ISIS teroristi uvukli su se u Europu! Interpol objavio popis pedesetorice islamističkih boraca koji su stigli u hrvatsko susjedstvo s ciljem da se rasprše po drugim državama

ISIS teroristi uvukli su se u Europu! Interpol objavio popis pedesetorice islamističkih boraca koji su stigli u hrvatsko susjedstvo s ciljem da se rasprše po drugim državama

ISIS teroristi uvukli su se u Europu! Interpol objavio popis pedesetorice islamističkih boraca koji su stigli u hrvatsko susjedstvo s ciljem da se rasprše po drugim državama

U Italiju je mediteranskom rutom nedavno prešlo pedeset osoba za koje se smatra da su borci Islamske države, javlja Guardian otkrivajući kako je osumnjičenim džihadistima cilj stići u druge europske države. Riječ je o državljanima Tunisa, a dio njih talijanska je policija identificirala nakon što je njihov brod pristao na Siciliji. Četvorica ih je već poznata europskim sigurnosnim službama, a jedan od njih je navodno već Francuskoj, točnije u oblasti Gard. 

Interpolov službenik novinarima je rekao da su Tunižani na talijanski teritorij pristigli u grupama, između srpnja i listopada prošle godine. Prema  evidenciji talijanskih vlasti, tijekom 2017. u tu je državu pristiglo nešto više od pet tisuća državljana Tunisa, od čega ih je nešto manje od pola vraćeno u matičnu državu. Vjeruje se kako taj broj nije potpun jer postoje opravdanje sumnje da se u Italiju od srpnja neopaženo uvuklo još nekoliko tisuća Tunižana i da tamo borave ilegalno. Policija je do sada uhvatila tek njih 400.

Interpol circulates list of suspected Isis fighters believed to be in Italy

– Sasvim je jasno da ima onih koji ne žele biti identificirani, stoga u Europu pristižu nelegalno, a potom se kriju od vlasti. Ne žele dati svoje podatke, ne žele dati otiske… Jasno je, ako se teroristi žele uvući u Europu, to će napraviti ovim putem, s obale Tunisa, brodom preko Mediterana, do Sicilije – objasnio je za Guardian Salvatore Vella, ‘mozak’ operacije kojom se na Siciliji želi suzbiti ilegalni prelazak osoba iz Afrike u Europu.

Popis sumnjive pedesetorice koji sadrži i njihove osobne podatke Interpol je Guardianovim novinarima na uvid dao krajem studenog, a potom ga je proslijedio talijanskom ministarstvu unutarnjih poslova koje ga je poslalo obavještajnim službama diljem Europe.

UPOZORENJE – VOJSKA SRBIJA KRENULA NA BLISKI ISTOK! “Vratit ćete se kao iz Somalije i Vijetnama” poruka s Bliskog Istoka

Guardian napominje kako Ujedinjeni narodi nagađaju da se preko pet i pol tisuća državljana Tunisa – više nego iz ijedne druge države – u Iraku i Siriji borilo na strani ISIS-a, a nakon što je kalifat poražen pojavila se zabrinutost da bi se dio tih boraca mogao pokušati ubaciti u Europu s ciljem izvođenja terorističkih napada. 

Upravo je iz Tunisa pristigao 24-godišnji Anis Amri koji je na božićnom sajmu u Berlinu kamionom pomeo 12 ljudi i teško ozlijedio njih još 56-oro.

Izvor: The GuardianSlobodna Dalmacija

Exclusive: Interpol believes the 50 suspects, all Tunisian nationals, may be attempting to reach other European countries

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDJE 

Budite s nama jer smo mi tu zbog vas.

Svaka Donacija bitiće javno prikazana osim ako Vi to izričito tražite da ne bude što možete napisati na PayPal ili uplatnoj poruci.

Donacije će se koristiti isključivo za plaćanje hostinga, produženje domene i tekućih troškova portala što će isto biti javno prezentirano.

Zahvalnicu za doniranje dobivate u realnom vremenu po uplati i na Vašem Facebook profilu.

Kao fizička ili pravna osoba možete biti Brončani, Srebrni ili Zlatni Sponzor s brojnim mogućnostima, pogodnostima i stručnom radu na vašim net i ostalim resursima u vidu savjeta, idejnih rješenja, vođenja vaših net i ostalih resursa, Brand Development-a, grafičkog i web design -a, usavršenoj optimizaciji vaših net resursa, Web Developing-a, izrade PROMO Intro videa, svih net resursa, promociji na društvenim i poslovnim mrežama, Google-u, Facebook-u, Twitter-u i ostalim net platformama ali bez ikakvog utjecaja na uređivačku politiku portala Global Media Planet INFO. Donacija može biti i u tehnici, dijelovima za opremu ili pokrivanjem dijela troškova.

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili direktno na mail:

GlobalMediaPlanetINFO@gmail.com

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala!  

DMCA.com Protection Status

Podijelite ovaj članak sa drugima

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*