SOCIJALNA ZAŠTITA ŠTA TO BEŠE!? REGION PLAČE ZBOG smrti MALE JELENE (2): Devojčica umrla jer majka nije imala novca za lekove! (VIDEO)

SOCIJALNA ZAŠTITA ŠTA TO BEŠE!? REGION PLAČE ZBOG smrti MALE JELENE (2): Devojčica umrla jer majka nije imala novca za lekove! (VIDEO)

SOCIJALNA ZAŠTITA ŠTA TO BEŠE!? REGION PLAČE ZBOG smrti MALE JELENE (2): Devojčica umrla jer majka nije imala novca za lekove! (VIDEO)

Smrt malene Jelene Bogavac (2) iz Podgorice, koja je umrla od posledica dijebetesa jer njena majka nije imala novca za lekove, rasplakala je čitavu Crnu Goru ali i region.

Vest o smrti devojčice na društvenim medijima se vrlo brzo proširila nakon objave humanitarne organizacije Banka Hrane, koja je pozvala na pomoć porodici.

Marijana, samohrana majka tri devojčice, bila je korisnik socijalne pomoci, dok naknada nije ukinuta. A kada se to desilo, stoji u objašnjenju, bila je u velikim finansijskim problemima mesecima unazad. Pokušavala je da radi i zaradi ali nije bilo dovoljno.

https://www.facebook.com/banka.hrane/photos/a.886156801471508.1073741829.760882817332241/1642214285865752/?type=3

“Bile su bez struje zbog neredovnog plaćanja računa. Prećeno im je iseljavanjem iz podstanarskog stana zbog dugovanja”, navodi se u objavi Banke Hrane.

Najmlađa Marijanina ćerka, Jelena nasledila je šećer od oca koji ih je napustio, i pre dva dana nađena je potpuno modra.

Vest o smrti male Jelene pokrenula je lavinu komentara i nezadovoljstva sistemom socijalne zaštite, kao i pozivanja nadležnih na odgovornost. Građani su se okupili u centru Podgorice kako bi upalili sveće za preminulu devojčicu, ali i skrenuli pažnju da se ovakve tragedije mogu sprečiti.

POGLEDAJTE MOLIMO VAS OVAJ POTRESAN VIDEO! POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA KADA LEŽEŠ GLADAN I USTAJEŠ GLADAN – SOCIJALNA ZAŠTITA I HUMANOST ŠTA TO BEŠE!?

 

TUŽNA VEST ZA SVE KOJI SU ZNALI I POMAGALI MARIJANI BOGAVAC I NJENIM ĆERKAMA

Obavešteni smo da je jutros, najmlađa ćerka Marijane Bogavac, dvogodišnja Jelena umrla.

Marijana je bila korisnik socijalne pomoći do uvođenja naknade za majke sa troje dece. Kako je naknada ukinuta bila je u velikim finansijskim problemima mesecima unazad.
Pokušavala je da radi i zaradi ali nije bilo dovoljno.

Bile su bez struje zbog neplaćanja računa redovno.
Prećeno im je iseljavanjem iz podstanarskog stana zbog dugovanja.

Sve smo to uz pomoć vas, humanih ljudi uspevali da nekako saniramo.

Znamo da je devojčica Jelena imala šećer, koji je nasledila od oca koji ih je napustio i da su je jutros modru našli.

Zamolili bi vas, humane ljude da pomognete ovoj porodici u najtežem trenutku. Da im se nađete pri ruci, ukoliko imate snage za to.

Banka hrane je jutros obavestila sve nadležne ustanove i zamolila ih za pomoć.

Informisali smo:
Centar za socijalni rad
Sekretarijat za socijalno
Ministra rada i socijalnog staranja
Ministarstvo rada i socij. staranja
Gradonačelnika 
Opštinu 

Marijana se ne javlja sada na tel što je razumljivo.

Telo je izloženo na Čepurkama a sahrana će biti prekosutra na groblju u Zagoriču .

Hvala u ime porodice Bogavac

Volonterski tim Banke hrane

Kutak Net

Preporučeno:

 

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Ako ste u mogućnosti i ako vam se dopadaju naši sadržaji podržite nas! Naš rad više neće biti moguć bez vaše podrške… PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com ili https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

If you’re able, and if you like our content and approach, please support the project. Our work wouldn’t be possible without your help… PayPal: GlobalMediaPlanet@gmail.com or via: https://www.paypal.me/GlobalMediaPlanet

 

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*