NIKOLA TESLA – U ČAST 160 GODINA OD ROĐENJA NIKOLE TESLE 12 MILIONA VOLTI NAD BEOGRADOM! – VIDEO


NIKOLA TESLA – U ČAST 160 GODINA OD ROĐENJA NIKOLE TESLE 12 MILIONA VOLTI NAD BEOGRADOM! – VIDEO

160 GODINA OD ROĐENJA SVETSKOG GENIJA NIKOLE TESLE 

Povodom 160 godina od rođenja velikog naučnika Nikole Tesle (10. jul 1856-7. januar 1943), muzej u Beogradu koji nosi njegovo ime, uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda, organizovao je niz aktivnosti kojima je obeležen taj jubilej.

U Muzeju Nikole Tesle otvorena je nova stalna postavka koja obuhvata veći broj ličnih i tehničkih predmeta koji su pripadali priznatom naučniku, kao i nove radne i interaktivne modele.

Postavljene su dve nove holografske animacije – Teslina priča o detinjstvu i Teslina vizija budućnosti kao i trodimenzionalna projekcija (3d mapping) eksperimenta u Kolorado Springu, sa ciljem da posetiocima još više približi pronalazački rad i oživi duh vremena Nikole Tesle.

 

VODI VAS NIKOLA TESLA!

Autor stalne postavke je direktor muzeja dr Branimir Jovanović, arhitekta postavke je Pavle Vasev, a za sve digitalne medije je zadužen dr Bojan Stevanić i “Bulb Creation Studio”.

U susret obeležavanju 160 godina od Teslinog rođenja, “Direct Media” je muzeju donirala jedinstveni izložbeni eksponat virtuelne realnosti, pod nazivom “Doživi Teslu”, koji omogućava posetiocima da zakorače u virtuelni svet kroz koji ih vodi sam Tesla!

Tu je i interaktivna maketa hidrocentrale na Nijagarinim vodopadima, poklon kompanije “Sćneider Electric”.

 

NAD BEOGRADOM PESMA OD 12 MILIONA VOLTI!

Na dan Teslinog rođenja, 10. jula u 21 čas na Kalemegdanu je predstavljena replika njegovog transformatora, snage 12 miliona volti, čije su varnice dosezale i do devet metara visine!

Transformator će na Kalemegdanu biti postavljen do 15. jula i tokom svake večeri predviđen je poseban program za sve posetioce.

 

TESLIN TRANSFORMATOR SA NAJSAVREMENIJOM TEHNOLOGIJOM

Replika koristi najsavremeniju tehnologiju i može raditi u više režima, a jednim od njih postiže se i standardni režim karakterističan za Tesline transformatore, kakav je bio i njegov transformator iz Kolorado Springsa.

Posetioci će obnovljenu i digitalizovanu postavku Muzeja Nikole Tesle moći da pogledaju od 11. jula i to u osveženom enterijeru zgrade u Krunskoj 51.

Izložbeni prostor muzeja je u susret Teslinoj godišnjici okrečen i osvežen, ugrađena je nova rasveta i novi sistem ventilacije, a u arhivskom depou muzeja u suterenu zgrade, donacijom kompanije “Sćneider Electric”, ugrađena je nova oprema za klimatizaciju, zahvaljujući kojoj će se više od 160.000 dokumenata iz Tesline zaostavštine čuvati u idealnim konzervacijskim uslovima.

 

PREPORUKA – PROČITATI &:

BESPLATAN DOWNLOAD TESLINIH IZUMA

 

Global Media

Podržite dalji rad portala Global Media Planet INFO OVDE 

Tako pomažete da nastavimo dalji rad, ponudimo kvalitetan sadržaj, proizvode i usluge koje nikada nećete naći u mainstream medijima. Bilo koja donacija koristiće se isključivo za dalji razvoj portala Global Media Planet INFO, održavanje portala, plaćanje hostinga, bezbednost, plaćanje domena i ostalih troškova kako bi i dalje vi mogli biti sa nama a mi tu za vas. 

Vaš Global Media Planet INFO tim

Hvala!       

Uslovi korišćenja

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*