ЕКСЛУЗИВНО: Забрањени Интервју! Др Лидија Гајски и Имунолог Др Срећко Сладољев


lat. cro.

ВЕЧЕРЊИ ЛИСТ: Недавно сте били позвани на пројекцију филма VAXXED и учествовали сте на округлом столу – шта је тамо речено, јесу ли донесени некакви закључци?

Лидија Гајски: Реч је о целодневном догађању које је под називом “Вакцине – безбедност под упитником” организовала посланик Европског парламента из Француске Michele Rivasi и Европски форум за безбедност вакцине (EFVV) чији је члан и Хрватско удружење за права пацијената, односно Грађанска иницијатива Вакцинација – право избора. Скуп се требао одржати у Европском парламенту, али је због политичког притиска премештен у други простор. У склопу догађаја одржан је округли сто а затим пројекција и расправа о филму ” VAXXED – од прикривања до катастрофе”. Реч је о документарном филму који разоткрива манипулације са научним истраживањима у главној америчкој институцији за јавно здравство (CDC), како би се сакрила повезаност вакцина и аутизма. Учествовали су научници, новинари, представници организација и удружења, између осталих добитник Нобелове награде за медицину Luc Montagnier и редитељ филма, научник Andrew Wakefield који је у раду објављеном крајем деведесетих година указао на могућу везу између вакцина и неуроразвојних поремећаја. Главни циљ скупа био је подизање нивоа свести о контроверзама везаним уз вакцинацију и рушење догме о безбедности вакцина.

Срећко Сладољев: Да, у Брисел смо позвани др Лидија Гајски и ја. Из мале Хрватске тако је позвано чак двоје људи како би у главном граду Европске уније изнели другачије мишљење о догми нешкодљивог и успешног стицања имунитета вакцинама. Закључак свих појединачних закључака је да су вакцине високо на листи могућих узрока нарастајућих аутоимуних болести савременог човека. Као последица “несналажења” службене медицине у епидемији дисфункционалности имуног система човека, из базена “западне цивилизације” која броји милијарду људи, стално ничу антивакцинални покрети забринутих родитеља! У свом закључку усудио сам се отићи два корака даље.

Rivasi, Montagnier, Wakefield, Montanari - Andrew Wakefield | Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe
Rivasi, Montagnier, Wakefield, Montanari – Andrew Wakefield | Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe
Luc Antoine Montagnier (born 18 August 1932) is a French virologist and joint recipient with Françoise Barré-Sinoussi and Harald zur Hausen of the 2008 Nobel Prize in Physiology or Medicine for his discovery of the human immunodeficiency virus (HIV)
Luc Antoine Montagnier (born 18 August 1932) is a French virologist and joint recipient with Françoise Barré-Sinoussi and Harald zur Hausen of the 2008 Nobel Prize in Physiology or Medicine for his discovery of the human immunodeficiency virus (HIV)
Senta Depuydt & Srecko Sladoljev immunologist from the Institute of Immunology Zagreb
Senta Depuydt & Srecko Sladoljev immunologist from the Institute of Immunology Zagreb
expert-debate-held-in-bruxelles-vaccine-safety-under-questionmark
Dr Lidija Gajski & Andrew Wakefield VAXXED – Expert debate held in Bruxelles – “Vaccine safety under questionmark”

 

ВЕЧЕРЊИ ЛИСТ: Обоје сте у јавности постали синонимом за “борце против вакцинације” – цитирају вас чланови антивакциналних група, како сте се нашли, да тако кажем, у таквој улози?

