Ana Brnabić – Imovinska Karta


Ana Brnabić – Imovinska Karta 

Premijer Srbije

prethodno na telefonski poziv Aleksandra Vučića na otoku Krk, Hrvatska (gde je tada bila) postavljena za Ministra državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije

Datum rođenja: 28.09.1975.
Mesto rođenja: Beograd
Država: Srbija
Stranačka pripadnost: Nestranačka ličnost (!?) u stranci SNS (Srpska Napredna Stranka – Aleksandar Vučić)
Zanimanje: Magistar marketinga
Seksualna orijentacija: LGBT
LinkedIn: Ana @ LinkedIn
Twitter: Ana @ Twitter – @anabrnabic
Pročitaj više na: https://www.biografija.org/biznis/ana-brnabic/

Po završetku studija u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji, Brnabić je radila za različite američke konsultantske firme u Srbiji na projektima finansiranim od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Od 2011. godine radi u firmi „Continental Wind Serbia“, a u januaru 2013. postaje direktorka ove kompanije. Bila je i potpredsednica Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2013. godine, da bi u aprilu 2016. postala predsednica upravnog odbora.

Afera Prisluškivanja

Brnabić je široj javnosti postala poznata kada se našla u središtu afere „prisluškivanje“ u vezi sa kompanijom „Continental Wind Serbia“ u kojoj je bila zastupnik.

Nakon što je predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić optužio Nikolu Petrovića, kuma premijera Srbije i direktora „Elektromreže Srbije“, da je tražio mito od ove firme, Brnabić je sa Petrovićem održala konferenciju na kojoj su demantovane ove optužbe.

Prva Gay Ministarka Srbije Sarađivala i sa Malijem

Imenovana je za ministarku državne uprave i lokalne samouprave avgusta 2016. KRIK je otkrio da je, pre nego što je stupila na ovu funkciju, poslovno sarađivala sa ljudima iz najbližeg okruženja gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Nakon više od mesec dana odlaganja intervjua, ministarka Ana Brnabić je na pitanja KRIK-a odgovorila pismeno. „Smatram da je transparentnost jedan od najvažnijih principa u obavljanju javnog posla i godinama unazad se za to zalažem.“

Nakon predsjednika Srbija dobila i prvu Gay premijerku! Prvi put u povijesti Srbije! Ima kuću na Krku, hoće li otopliti odnose s Hrvatskom?

Prihodi 

Organizacija Trajanje Funkcija Mesečni prihodi
Vlada Republike Srbije  2016- Ministarka državne uprave i lokalne samouprave  88.825 RSD
UKUPNO 88.825 RSD

