Orban: Brisel je na strani TERORISTA, ograda na granici sa Srbijom OSTAJE DO DALJNJEG!


Orban: Brisel je na strani TERORISTA, ograda na granici sa Srbijom OSTAJE DO DALJNJEG!

Tanjug | 12. 06. 2017 – 12:55h

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas, u obraćanju poslanicima, da ograda na granici sa Srbijom ostaje i da je narod Mađarske odlučio da ne želi naseljavanje migranata u svojoj zemlji.

Orban je govorio i o obaveznim kvotama za izbeglice, navodeći da je narod odlučio da ne želi naseljavanje migranata u zemlji, preneo je RTS.

– Dok Fides i KNDP vode ovu Vladu, nećemo dozvoliti ucene iz Brisela i odbacićemo obavezne kvote za useljavanje migranata – naglasio je mađarski premijer.

Istakao je i da, dokle u Mađarskoj bude vladala demokratija, neće dozvoliti da Brisel “ukrade deo suvereniteta zemlje”.

– Oni koji podržavaju migracije i rušenje ograde na granici, rade protiv naših ljudi, naroda, domovine. Želimo mađarsku Mađarsku i evropsku Evropu – istakao je Orban.

Naveo je i da je Brisel “otvoreno na strani terorista” komentarišući zabrinutost briselske administracije za slučaj migranta Ahmeda H. koji je u Mađarskoj osuđen na 10 godina zatvora, nakon što je uhapšen za predvođenje nasilnog upada migranata u Mađarsku na prelazu Reske 2, septembra 2015. godine.

Orban je istakao da Mađarska nije antievropska i da njena vlada zastupa istinsku evropsku poziciju,dodavši da EU nije isto što i Brisel, već dobrovoljni savez nezavisnih država, prenela je MTI.

“Mađarska nikad nije bila, niti je antievropska. Naprotiv, vlada zastupa pravu evropsku poziciju, štiteći sadašnji evropski ugovor, uključujući i prvobitnu raspodelu nadleženosti između članica i Brisela. Brisel je promenio svoju poziciju, a ne Mađarska”, rekao je on.

Orban je u mađarskom parlamentu optužio Brisel i da “otvoreno stoji na strani terorista”, što je za njega, neshvatljivo.

Orban: Brisel je na strani TERORISTA, ograda na granici sa Srbijom OSTAJE DO DALJNJEG!
Viktor Orban: Brisel je na strani TERORISTA, ograda na granici sa Srbijom OSTAJE DO DALJNJEG!

Povodom slučaja muškarca osuđenog u Mađarskoj zbog vođenja grupe migranata koji su napali mađarsku policiju duž južne granice, Orban je rekao da su za Brisel važnije “apsurdne laži Ahmeda H. očigledno” nego bezbednost Mađara, prenosi MTI.

Govoreći o američkom finansijeru Džordžu Sorošu, Orban je rekao da je apsurdno da “finansijski špekulant” postavlja smernice za Brisel i govori šta Evropa treba da radi dok mu se evropski lideri “klanjaju”, rekao je Orban.

Migranti iz Srbije pokušavaju da se dokopaju Mađarske ali bezuspešno
Migranti iz Srbije pokušavaju da se dokopaju Mađarske ali bezuspešno

– Mađarska nikad nije bila niti je antievropska. Naprotiv, vlada zastupa pravu evropsku poziciju, štiteći sadašnji evropski ugovor, uključujući i prvobitnu raspodelu nadleženosti između članica i Brisela. Brisel je promenio svoju poziciju, a ne Mađarska – rekao je on.

Kolone izbeglica preplavile su Srbiju – VIDEO

Čudno je, jako je čudno i neobično da u novom talasu izbeglica koji ovih dana preplavljuje Srbiju nema nijedne ženske osobe niti male dece kao što i možete videti na priloženom snimku. U pitanju su sve mlade osobe u punoj svojoj snazi kao što se i vidi.

Recite nam šta vi mislite o tome u komentarima ispod ovog članka.

Takođe, koje je vaše mišljenje na pitanje: Zašto vlada Srbije prima toliki broj izbeglica kada se zna da je Srbija najsiromašnija zemlja Evrope i u samom vrhu po siromaštvu u svetu.

Hungarian police scuffle with migrants and refugees at Serbia border

 

Preporučeno: 

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala! 

DMCA.com Protection Status

Podelite ovaj članak sa drugima!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*