Лидија Гајски: Ја се никад нисам декларисала као борац против вакцинације, нити се то из мојих текстова и наступа може закључити. Увек наглашавам да се залажем за преиспитивање тог поступка. То значи да се свака појединачна вакцина на примерен начин истражи, како у смислу делотворности, тако у смислу безбедности (шкодљивости), те да се у вези са сваком болешћу испита да ли постоји потреба за вакцинацијом, у којој популацији, старосној групи и сл. Премда се ради о поступку који се примењује на читавој популацији здраве деце, и премда на сваком кораку, па и у медицини, сведочимо преварама и манипулацијама, лекари нису заинтересовани за критички приступ и проучавање ове теме. Категорички заговарају вакцинацију, те родитеље који постављају питања, износе своје сумње и лоша искуства или одбијају вакцинацију, игноришу, проглашавају ирационално и неодговорнима или чак уцењују и прете. Систем кажњава родитеље одбијањем уписа деце у вртиће и слањем на прекршајни суд. Стога су родитељи једва дочекали да је неко из медицинске струке отворио ово за њих важно питање и заузео се да оно уђе у јавни дискурс. Добила сам стотине писама и изјава подршке што ме учврстило у уверењу да радим исправну ствар и да лекар у своме истраживању и деловању мора бити вођен захтевима и потребама пацијената.

Срећко Сладољев: Позиција “борца против вакцинације” је груба перцепција. Нисам противник вакцинисања, али јесам начина којим се имунитет вештачки провоцира. Отпорност је резултат природног вакцинисања које се одвија неприметно и ефикасно цео живот и омогућава наш интегритет. С килограмима бактерија у цревима, не бисмо дуго живели. Заговорник сам “неинвазивног” стицања имунитета без употребе игле.

У овој улози нашао сам се случајно. Као члан Надзорног одбора Имунолошког завода, у септембру 2009. г. супротставио сам се закључењу посла продаје пандемијске вакцине против “свињског” грипа у земље југоисточне Европе, посла вредног 50 мил евра! Сматрао сам да је вакцина због изразите имуногеничности и појачивача здравствено неисправна, а изразио сам и сумњу у ток и последице проглашене пандемије. СЗО је проценио 57 милиона мртвих, а ја да пандемије неће ни бити. Због специјалних својстава, “свињски” вирус сам прогласио безопасним чак и “лековитим” па су покренуте радње да ме лише слободе као “бунтовника” јавности. Десило се како сам и предвидео. Антитела створена код људи који су били у додиру са “свињским” вирусом, реаговала су са свим архивским сојевима грипа од педесетих година наовамо! Предвидео сам и епидемију АЛС-а, тешке аутоимуне болести нервних завршетака као последице вакцине. Две године након лажне пандемије, естрадне и спортске звезде широм света јавно су се поливали леденом водом настојећи тим чином да скрену пажњу јавности на “епидемију” АЛС-а. Регулаторна агенција Велике Британије признала је узрочно-последичну повезаност. Да говорим из знања и уверења, а не из “кристалне кугле”, двапут сам се у октобру 2009. инфицирао “свињским” вирусом из пљувачке оболелог и нисам оболео.

Након “свињског” грипа, уследило је 3 најслабији “сезонски” грип у историји! Толико о “лековитости”.

 

ВЕЧЕРЊИ ЛИСТ: Ваше стручно мишљење у потпуности је другачије од оног колективног, унифицираног става лекара што се тиче вакцинације. Када сте и на који начин стекли такво мишљење о вакцинацији и вакцинама, који је био неки преломни тренутак?

Лидија Гајски: Ја сам теми вакцинације приступила као једној у низу медицинских тема којима сам се бавила (хипертензија, холестерол, шећерна болест, остеопороза, депресија и друге). Иако сам, поучена искуством, очекивала налазе који ће се разликовати од “службене истине”, изненадила ме величина незнања. Квалитетних истраживања на основу којих бисмо могли донети закључке о овом поступку у начелу нема. Стога су тврдње о ефикасности вакцине у спречавању заразних болести углавном произвољне. С друге стране, у медицинској литератури постоје извештаји о тешким нуспојавама и они противрече изјавама о безбедности, односно безбедности вакцина. Оно што се зна, а још више оно што се не зна о вакцинама, доводе у питање исправност препоруке и праксу масовног вакцинисања, и нарочито законску обавезу. Закључци до којих сам дошла, а који се поклапају са закључцима других независних истраживача широм света, разликују се од службеног става медицинске струке због тога што сам то подручје истражила темељно и непристрасно, а онда то и јавно изложила, за разлику од неких колега који то знају али не желе или не смеју признати јер би тиме угрозили своју професионалну каријеру и материјалне добити.