Imovina – Nekretnine 

Tip Lokacija Vlasnik Kvadratura Vrednost
Stan  Dedinje, Beograd  Ana Brnabić  328 m2  490.000 € 
Stan u blizini Belog dvora Brnabić je kupila 2014. godine. Deo kupoprodajne cene isplatila je iz kredita. Stan je opterećen hipotekom koja će biti uklonjena kada se otplati kredit.
Kuća  Ostrvo Krk, Hrvatska  Ana Brnabić  167 m2  300.000 € 
Brnabić je vlasnica kuće koja se nalazi na hrvatskom ostrvu Krk. „Kuću su izgradili moji baka i deda 1980. godine. Porodični dogovor je bio da se sva dedina imovina u Hrvatskoj prebaci na moje ime tokom ostavinske rasprave, ali je realno da je cela imovina u Hrvatskoj i dalje porodična“, navela je Brnabić. „Nisam sigurna kolika je vrednost jer brat i ja nismo nikada želeli da je prodamo. Ona za nas ima prvenstveno emotivnu vrednost.“
Kuća  Ostrvo Krk, Hrvatska  Ana Brnabić  30 m2  5.000 € 
Brnabić poseduje još jednu kuću na ostrvu Krk u Hrvatkoj koju je nasledila. Za ovu kuću je u prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije navela da je „stara i devastirana“. Ministarka je KRIK-u rekla da je i ova kuća pripadala porodici njenog dede.
Zemlja  Ostrvo Krk, Hrvatska  Ana Brnabić  8.900 m2 (0,89 ha)   / 
Brnabić poseduje 89 ari zemlje na ostrvu Krk u Hrvatskoj, pokazuju podaci tamošnjeg katastra. Ovaj podatak nije naveden u njenom imovinskom kartonu na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije. Zemlja na Krku deo je veće parcele od oko 21 hektar. Na delu te parcele planirana je izgradnja jednog od najvećih razvojih projekata na Krku – poslovne zone vredne dva miliona evra. Do danas, ta zona nije izgrađena. Brnabić je rekla da je i zemljište prijavila Agenciji. „Zemljišne knjige nisu decenijama sređivane i vlasnik sam zemlje zajedno sa nekada i više od 25 vlasnika (naslednika prvobitnih vlasnika).“
Stan  Vračar, Beograd  Brat Igor Brnabić  85 m2  150.000 € 
Ministarkin brat vlasnik je trosobnog stana na Vračaru, nedaleko od Hrama Svetog Save. U stanu je trenutno privatni dečji vrtić.
Kuća  Palilula, Beograd  Majka Ružica Brnabić  103 m2  100.000 € 
Majka Ane Brnabić vlasnica je kuće u Beogradu. Kuća ima dozvolu za gradnju, ali ne i upotrebnu dozvolu.
Zemlja  Palilula, Beograd  Majka Ružica Brnabić  200 m2   / 
Na ovoj parceli nalazi se kuća ministarkine majke Ružice Brnabić.
Zemlja  Brestovik, Grocka  Otac Zoran Brnabić  1.890 m2 (0,19 ha)  15.000 € 
Oko 20 ari zemlje u predgrađu Beograda u katastru se vodi na ministarkinog pokojnog oca Zorana Brnabića. Na njoj je kuća sagrađena bez dozvole i nije uknjižena.
Kuća  Brestovik, Grocka  Brat Igor Brnabić  42 m2  9.000 € 
 NELEGALIZOVANO  Na zemlji u Grockoj, koja se u katastru vodi na ministarkinog pokojnog oca Zorana Brnabića, nalazi se kuća nepoznate površine. Kuća je izgrađena bez dozvole i nije upisana u katastar. Kućni telefon se vodi na brata Igora Brnabića. Ministarka nam je potvrdila da je njen brat vlasnik. „Kada je otac preminuo dogovorili smo se da kuća pripadne mom bratu.“ Brnabić tvrdi da je ova vikendica površine 40 kvadrata i da je izgrađena osamdesetih.
UKUPNO     755 m2   1.069.000 €

Imovina – Pokretnosti

Tip Marka Vlasnik Vrednost
Automobil  Toyota Rav4  Ana Brnabić   14.000 € 
  Brnabić je 2010. godine kupila novu „tojotu“ na lizing.
Automobil  Fiat Abarth 595C 1.4 Turismo  Firma Ane Brnabić   20.000 € 
  Automobil je na lizing kupila kompanija „Energy & Innovation“ u januaru 2016. godine kada je većinska vlasnica kompanije bila Ana Brnabić.

Krediti 

Korisnik Banka Iznos
Ana Brnabić   Banka Intesa A.D.  245.000 EUR 
  Brnabić je podigla kredit u oktobru 2014. godine kako bi isplatila deo stana na Dedinju. Kredit ima kamatnu stopu od 3,99 odsto na godišnjem nivou i period otplate od 30 godina. Prema istraživanju KRIK-a mesečna rata kredita iznosi oko 140.000 dinara i ministarska plata koju Brnabić prima nije dovoljna da otplati ovaj kredit. „Ratu kredita za stan isplaćujem iz ušteđevine koju sam prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije, a koju sam stekla radeći godinama na rukovodećim pozicijama u stranim kompanijama u privredi i kao konsultant u međunarodnim organizacijama.“
Ana Brnabić   Raiffeisen Leasing  15.720 EUR 
  Ministarka je kupila automobil„tojota rav4“ tako što je sa Rajfajzen bankom 2010. godine sklopila ugovor o lizingu. Lizing je otplatila do juna 2015. godine.
Energy & Innovation   Raiffeisen Leasing   / 
  Ministarkina firma „Energy & Innovation“ sklopila je u januaru 2016. godine ugovor o lizingu, radi kupovine novog automobila „fijat abart“. Period otplate je pet godina.

