Donald Tramp šalje federalne snage u gradove razorene nasiljem

Donald Tramp šalje federalne snage u gradove razorene nasiljem. “Ovo je daleko gore od Afganistana”, rekao je Donald Tramp. “Ovo je gore od svega što je iko ikada video a iza svega su liberalne demokrate.”

Donald Tramp šalje federalne snage u gradove razorene nasiljem

Tramp šalje federalne snage u više levičarskih gradova iako demokrate to odbacuju

Demokrate naročito odbijaju da se spreče neredi u Portlandu a koji su dostigli kritični nivo brutalnosti i nasilja.

Donald Tramp je naredio slanje federalnih snaga u gradove razorene nasiljem, kako bi se pomoglo u gušenju nereda i rastućeg kriminala, bez obzira na to da li gradonačelnici i guverneri iz redova demokrata to odobravaju ili ne.

“Učiniću nešto, ja vam kažem”, rekao je predsednik Donald Tramp u ponedeljak u Ovalnoj sobi. „Nećemo dozvoliti New York i Chicago, i Philadelphia, Detroit i Baltimore i sve to – Oakland je u neredu – nećemo dozvoliti da se to dogodi u našoj zemlji. Sve gradove vode liberalni demokrati.”

Ovaj potez dolazi nakon što su demokrate u američkom Kongresu zatražile da inspektori generalno istraže da li je administracija zloupotrebila svoja ovlašćenja za vanredne situacije, raspoređujući „tajne policijske snage, ne da bi istražile zločine, već da bi zastrašile pojedince koje oni smatraju političkim protivnicima“.

Gradonačelnik Portlanda zatražio je da federalne snage napuste grad, dok je guvernerka Oregona Kate Brown rekla da Donald Tramp igra “političko pozorište”. Demokrate su optužili federalne agencije za „užasnu“ taktiku, uključujući upotrebu paravojnih snaga da oteraju mirne demonstrante (!?) sa ulice. Senator Ron Wyden nazvao je federalne snage “okupatorskom vojskom.”

Donald Tramp: Nećemo dozvoliti da zemlja ode u pakao

Donald Tramp je napomenuo da su federalne snage stupile na scenu tek nakon višenedeljnih nereda od strane nasilnih anarhista. Američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost saopštilo je da su anarhisti više puta oštetili federalnu imovinu i koristili čekiće, praćke i drugo oružje.

Demokratske vođe iz Oregona ne žele saveznu pomoć jer se plaše nasilnih anarhista koji torturišu Portland, rekao je predsednik. “Zaista verujem da se oni stvarno čak i fizički plaše tih ljudi, jer ono što tamo rade je neverovatno.”

Slanjem saveznih agenata za sprovođenje zakona u druge gradove, Donald Tramp želi da se obračuna ne samo sa nasilnim protestima, već i sa rastućim zločinima. Rekao je da policija u New York-u umanjeno suzbija kriminal nakon nedavnog skoka oružanog nasilja. Chicago je pretrpeo još jedan nasilni vikend, pri čemu su upucane 63 osobe, od kojih je 12 smrtno stradalo.

“Ovo je daleko gore od Afganistana”, rekao je Donald Tramp. “Ovo je gore od svega što je iko ikada video, a upravljaju svime isti liberalne demokrate.”

Onima poput guvernera Oregona koji sugerišu da je suzbijanje nasilja i nereda vezano za politiku izborne godine, Donald Tramp je poručio: „Da je kojim slučajem izabran Joe Biden cela zemlja bi otišla u pakao. A mi nećemo dozvoliti da ode u pakao.” – izjavio je Donald Tramp. 

Korišćeni izvori: Logično.com, LBRY, drugi

NEREDI U PORTLANDU – VIDEO – BEZ CENZURE

Video platforma BEZ CENZURE – pogledajte najnovije vesti i video priloge koje YouTube i ostali cenzurišu. Možete se prijavati OVDE
Global Media – BEZ CENZURE

Preporučeno: 

Imamo malu molbu za vas

U svetu lažnih vesti, nikada nije postojala veća potreba za kvalitetnim novinarstvom. Naša Misija je da pružimo najnovije i relevantne vesti iz ljudske perspektive. Ali to ne možemo bez vas.

Za razliku od mnogih drugih – želimo da naše novinarstvo bude potpuno slobodno i što je moguće otvorenije. Izlazak naših članaka, održavanje sajtova kao i celokupne strukture, zakup hostinga, domena kao i ostalih troškova zahteva mnogo vremena, novca i napornog rada. Niko ne objavljuje članke i vesti na način kako mi to radimo, dakle potpuno nezavisni od bilo kojih struktura moći, interesnih grupa ili pak pojedinaca, pa nam pomozite da tako nastavimo i dalje.

Vaša mesečna podrška će napraviti razliku. Hvala vam. 

PayPal

Global Media Planet INFO – vesti o pravom svetu oko vas

*Prilikom prenošenja tekstova, članaka, video, audio snimaka, fotografija kao i ostalog materijala, citiranja istih u kompletu ili u delovima obavezno navesti izvor uz link prema izvoru.  

Podelite ovaj članak sa drugima!

DMCA.com Protection Status

 


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*