VELIKI INCIDENT U SIRIJI: Ruski SPECNAZ zarobio oficira CIA-e koji je komandovao Al-Kaidom!


VELIKI INCIDENT U SIRIJI: Ruski SPECNAZ zarobio oficira CIA-e koji je komandovao Al-Kaidom!

TEŽAK KONFLIKT SA VELIKIM POSLEDICAMA: Ruski Specnaz u Siriji zarobio oficira CIA-e koji je komandovao vojskom Al Kaide

Iz dva izvora se pojavila vest da je agent američke obaveštajne službe CIA uhapšen ove nedelje blizu Maunt Simeona kod Alepa. Ovaj Amerikanac je bio deo grupe koja je komandovala operacijama Džabhat al Nusre, ogranka Al Kaide u Siriji.

Da podsetimo da je do slične situacije došlo u oktobru prošle godine kada je izrealski savetnik uhapšen među redovima ISIS-a u Iraku, kao i da je jedan američki general za dlaku izbegao hapšenje od strane sirijskih jedinica u Dejr Ezoru u aprilu prošle godine.

Kada bi Sirijci uspeli da uhapse višeg američkog vojnog zvaničnika unutar granica Sirije s nepobitnim dokazom umešanosti Amerikanaca u operativnu komandu vojnih snaga ISIS-a, Rusi i Kinezi više ne bi mogli da ignorišu prirodu napada na Siriju.

Specnaz-Russia-Syria-CIA-USA-Al-Kaida-ISIS-IS-620-1

Prema izveštaju potvrđenom u Siriji i Iraku, ruski Delta tim je u tajnoj bazi u Zapadnom Anbaru nedaleko od reke Eufrat uhapsio operativca CIA-e i neutralisao skladište ISIS-a.

Drugi kredibilni izvori navode da je ruski Specnaz u saradnji sa Hezbolahom 12. maja uhapsio četiri obaveštajna oficira tokom vojnih operacija blizu Kan Tomana, utvrđenja Al Nusre. Ovi oficiri su američkog, francuskog, turskog i saudijskog porekla. Oni su vodili zajedničku operaciju sa vodećim teroristima Al Nusre.

Kan Toman je selo u oblasti planine Saman na oko 10 kilometara jugozapadno od Alepa.

Specnaz-Russia-Syria-CIA-USA-Al-Kaida-ISIS-IS-620-2

SAD trenutno pokušavaju da pritegnu Hezbolah i da eliminišu njihove finansijske izvore zbog pomaganja Asadovom režimu. Inače, glavni sponzor Hezbolaha je Iran, a lider Hezbolaha, Hasan Naseral, zakleo se da će nastaviti sa borbom protiv američko-izraelskog projekta u regionu.

Tajne operacije Hezbolaha su počele nakon što je 9 vojnika Iranske revolucionarne garde ubijeno u Kan Tomanu u borbi sa Al Nusrom. Borba u Alepu trenutno dobija na snazi a Rusi i njihovi saveznici čine sve da izbace naoružane gangstere iz oblasti koje još uvek kontrolišu zahvaljujući inostranim silama.

Specnaz-Russia-Syria-CIA-USA-Al-Kaida-ISIS-IS-620-3

Veruje se da operativci CIA-e trenutno savetuju ISIS i Al Nusru povodom subverzivnih aktivnosti, a istovremeno je Departman za bezbednost i informacije (DESI) potvrdio da stručnjaci američkih specijalnih snaga deluju unutar Sirije, uglavnom u kurdskim oblastima Dara i Kunejtera, kako bi pomerili vojnu ravnotežu u korist opozicije.

Takođe, DESI navodi da u Jordanu ima oko 5.000 Blackwater plaćenika od kojih je većina regrutovana u Sudanu, a koji čekaju signal od Pentagona da uđu u Siriju i umešaju se među teroriste, naročito u Dari gde se uglavnom nalaze borci Al Nusre.

Specnaz-Russia-Syria-CIA-USA-Al-Kaida-ISIS-IS-620-4

Generalni sekretar DESI-a, general Hajsam Bu Sajd, rekao je da će umerena opozicija da se ujedini sa Al Nusrom. „Ako se SAD i Rusija ne dogovore, Bliski istok će biti u velikom problemu“, rekao je on.

Bu Sajd je otkrio da NATO trenutno ne može da se suoči sa ruskom vojskom u Evropi, što omogućava Rusima da se šire na Bliskom istoku.

Međutim, američka obaveštajna zajednica ima drugačiju priču. Oni navode da postoji „druga CIA“ koju vode kompanije iz ere predsednika Buša i koje su preuzele sve komandne funkcije te organizacije, a koje plaćaju Saudijska Arabija i ostale zalivske države. Oni koriste resurse CIA-e koji uključuju ogromnu bazu CIA-e na Kosovu, kamp Bondstil i čuvenu ustanovu za tajne operacije CIA-e u Dubaiju.

 

U Vašingtonu se navodi da i FBI i NSA istražuju delovanje CIA-e u Siriji, a jedan od agenata FBI tvrdi da postoje dokazi da je CIA direktno umešana u konflikte u Siriji.

Takođe se navodi da novi ministar odbrane Izraela, Avigdor Liberman, namerava da podrži ISIS i Al Nusru u Libanu s ciljem da blokira finansije Hezbolaha koji naveliko napreduje protiv ISIS-a zajedno sa sirijskom vojskom.

Izvori u Izraelu su svesni da bi takav potez mogao da rizikuje napad na izraelske gradove i razotkrije sistem „Gvozdene kupole“, što je žrtva na koju je Liberman spreman kako bi opravdao napad na Iran. Takođe se navodi da ovaj plan zavisi od toga da li će Tramp postati predsednik SAD.

Ono što je sigurno jasno jeste da se Rusi trude da izbegnu bilo kakav direktan sukob sa Amerikancima, dok Pentagon izbegava saradnju sa ruskom vojsku u napadima na utvrđenja ISIS-a i Al Nusre.

Takođe treba napomenuti da takozvana „umerena“ opozicija muslimana i dalje krši prekid vatre dok Amerikanci gledaju kroz prste na masakre koje oni svakodnevno sprovode u Alepu i drugim sirijskim provincijama.

Smatra se da je u toku ruski vojni plan koji ima za cilj zaustavljanje terorističkih napada i podržavanje napredovanja demokratskih sirijskih snaga i pobunjeničkih snaga protiv Rake.

Sirijska vojska se trenutno probija kroz Istočnu Gutu i predgrađe Damaska uz pomoć boraca Hezbolaha i ruskih bombardera.

Source: Webtribune.rs

Pripremio: Global Media Planet INFO

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

Global Media

Ukoliko ste u mogućnosti da podržite dalji rad našeg portala to možete učiniti preko PayPal-a na GlobalMediaPlanet@gmail.com 

Tako bi nam pomogli da nastavimo dalji rad, da vam ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete videti u mainstream medijima. Bilo koja donacija koju bi dobili koristila bi se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, domene i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*