Kompanije 

Naziv Lice Uloga Kapital Prihodi u 2015.
Energy & Innovation  Ana Brnabić   Suvlasnica  813 €  8.900 € 
Brnabić je u julu 2015. osnovala ovo preduzeće sa kontroverznim beogradskim advokatom Igorom Isailovićem koji osniva ofšor firme i blizak je saradnik gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Firma je registrovana za inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje, ali njeni poslovi nisu poznati. Kompanija je sklopila ugovor s bankom kako bi na lizing kupila automobil „fijat abart“ u januaru 2016. godine. Brnabić je bila većinska vlasnica „Energy & Innovation“ sa 70 odsto udela, a Isailović vlasnik ostatka. Tri dana pre nego što je postala ministarka u avgustu 2016, Brnabić je svoj vlasnički udeo besplatno prenela na Milicu Đurđić, koja je bila direktorka firme. Kompanija je prilikom osnivanja bila registrovana na adresi prebivališta Ane Brnabić, a danas joj je sedište na adresi u Dobrinjskoj, na kojoj se nalazi advokatska kancelarija Igora Isailovića.
Development consulting group (DCG)  Ana Brnabić   Suvlasnica  8.700 €  239.000 € 
„Development consulting group“ (DCG) je konsultantska kompanija koja savetuje klijente u oblastima dobre uprave, javno-privatnog dijaloga, održivog razvoja i slično. Osnovalo ju je nekoliko domaćih i međunarodnih razvojnih stručnjaka u martu 2005. godine, a pet meseci kasnije Brnabić postaje suvlasnica sa 18 odsto vlasništva. Januara 2009. Brnabić povećava svoj udeo u firmi na 20 odsto i postaje zamenica predsednika upravnog odbora. Krajem 2014. napušta firmu – svoj vlasnički udeo podelila je na jednake delove i poklonila ostalim suvlasnicima. Klijenti DCG-a su međunarodne organizacije među kojima su UNDP, Delegacija EU u Srbiji, oko 30 lokalnih samouprava u Srbiji, kao i NALED u kojem je Brnabić bila predsednica upravnog odbora.
Continental Wind Serbia  Ana Brnabić   Direktorka  790.000 €  514.000 € 
„Contintental Wind Serbia“ osnovana je avgusta 2009. godine i bavi se projektovanjem i izgradnjom objekata za proizvodnju električne energije. Kroz složenu vlasničku strukturu, firma je povezana sa međunarodnom kompanijom „Continental Wind“ koja se bavi obnovljivom energijom i posluje u nekoliko država: Rumuniji, Bugarskoj, Poljskoj i Australiji. Lidija Zulma Udovički, sestra bivše ministarke za državnu upravu Kori Udovički, bila je direktorka i zastupnica „Continental Wind Serbia“ pre Ane Brnabić, koja to postaje 2013. godine. Bojan Pajtić, bivši predsednik Demokratske stranke (DS), tvrdio je 2015. da mu je Lidija Udovički rekla da je Nikola Petrović, kum premijera i direktor „Elektromreže“ tražio dva miliona evra da bi vetropark kompanije priključio na sistem „Elektromreže“. Brnabić, koja je u to vreme bila direktorka kompanije, sa Petrovićem je održala konferenciju za novinare na kojoj su demantovane ove optužbe. Nakon što je zamenila Kori Udovički na mestu ministarke avgusta 2016, Brnabić je izjavila: „Niti sam branila kuma, niti mislim da tom kumu treba odbrana i da treba baš Ana Brnabić da ga brani.“
Srpsko udruženje za energiju vetra (SEWEA)  Ana Brnabić   Zastupnica   /   / 
Udruženje su osnovale kompanije koje su želele da investiraju u energiju vetra. Članice SEWEA su „Continental Wind Serbia“, „MK Fintel Wind“ u zajedničkom vlasništvu italijanske firme i „MK Holdinga“ Miodraga Kostića, zatim firma „Energowind“ iz Vršca čiji je vlasnik firma sa Britanskih devičanskih ostrva i „Vetropark Inđija“ u većinskom vlasništvu kompanije iz Mađarske. Među ciljevima udruženja je da posreduje između svojih članica i donosilaca odluka u Srbiji u oblasti obnovljive energije. Brnabić je bila zastupnica udruženja od februara 2012. do avgusta 2016. – ostavku je podnela dan pre nego što je postala ministarka. Udruženje SEWEA najavilo je da će vetroelektrane pomoći da struja bude jeftinija, dok je Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ to demantovalo navodeći da će ta struja, naprotiv, izazvati poskupljenja.
Fondacija „Peksim“  Ana Brnabić   Direktorka   /   / 
Fondacija „Peksim“ je neprofitna organizacija za stipendiranje studenata na Univerzitetu u Kembridžu, čiji je cilj da se stipendisti vrate u zemlju i zaposle u državnoj upravi. Centrala fondacije je u Makedoniji, a u Beogradu postoji od 2011. Osnivač je Mihail Petreski iz Makedonije koji je posedovao istoimenu firmu. „Firmu je 2008. godine kupila poljska programerska kompanija „Asecco SEE“, a Petreski je lični novac uložio u fondaciju“, rekla je Brnabić u maju 2016. za televiziju N1. Poljski „Asecco“ poseduje u Srbiji istoimenu firmu čiji je direktor ministarkin brat Igor. Brnabić je bila direktorka fondacije do septembra 2015, a zatim postala članica upravnog odbora. U novembru 2016. napušta fondaciju.
Asseco SEE   Igor Brnabić   Direktor  52.000 €  32.600.000 € 
Kompanija „Asseco SEE“ osnovana je 1990. godine. U vlasništvu je istoimene firme iz Poljske koja se na svom sajtu hvali da ima najveće prihode od prodaje računarske opreme i programa u Jugoistočnoj Evropi. Vlasnici poljske firme su inostrane kompanije, a mali udeo ima i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). Jedan od direktora srpskog ogranka je Igor Brnabić, ministarkin rođeni brat, koji je na to mesto imenovan u januaru 2016. Ova kompanija dobila je nekoliko desetina javnih nabavki poslednjih godina kod više različitih ministarstava, institucija i javnih preduzeća. Jedna je od vodećih IT kompanija u Srbiji. Ana Brnabić je po dolasku na mesto ministarke rekla da veruje da IT sektor može da bude okosnica razvoja Srbije.
Uni4gold   Igor Brnabić   Direktor  8.200 €  19.000 € 
Kompaniju su 2007. godine u Nišu osnovali Sonja i Goran Ćirić i bavi se računarskim programiranjem. Goran je šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS). Par meseci nakon osnivanja, kompaniju kupuje ofšor firma sa Britanskih devičanskih ostrva „Monphrey Ltd“, a 2013. godine vlasništvo preuzima „Asseco SEE“. Igor Brnabić je postao direktor u decembru 2015. godine.
Morgan Security  Igor Brnabić   Direktor  400 €   / 
Brat ministarke Brnabić bio je od septembra 2009. do juna 2011. direktor kompanije koja se bavi konsultantskim aktivnostima u oblasti informacionih tehnologija (IT). Vlasnik firme je slovenački državljanin Marijan Brvar, koji posluje u IT sektoru.

