Tunguska MISTERIJA RAZREŠENA! TESLA UNIŠTIO METEOR I SPASIO PLANETU I ČOVEČANSTVO! – zaključak je elitnih Ruskih naučnika


Tunguska MISTERIJA RAZREŠENA! TESLA UNIŠTIO METEOR I SPASIO PLANETU I ČOVEČANSTVO! – zaključak je elitnih Ruskih naučnika

Dragan VUJIČIĆ | 02. jul 2017. 22:02

Katastrofu u Sibiru 1908. sprečio naš genije. Ogromni asteroid 1908. uništila eksplozija koju je naučnik generisao sa tornja u Vonderklifu. Još 1896. džepnim rezonatorom izazvao zemljotres usred Njujorka.

IZLAGANJE dr Džozef Nuta iz NASA centra “Godard spejs” prošle nedelje na konvenciji Američkog geofizičkog saveza – kako se gigantski asteroid kreće prema našoj Planeti, i kako ne postoji baš ništa što bi ljudi mogli da učine da spreče katastrofu – pokrenulo je lavinu rasprava na specijalizovnim forumima na temu da li su Zemlja i čovečanstvo u mogućnosti da se odbrane od udara iz svemira. Međutim, jedan tok ovih diskusija posebno je interesantan. Ponovo je bačeno svetlo na hipotezu elitnih ruskih naučnika koji su 2008, na stotu godišnjicu velike Tunguska – Tunguske eksplozije, Nikolu Teslu označili kao tadašnjeg spasitelja čovečanstva.

Naučnik Nikola Tesla
Naučnik Nikola Tesla

Tunguska eksplozija tj Tungusku misteriju iz 1908. je jedino tako moguće logično objasniti, kao delo srpskog naučnika. Iza ovih tvrdnji stalo je desetak najuglednijih naučnika, među kojima su trojica akademika Ruske akademije, rukovodilac Sibirskog komiteta za istraživanje Tunguska eksplozije iz Novosibirska, još dvojica veterana Tunguska istraživačkih ekspedicija, zatim fizičari, astronomi, lekari…

UKRATKO, ogromni asteriod koji se približavao zemlji te 1908. uništio je energetski stub delom generisan iz Teslinih tornjeva u Vonderklifu na Long Ajlendu i u Kolorado Springsu. Razorni snop se samoaktivirao iz grotla nekadašnjeg megavulkana u centralnom Sibiru u trenutku kada je kamen iz vasione, velik poput fudbalskog igrališta, preletao ovu teritoriju. Prema teoriji, asteroid je svojom nakupljenom energijom tokom leta aktivirao energiju uskladištenu u Zemljinoj utrobi.

Tunguska eksplozija

Tunguska eksplozija uništila je oko 2.000 kvadratnih kilometara šume, jedna planina je nestala, dok se u centralnom delu pojavilo jezero. Procenjuje se da je bila jačine 20 nuklearnih bombi bačenih na Hirošimu, ali srećom, niko nije poginuo. Evniki, narod koji je živeo na ovom području, mesec dana ranije, na poziv svojih šamana, preselio se oko 100 kilometara dalje od srca detonacije. Ostao je jedan čovek i on je uspeo da preživi i da prenosi priču…

Sa ovog mesta se vinuo energetski stub

Od 1927. do današnjnih dana, Rusi neprekidno pokušavaju da odgonetnu šta se dogodilo u Sibiru, a poslednji veliki naučni pokušaj razrešenja misterije bio je uoči 100-godišnjice događaja. Naučnici su činjenično utvrdili da je svet još 1907. upao u neku vrstu depresije i verovanja da uskoro sledi kataklizma. Zabeleženo je i da je Konan Dojl (pisac Šerloka Holmsa i čelnik uticajne “Zlatne zore”) najavljivao kraj.

Tesline Bele Zore nad Evropom, Rusijom i Atlantikom

TRI MESECA pre eksplozije nad Evropom, Rusijom i Atlantikom, počelo je da se pojavljuje čudno svetlo. Učestale su “bele zore”. Četiri dana uoči eksplozije, ta noćna pražnjenja u atmosferi su bila vidljiva u svim većim gradovima Evrope, a profesor Veber sa Univerziteta u Kelnu je od 26. do 30. juna u svojoj laboratoriji zabeležio čudne magnetne talase kroz Zemljinu koru koji su oscilirali svaka tri minuta u periodu od 18 sati do 1.30. Ispostavilo se kasnije da su u ovo vreme Teslini tornjevi u SAD radili punom parom.

Tesla – Genije Rezonance

Akademik Dmitrij Sterbekov, specijalista za visokoenergetsku fiziku, ukazuje na to da je Tesla u svoje vreme smatran genijem rezonance. Još 1896. je džepnim rezonatorom u laboratoriji za nekoliko minuta izazvao zemljotres u Njujorku od kojeg su pucali zidovi zgrada.