Срећко Сладољев: У свести ми је “тренутак” када ме је управа Имунолошког завода 1987. г. послала у тадашњи ДДР (Дрезден) ради преноса технологије производње вакцине против грипа али у игли. Имунолошки завод је ову вакцину производио у спреју. Вакцина је била ефикасна и без нуспојава. Већ тада, себи али и другима, поставио сам питање сврхе? Чему игла, зашто пробојем кроз кожу, ако се вирус шири дисајним путевима? Зашто не истрајемо у властитој доктрини сензибилизације путева којима се грип природно шири! То су била питања која су тада извирала из моје научне знатижеље! Данас, када се здравство суочило с галопирајућом епидемијом разних аутоимуних болести, ова питања извиру из моје здравствене муке.

 

ВЕЧЕРЊИ ЛИСТ: Имате ли због таквог става и данас проблема на послу, у својим каријерама?

Лидија Гајски: Пре неколико година колега из Завода за јавно здравље тужио ме је Лекарској комори због изношења неистина о вакцинацији и нарушавања угледа лекарске струке. Након мог изјашњавања Комора је његов захтев за процесуирање одбацила. Било је и покушаја дискредитовања од стране појединих догматичних научника и пристрасних новинара; нападајући ме лично, нису поднели никакве аргументе против мојих поставки, а мој позив на сучељавање су игнорисали. Уопштено, новинари имају великих тешкоћа пронаћи стручњаке који би се са мном суочили; водећи ауторитети за вакцинацију не прихватају или накнадно отказују позиве у емисије у којима учествујем, или из њих буквално беже попут колеге из Завода за јавно здравље који је побегао из радијског студија кад је видео да гостујем у емисији.

Срећко Сладољев: Имам подршку најужег вођства фирме. Директорка др Леа Лупрет долази из традиције Имунолошког завода, а не политике. Одважила се да ме постави за шефа Одељења за истраживање и развој па можда она због тога има проблема? У Брисел сам дакле отишао са највише могуће стручне позиције у држави, као “глас савести” компаније према којој би сви требали имати респект посебно они који вакцинације спроводе по законској принуди, а не по савести. Ја сам једини који је у Брисел на ову тему путовао службено, на основу путног налога и то Имунолошког завода, једног од најстаријих произвођача вакцина на свету! Отишао сам, дакле, не као “теоретичар завере”, “антиваксер” или сл., Већ неко ко наставља хрватско лидерство у превентивној медицини уопште.

 

ВЕЧЕРЊИ ЛИСТ: Из досадашњих ваших јавних наступа закључујем да немате дилему око штетности вакцинисања – сматрате ли генерално вакцине већом штетом него користи или поједине за поједине групе људи?

Срећко Сладољев: Заговорници вакцинације, посебно када говоре о односу користи и штете, подсећају више на брбљиве трговачке путнике него на предане научнике. Не говоре истину или их истина не занима. Призивају у помоћ епидемије и болести из средњег века, расправљају о статистикама оболевања и смртности дечјих заразних болести с почетка 19. века и закључно истичу да данашњу повољну ситуацију захваљујемо вакцинама и масовном вакцинацији становништва. То није тачно. Нека изволе прочитати уџбеник Превентивна медицина за студенте медицине из 1959 г. На хиљаду страница текста, вакцине се једва спомињу у контексту општег побољшања здравља и превенције болести. Аутори говоре о хигијени, санитацији вода, исправном чувању хране, антибиотицима и сл. као кључним елементима логаритамског гашења оболевања и смртности од заразних болести. Питам се како десеторица универзитетских професора, међу којима је др Емили Хинко, водитељ Епидемиолошког одељења Централног хигијенског завода у Загребу 1949-59 и Ријеци 1959-72 и редовни професор хигијене Медицинскога факултета, који је, нота бене, организовао прве вакцинације против дечје парализе у Хрватској, не примећује колосалан утицај вакцина из истих извора из којих његови ученици педесет година касније виде оно чега нема?

