HAOS U NEMAČKOJ: Narod nosi ruske zastave i uzvikuje „Merkelovu u Sibir – Putina u Berlin“ ! (VIDEO)


U gradu Drezdenu, u oblasti Saksonija u Nemačkoj, održan je protest na kojem su se vijorile nemačke i ruske zastave, što je do pre svega godinu dana bilo nezamislivo, piše nemački list Di Velt.

Uzvici koji su se čuli, između ostalih, su glasili i „Merkelovu u Sibir – Putina u Berlin“.
Protest je održan, prema rečima organizatora, protiv političkog haosa u zemlji, protiv naseljavanja migranata i izbeglica u Nemačkoj i protiv anti-narodnog režima u Berlinu.

Organizator protesta je organizacija PEGIDA koja ima sve više pristalica i koja okuplja ceo niz drugih organizacija iz svih krajeva Nemačke.

Građani istočne nemačke savezne države Saksonije uvereni su da je jedina osoba koja bi mogla da spase njihovu zemlju od političkog haosa, priliva migranata i korumpirane i nepopularne vlade upravo ruski predsednik Vladimir Putin.

Svakog ponedeljka veče u saksonskoj prestonici Drezdenu na hiljade ljudi se okuplja ispred zgrade gradske opere, uglavnom u znak protesta zbog politike nemačke vlade prema izbeglicama.

Međutim, okupljeni na protestima ne nose samo nemačke zastave, već se, u poslednje vreme, mogu videti i ruske zastave.

Prema rečima dopisnika lista „Velt“ Majkla Pilca, demonstranti su uzvikivali parole i nosili plakate koji jasno ukazuju na to da bi nemački građani rado zamenili svoju kancelarku Angelu Merkel ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Među najčešće viđenim parolama na protestu su „Mir sa Rusijom — da ne bude više rata u Evropi“, kao i „1945: Rusi dolaze — 2016: Rusi, molimo vas dođite“, dok je najpopularniji transparent „Putina u Berlin — Merkelovu u Sibir“.

„Velt“ objašnjava da slogani ne otkrivaju samo političku naklonost Saksonaca, već upućuju i na bivše radno mesto ruskog predsedniika, s obzirom na to da je kao službenik KGB-a u Drezdenu proveo pet godina.

Međutim, odnosi između Rusije i Saksonije nisu oduvek bili prijateljski. U vreme Nemačke Demokratske Republike (1949-1990), poznate kao Istočna Nemačka, Saksonci su Sovjetski Savez smatrali „okupacionom silom“.

Situacija se promenila kada je Mihail Gorbačov, koji je ubrzao pad Berlinskog zida, došao na vlast 1985. godine.

„Danas, kako stoje stvari, mnogi Saksonci bi voleli da Putin dođe i spase njihovu državu od političkog haosa, priliva izbeglica i njihove korumpirane vlade“, navodi list.

Germans chant: “Putin to Berlin, Merkel to Siberia!” at Dresden Rally in Germany

—————————————————————————–

SRBIJA:

NOVI VELIKI ANTO NATO SKUP I U NIŠU 04. MARTA

Najava: Anti-NATO protest u Nišu!

Nakon velikog anti NATO skupa u Beogradu održanog 20. februara novi anti NATO protest održaće se u Nišu u petak, 04. marta na Trgu Kralja Milana sa početkom u 16 časova. 

“Pozivamo sve rodoljube, anti-NATO snage, sve građane Niša, Leskovca, Vranja, Prokuplja, svakog sela, varošice i opštine naše južne Srbije – da se u petak, 4.marta okupimo zajedno u Nišu na Trgu Kralja Milana u 16 časova i pošaljemo poruku da je ustao jug Srbije!

Srbija nije NATO kolonija!” 

Позивамо све родољубе, анти-НАТО снаге, све грађане Ниша, Лесковца, Врања, Прокупља, сваког села, варошице и општине наш…

Posted by Српски сабор Заветници on Sunday, February 28, 2016

 

VEZANO:

ITALIJANSKI POLITIČAR POZIVA NA REVOLUCIJU PROTIV NATO-a: Ustanite protiv svoje vlade i tražite da napusti krvavi NATO!

Hrvatska HITNO mora istupiti iz NATO pakta! NATO je zločinačko-genocidna tvorevina koja služi bankarima! – piše čuveni književnik Zoran Antičević, književnik Matice Hrvatske

OTVORENO PISMO AMERICI: Ne pomažite više nikome, molimo vas! – Otvoreno pismo Americi i ambasadorki SAD u Crnoj Gori Su Kej Braun čuvenog crnogorskog novinara Marka Milačića: „Ne pomažite, please“. Zašto ratujete sa celim svetom?

Nemački generali: Dosta je bilo svetskog terora SAD i NATO  – Oko sto generala i oficira nemačkog Bundesvera potpisali su otvoreno pismo u kojem su osudili politiku Zapada prema Rusiji, a originalni tekst pisma, pod nazivom “Vojnici za mir“, prenosimo u celini zajedno sa svim potpisnicima. 

NATO U SRBIJI – SKUPŠTINA SRBIJE USVOJILA: NATO će se slobodno kretati Srbijom, zaštićen imunitetom, oslobođen poreza …

Global Media

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*