– Ni danas ogroman broj profesora ne razume Teslinu primenu rezonance – govori Sterbekov. – Takozvane munje ili elektricitet koji je slao iz Amerike do drugih tačaka na planeti nisu se prostirali u koncentričnim krugovima, ili pravolinijski, već su menjali vidljive smerove da bi stizali tamo gde su upućeni. U to vreme zabeleženo je da su tornjevi bili izuzetno aktivni, a u prilog Teslinoj intervenciji u Sibiru govori i podatak da je krajem 1908. u tri navrata iz Kongresne biblioteke pozajmljivao detaljne karte centralnog Sibira.

Ruski akademici: Tungusku eksploziju moguće je objasniti samo Teslom

Dr Olga Tkačenko zastupa stav da se 1908. Zemlja odbranila sama, ali i da je imala veliku pomoć srpskog genija. Ona stoji na stanovištu mnogih naučnika da je planeta, kao i sva nebeska tela, živi organizam koji je u stanju da se brani od agresora. Svoje tvrdnje ilustruje kosmičkim fenomenom iz 1994, kada se najveća planeta Sunčevog sistema, Jupiter, našla na meti ogromne Šumejker-Levi komete, koja je mogla da je izbaci iz orbite. Naime, Jupiter je dve godine pre udara počeo da emituje ogromne količine energije u susret agresoru. Kada je kometa prišla, usled ogromne energije raspala se na 20 manjih, koje je Jupiter uspeo da apsorbuje. Tkačenkova tvrdi da se isto dogodilo i 1908. i dodaje da je, kao i šamani koji su evakuisali svoj narod, i Tesla unapred znao gde će i kada nastupiti udar. Reagovao je mesecima unapred.

Uz ogradu da je u pitanju hipoteza, ruski akademici tvrde da je Tungusku eksploziju moguće objasniti samo Teslom. A dokumenti o Tesli u vlasništvu su FBI.

Admiral Robert Peri, prijatelj našeg Nikole Tesle

Admiral Robert Peri, prijatelj našeg Nikole Tesle
Admiral Robert Peri, prijatelj našeg Nikole Tesle

TRANSFER PREKO SEVERNOG POLA

U VREME Tunguske eksplozije admiral Robert Peri, Teslin prijatelj, išao je u drugu ekspediciju osvajanja Severnog pola. Prema svedočenju admiralovog sekretara Džordža Šerfa, koji je FBI predao dosta dokumenata vezanih za Teslu i admirala, srpski naučnik je Periju rekao da će pokušati da s njim stupi u kontakt 30. juna 1908. (na dan eksplozije) preko talasnog topa, te da on zabeleži na Severnom polu šta će se dogoditi i da mu javi po povratku.

Peri se vratio godinu kasnije. Zabeleške su verovatno u FBI, a ruski naučnici tvrde da je nadzemni deo transfera energije išao delom preko Severnog pola.

Izvor: Večernje Novosti

Tunguska 1908 nakon udara

Tunguska 1908
Tunguska 1908

Tunguska katastrofa – i nakon više od 120 godina na mestu udara ne raste drveće

Tunguska katastrofa - i nakon više od 120 godina na mestu udara ne raste drveće
Tunguska katastrofa – i nakon više od 120 godina na mestu udara ne raste drveće

Tunguska oblast

Tunguska oblast
Tunguska oblast

Prelepo i misteriozno: Jezero Cheko formirano odmah nakon udara Tunguska meteora

Beautiful and mysterious: Lake Cheko formed from the exploding Tunguska meteorite
Beautiful and mysterious: Lake Cheko formed from the exploding Tunguska meteorite

Tunguska – od Long Island-a do Tunguska oblasti za Teslu nije bio neki problem – putanja

Tunguska - od Long Island-a do Tunguska oblasti za Teslu nije bio neki problem - putanja
Tunguska – od Long Island-a do Tunguska oblasti za Teslu nije bio neki problem – putanja

Nikola Tesla – Genije svih vremena

Nikola Tesla - Genije svih vremena
Nikola Tesla – Genije svih vremena

Tunguska – put od Wardenclyffe Teslinog Tornja na Long Island-u do centra Sibira

Tunguska - put od Wardenclyffe Teslinog Tornja na Long Island-u do centra Sibira
Tunguska – put od Wardenclyffe Teslinog Tornja na Long Island-u do centra Sibira

Tunguska – idealna putanja – kraće i brže nije moglo

Tunguska - idealna putanja - kraće i brže nije moglo
Tunguska – idealna putanja – kraće i brže nije moglo

Preporučeno:

 

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=JfsF6KiYdBI[/embedyt]

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

DMCA.com Protection Status

Podelite ovaj članak sa drugima!


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*