Пре 60 година очекивало би се веће одушевљење и занос новом и обећавајућом методом стицања имунитета него данас! Данас би се на ствари требало гледати критично. Увођењем вакцинације у широку здравствену праксу након другог светског рата није се променио природни тренд пада оболевања и смртности. Деведесетдевет посто пада није од вакцине. А данас се све приписује вакцинама! Америка је 1940 имала две вакцине у 8 доза, 1980. три вакцине у 12 доза, а данас чак 74 дозе у првих 4 – 6 година живота! Данас више од половине америчке деце болује од хроничних болести, аутизам је у порасту 20.000 одсто. Шта није у порасту? А ми славимо! Шта славимо?

Уверен сам да смо лавину “специјализованих” аутоимуних болештина покренули пресензибилизацијом имуног система помоћу ађувантираних вакцина које иглом депонују у ткиво одакле месецима малтретирају имунолошки систем. Говоримо о болестима које савремена медицина “успешно” умива кортикостероидима.

 

ВЕЧЕРЊИ ЛИСТ: Да ли сте се и када сусрели са последицама вакцинације и зашто је код нас тако мало пријављених нуспојава као и зашто практично нико из болнице не излази са отпусном листом у којој се наводи вакцина као потенцијални узрочник здравствених проблема?

Лидија Гајски: Постоје истраживања и извештаји који вакцине повезују са озбиљним оштећењима здравља и смртним исходима. Али о њима се слабо зна јер лекаре и јавност о томе не уче и не информишу. Осим тога, штетност вакцине се уопштено слабо и неадекватно истражује јер то није у интересу главног спонзора медицинских истраживања, фармацеутске индустрије. У вези са сигурношћу, агенције за лекове вакцине одобравају за примену на основу некад само 1 краткотрајне студије са малим бројем испитаника, изведене од њихових произвођача. Надаље, систем регистрације и праћења нежељених реакција вакцине крајње је неадекватан, па се препознаје тек 15-так процената штетних ефеката. Нуспојаве које се јављају са временским протоком уопште се не повезују са вакцинама. Занимљиво је чути од лекара да не знају узрок неким наглим погоршањима здравља и смрти мале деце, но истовремено су сигурни да то није вакцина. Лекари су за пријављивање нежељених ефеката изразито демотивисани јер то повлачи питање одговорности. Због свега тога немамо реалну слику о шкодљивости вакцинације. Како је делотворност вакцине такође непримерено истражена, не можемо се изјашњавати о њиховој корисности. Објективно вредновање вероватно би показало да нам је већина вакцине непотребна и могуће носи више штете него користи.

Срећко Сладољев: У праву сте, нико након лечења није изашао са отпусном дијагнозом где је као узрок нечега наведена вакцина, али их је све више с дијагнозама које се “решавају” кортикостероидима. Последично сам доспео у незахвалну позицију својеврсног “центра” за пријаву штета од вакцине. Нарастајући здравствени проблем у чијој је позадини неправилност рада имуног система, узроковали смо сами. Вакцине у игли саме ускачу у периметар. Невероватно је да медицина у вакцинацији иглом још не препознаје “имунолошки мобинг”. Систем се вакцином малтретира на посебно глуп начин – из цијепног “џепа”, “Депота” или цијепне “утиснине”, вакцина шаље “СОС” сигнале све док се “утиснина” не распадне. Имуни систем се непотребно мучи, али не може адекватно реаговати, не може поништити извор, јер имунолошка провокација не долази од стварног узрочника, од стварне здравствене опасности, него од технолошке глупости цијепног конформуланта – имунопровокатора и појачивача! И то може потрајати месецима. Јер као прво вакцина није један убод. Као прво вакцина је хиљаду убода!

 

ВЕЧЕРЊИ ЛИСТ: Ових дана актуелна је епидемија грипа; шта мислите о тој болести, вакцини, и јавној презентацији те теме?

