BLAGOSLOVLJEN ONAJ KOJI DAJE OD ONOGA KOJI PRIMA


Poučna priča… Preporučam svima da pročitate. ???
………….…(0 0)
.——oOO–– (_)—–.
╔═══════════════════╗
║ VIŠE JE BLAGOSLOVLJEN
║ ONAJ KOJI DAJE
║ OD ONOGA KOJI PRIMA
╚═══════════════════╝
‘—————————-oOO
….………..|__|__|
…….………. || ||
…………. ooO Ooo

• Jedan je mladi student krenuo prošetati se sa svojim profesorom. Dok su šetali i razgovarali, na drugoj strani puta su ugledali jedan par starih cipela koje su po izgledu pripadale siromašnom seljaku koji je radio u blizini na svojoj njivi i već je privodio kraju svoj posao.
• Student je rekao profesoru: “Idemo se našaliti s ovim seljakom. Sakrijmo mu cipele pa se sklonimo iza grmlja i promatrajmo što će napraviti dok ih traži.”
Profesor mu odgovori: “Dečko, nikada se ne šali na račun tuđe nevolje i bijede. No, budući da si bogat, možeš si od ovoga priuštiti ogromno zadovoljstvo. Stavi po jedan zlatni novčić u svaku cipelu, a zatim ćemo se sakriti iza grmlja i promatrat ćemo njegovu reakciju.”
• Student je to učinio i obojica su se sakrili iza jednog grma u blizini. Seljak je završio sa svojim poslom i dolazio s polja do mjesta gdje je ostavio svoj ogrtač i svoje cipele. Dok je oblačio ogrtač, jednu je nogu stavio u cipelu i osjeti da nešto ima u njoj. Najprije je pomislio da je kamenčić, no ubrzo je shvatio da je to zlatni novčić.
Silno iznenađen pogledao je u zlatnik, osvrtao se oko sebe, a zatim ga zamišljeno promatrao neko vrijeme. Ponovno se vrtio naokolo, no nije vidio nikoga. Stavio je novčić u džep i krenuo obuti i drugu cipelu. No, na svoje ogromno iznenađenje, i u njoj je pronašao zlatnik. Najednom su ga savladale emocije, pao je na koljena, podigao glavu prema nebu i započeo s molitvom u znak zahvalnosti. U svojoj je molitvi spominjao svoju teško bolesnu i bespomoćnu ženu, svoju djecu koja nemaju ni kruha za jelo, a sada zahvaljuje na nevidljivoj ruci koja mu je poslala zlatnike s kojima će konačno biti spašeni.
• Student je stajao duboko ganut i sa suzama u očima.
• Profesor ga je pitao: “Da smo se našalili s njim, kao što si namjeravao, da li bi te to učinilo sretnijim od svega ovoga sada?
• Mladić odgovori: “Profesore, dali ste mi lekciju koju nikada neću zaboraviti! Sada uistinu razumijem riječi koje ranije nisam shvaćao: Više je blagoslovljen onaj koji daje od onoga koji prima.”

• Zato kada možeš učiniti neko dobro djelo, ne žali zbog toga. Samo slijedi put istinskih vrijednosti.

Zoran Džorlev

Prijevod: Jela Wieser

Priča na Makedonskom – izvorno, Priča na Srpskom – prevedeno

 

Aleksandar Veliki Makedonski: “Neka mi ruke vise vаn kovčega dа ih svi vide”

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mjesec i Istina

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDJE 

Budite s nama jer smo mi tu zbog vas.

Svaka Donacija bitiće javno prikazana osim ako Vi to izričito tražite da ne bude što možete napisati na PayPal ili uplatnoj poruci.

Donacije će se koristiti isključivo za plaćanje hostinga, produženje domene i tekućih troškova portala što će isto biti javno prezentirano.

Zahvalnicu za doniranje dobivate u realnom vremenu po uplati i na Vašem Facebook profilu.

Kao fizička ili pravna osoba možete biti Brončani, Srebrni ili Zlatni Sponzor s brojnim mogućnostima, pogodnostima i stručnom radu na vašim net i ostalim resursima u vidu savjeta, idejnih rješenja, vođenja vaših net i ostalih resursa, Brand Development-a, grafičkog i web design -a, usavršenoj optimizaciji vaših net resursa, Web Developing-a, izrade PROMO Intro videa, svih net resursa, promociji na društvenim i poslovnim mrežama, Google-u, Facebook-u, Twitter-u i ostalim net platformama ali bez ikakvog utjecaja na uređivačku politiku portala Global Media Planet INFO. Donacija može biti i u tehnici, dijelovima za opremu ili pokrivanjem dijela troškova.

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili direktno na mail:

GlobalMediaPlanetINFO@gmail.com

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala!  

DMCA.com Protection Status

Podijelite ovu priču sa drugima!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*