Izrael otvoreno napao Siriju – Sirijska Armija oborila nekoliko Izraelskih F16 (PHOTO / VIDEO)

Izrael napao Siriju - Sirija oborila nekoliko izraelskih F16, traga se za pilotima

Izrael otvoreno napao Siriju – Sirijska Armija oborila nekoliko Izraelskih F16 (PHOTO / VIDEO)

Objavljen snimak: Izraelski pilot pokušava da preživi pad aviona (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kom se vidi katapultiranje pilota iz oborenog izraelskog aviona F16.

Avioni izraelskih vazdušnih snaga napali su vojne objekte sirijske vojske u centralnom delu zemlje, a kao odgovor na to snage sirijske protivvazdušne odbrane pogodile su nekoliko aviona.

Izraelska vojska saopštila je da su piloti povređeni i evakuisani u bolnicu. 

F16 je srušen starim sistemom odbrane SA-5 Gammon, raketnim sistemom srednje i visoke visine, projektovanim 1960-ih godina.

Rano jutros oboren još jedan izraelski vojni avion

Avioni izraelskih vazdušnih snaga napali su vojne objekte sirijske vojske u centralnom delu zemlje, a kao odgovor na to snage sirijske protivvazdušne odbrane pogodile su nekoliko aviona, saopštila je sirijska agencija SANA pozivajući se na vojne izvore.

– Rano jutros izraelski neprijateljski avioni još jednom su izvršili agresiju, napadajući jednu vojnu bazu u centralnom delu. Naše snage protivvazdušne odbrane otvorile su vatru i pogodile nekoliko aviona – navodi agencija.  

Ranije je izraelska vojna pres-služba saopštila da je izraelska vojska tokom noći presrela iransku bespilotnu letelicu koja je prodrla u vazdušni prostor Golanske visoravni (sirijske teritorije koju Izrael drži pod okupacijom) iz pravca Sirije i, kao odgovor, napala “iranske ciljeve” na teritoriji susedne zemlje.

Kasnije je Press služba saopštila da se jedan borbeni avion F-16 srušio na severu Izraela nakon vazdušnog napada u Siriji. Traga se za pilotom.

UDARNA VEST – VOJSKA SRBIJE KRENULA NA BLISKI ISTOK! “Vratićete se kao iz Somalije i Vijetnama” poruka sa Bliskog Istoka

Izrael napao Siriju - Sirijska vojska oštro odgovorila
Izrael napao Siriju – Sirijska vojska oštro odgovorila

ISIS teroristi uvukli su se u Europu! Interpol objavio popis pedesetorice islamističkih boraca koji su stigli u hrvatsko susjedstvo s ciljem da se rasprše po drugim državama

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite nas! Naš rad više neće biti moguć bez vaše podrške… PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com ili https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

If you’re able, and if you like our content and approach, please support the project. Our work wouldn’t be possible without your help… PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com or via: https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima …

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*