Лидија Гајски: Грип је добар пример начина на који се производи страх, који онда служи другим циљевима, између осталог и интересима произвођача вакцина. Сведоци смо да је с доласком зиме грип једна од честих тема у медијима; упозорава се на опасност од болести, пребројавају оболели, позива на вакцинацију. Недавно су смрти девојчица у Сплиту бомбастично повезиване с грипом, па чак и након што је нађено да с њом немају никакве везе. Реч је о суптилном психолошком инжењерингу којим се постиже да се појам грипа у свести људи повезује са смрћу. На сличан начин је, психолошком манипулацијом у свест људи уграђено да се свака мало јача прехлада поистовећује с грипом, што је далеко од истине.

А истина је следећа – број оболелих, а нарочито умрлих од грипа тешко је прецизно утврдити и доказано је, на пример у САД-у, да се знатно преувеличава. Грип је болест чије су компликације ретке, а смртност код здравих људи практично једнака нули. Код хроничних болесника и старих људи, смртност од грипа једнака је смртности од разних других вируса и штетних еколошких фактора. А кад је у питању делотворност вакцине, радови који су анализирали сва доступна истраживања у 40 година његове примене, показали су да је оно у одраслој здравој популацији бескорисно, а на популацији старијих и хронично болесних људи ваљана истраживања нису спроведена. Постоје неспорни случајеви тешких оштећења здравља од вакцине против грипа, између осталог они које је новинарка Наташа Шкаричић пре неколико година презентовала Хрватској агенцији за лекове, која о њима није имала никаквих података, нити сазнања.

ВЕЧЕРЊИ ЛИСТ: Хвала вам!

 

Овај Интервју никада није дочекао светлост дана пре свега у Вечерњем Листу. Овај двоструки Интервју за најширу јавност изворно је пренео Global Media Planet INFO са једином намером да доспе до што ширег аудиторијума и да га слободно преузму и пренесу даље у неизмењеном облику сви медији који себе сматрају слободним како би пробијајући медијску блокаду ширили истину даље. Истину која је највећи светионик према којој људска врста мора ићи.

Global Media Planet INFO

 

Zabranjeni u Večernjem Listu – Istina Probija Blokadu

EXCLUSIVE: Expert debate held in Bruxelles – “Vaccine safety under questionmark” – Photos & Video

expert-debate-held-in-bruxelles-vaccine-safety-under-questionmark-vaxxed-from-cover-up-to-catastrophe-andrew-wakefield-1200x620
Andrew Wakefield VAXXED – Expert debate held in Bruxelles – “Vaccine safety under questionmark”

Dr. Srećko Sladoljev – VELIKI INTERVJU kao ODGOVOR nezavisne televizije N1 na TV emisiju HRT Otvoreno! – VIDEO HQ 1080p

Global Media Planet INFO – prava istina skrivena je daleko od očiju običnih ljudi!

Helen-Kimball-Brooke – London, United Kingdom
Helen-Kimball-Brooke – London, United Kingdom

Vakcine

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i Istina

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite s nama jer smo mi tu zbog vas.

Svaka Donacija biće javno prikazana osim ako Vi to izričito tražite da ne bude što možete napisati na PayPal ili uplatnoj poruci.

Donacije će se koristiti isključivo za plaćanje hostinga, produženje domena i tekućih troškova portala što će isto biti javno prezentirano.

Zahvalnicu za doniranje dobijate u realnom vremenu po uplati i na Vašem Facebook profilu.

Kao fizička ili pravna osoba možete biti Bronzani, Srebrni ili Zlatni Sponzor s brojnim mogućnostima, pogodnostima i stručnom radu na vašim net i ostalim resursima u vidu saveta, idejnih rešenja, vođenja vaših net i ostalih resursa, Brand Development-a, grafičkog i web design -a, usavršenoj optimizaciji vaših net resursa, Web Developing-a, izrade PROMO Intro videa, svih net resursa, promociji na društvenim i poslovnim mrežama, Google-u, Facebook-u, Twitter-u i ostalim net platformama ali bez ikakvog uticaja na uređivačku politiku portala Global Media Planet INFO. Donacija može biti i u tehnici, delovima za opremu ili pokrivanjem dela troškova.

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili direktno na mail:

GlobalMediaPlanetINFO@gmail.com

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala!  

DMCA.com Protection Status

Podelite ovaj članak sa drugima!

Hvala!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*