Postupci 

Vrsta postupka Organ Datum pokretanja
Prekršaj   Agencija za zaštitu životne sredine  15.1.2015 
  Predmet: Kršenje Uredbe o proizvodnom otpadu
  Agencija za zaštitu životne sredine Ministarstva poljoprivrde podnela je prekršajnu prijavu protiv Ane Brnabić kao odgovornog lica u firmi zbog kršenja Uredbe o proizvodnom otpadu. Postupak je u toku pred Prekršajnim sudom u Beogradu. „Ne komentarišem sudske postupke“, kratko je odgovorila na pitanje KRIK-a u vezi sa ovim prekršajem.
Prekršaj   Saobraćajna policija  2.12.2014 
  Predmet: Vožnja pod dejstvom alkohola
  Pred Prekršajnim sudom u Beogradu vodi se postupak protiv Ane Brnabić jer je vozila pod dejstvom alkohola. Postupak ni nakon dve godine nije završen, a sud nije hteo da KRIK-u dostavi podatke o slučaju. Brnabić nije želela da komentariše ovaj postupak.

 

Izvor: imovinapoliticara.krik.rs

 

Da bi lakše razumeli gospođu ministarku Anu Brnabić idite na CC i iz ponuđenog menija izaberite vaš jezik:

PRIDE 2016 – Parada Ponosa

Ana Brnabić

Biografija ažurirana: 06.10.2016.
 
Ana Brnabić je srpska menadžerka i specijalist za marketing. U avgustu 2016. postala je ministar državne uprave i lokalne samouprave. Rođena je 28.09.1975. godine u Beogradu. U nastavku vam donosimo njenu skraćenu biografiju

Školovanje

Srednju školu: Petu beogradsku gimnaziju završila je 1994. godine.

Nakon srednje škole odlazi u Sjedinjene Američke Države, na Univerzitet Northwood u državi Mičigen. Tamo tokom 1998. godine završava studije poslovne administracije.

Nakon fakulteta odlazi u Englesku gdje na Hull univerzitetu završava master studije i stiče MBA diplomu iz marketinga. Govori engleski i ruski jezik.

Poslovna karijera

Tokom studija u Londonu radila je za “Srpski informacioni centar” na poziciji administratora i osobe zadužene za odnose sa javnošću. Samom centru je glavni zadatak bio da održava kontakt i interakciju između reformističko nastrojenih stranaka u Srbiji sa civilnim medijima u Velikoj Britaniji.

2002. godine nakon master studija se vraća u Srbiju i počinje da radi kao službenik za odnose sa javnošću na Programima za agrarni razvoj Srbije, koje je tada finansirala EU.

Tu se zadržala samo dva meseca, nakon čega prelazi u USAID gde radi na raznim projektima ove organizacije u Srbiji.

2011. prelazi u američku kompaniju za razvoj vetroelektrana “Continental Wind Serbia”. 2013. postaje direktor iste kompanije. Za celo vreme radnog staža radi na obaveštavanju javnog mnjenja o prednostima i važnosti obnovoljivih izvora energije.

2016. godine postaje ministar državne uprave i lokalne samouprave u vladi Republike Srbije.

Članica je glavnog odbora PEKSIM organizacije koja omogućava stipendije za magistarske studije na Univerzitetu Kembridž.

Predsednik je upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj – NALED.

Predsednik je odbora Etno mreže udruženja proizvođača rukotvorina.

Kontroverze

U oktobru 2015. godine sajt Telepromter.rs objavljuje telefonski transkript Lidije Udovički i Bojana Pajtića u kome se optužuje kum premijera Srbije i direktor EMS-a Srbije Nikola Petrović, da je pokušao da naplati reket od 2.000.000 evra od firme “Continental Wind Partners” da bi zauzvrat priključio njihove vetroelektrane na elektromrežu Srbije.

Prema Teleprompteru tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić je zauzvrat optužio “Continental Wind Partners” i njihovu podružnicu u Srbiji da su lobirali američke kongresmene da u njihovom pismu Džozefu Bajdenu navedu premijerovog brata Andreja i njegovog kuma Nikolu kao glavno izvorište korupcije u Srbiji.

 

Međutim tada Ana Brnabić kao predstavnik CWP-a i direktor EMS-a, te tadašnji ministar energetike Aleksandar Antić izlaze na konferenciju za medije gde opovrgavaju navode Telepromptera o bilo kakvom mitu i korupciji. Ubrzo nakon toga postaje novi Ministar u vladi Srbije Aleksandra Vučića a optužbe naprasno zamenjuju pohvale i međusobno razumevanje. 

 

Da li je poseta Joe Bidena Srbiju koštala 2 miliona dolara?

 

Koliko je Premijer Srbije uplatio Fondaciji Klinton i zašto?

Imovina

Prema pisanju Blica, koji je objavio njenu imovinsku karticu Ana Brnabić poseduje sledeću imovinu:

  • stan i potkrovlje u Beogradu površine 327 kvadrata kupljenu na kredit 2014. godine.
  • garažu u Beogradu od 19 kvadrata.
  • nasledstvo u vidu kuće na Krku od 167 kvadrata.
  • nasledstvo u vidu devastirane stare kuće na Krku od 30 kvadrata.
  • Toyotu RAV4 iz 2010. godine kupljenu na lizing.

Plata

Prema navodima Blica kao ministarka ima prijavljenu platu u iznosu od 88.825 dinara ili oko 720 eura.

 

Reference:

 

 

CELA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU ALEKSANDRA VUČIĆA – PREDLAGANJE MANDATARA ZA SASTAV NOVE VLADE I ODGOVARANJE NA PITANJA NOVINARA

https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/posts/791169884378542

Preporučeno:

 

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

 

 

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!  

DMCA.com Protection Status

Tags – Keywords:

Ana Brnabić, gospođa ministarka, Continental Wind Serbia, East West Bridge, Trilaterala, USAID, Vučić, SNS, Bajden, Joe Biden, Kori, Lidija, Udovički, EMS, prenos, energija, Nikola Petrović, Kum, Kum 1, Kum 2, Kum 3, Siniša Mali, Sava, Mali, Krk, krkanje, Gay Straight, Gay, Straight, imovinska karta, Road to Hell, Chris, kršten, Jel si kršten, Jel si krštena,

Podelite ovaj članak sa drugima:


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*