IZDAJA SE (NE) ISPLATI – Piše: Dr Vladimir Stojković

Mala je ovo zemlja koliko je izdajnika u njoj !

IZDAJA SE (NE) ISPLATI – Piše: Dr Vladimir Stojković

Institucionalno, moralno i duhovno, Srbija danas predstavlja pacijenta na samrti koji uz agonalne krike doziva pomoć i traži tračak nade pre potpunog kolapsa.

Izbušena je potpuno, porušenih institucija, rezigniranog naroda bez vere i nade, sa usvojenim prozapadnim normama i kodeksima u suprotnosti sa tradicionalnim vrednostima Svetosavlja.

Nosioci političke moći „pokazuju svoje mišiće“ nehajući mnogo za obične smrtnike, podsmevajući se na svakom koraku svojim bahatim ponašenjem i postupcima.

Javna scena nam više liči na javni ve-ce, a svi politički procesi na meki švedski akcioni. Pa čak i nedavno preminuli „ svetski kralj nemorala“ Hju Hefner, za ove naše predstavlja oličenje morala i duhovnosti.

Patriote i građaneri, desničari i levičari, raznorazni pokreti i udruženja građana za ovo i ono, prave nove kombinatorike, sklapaju najneverovatnije koalicije i pripremaju plan za grabež svog dela kolača zaglupljenog biračkog tela.

Stranačke armije se polako mobilišu za predstojeći spektakl pripremajući novu strategiju kompromitovanja onih drugih i praznih obećanja o boljem životu koji samo što nije stigao, ili je već stigao a mi ne vidimo (ako pričaju ovi iz tabora na vlasti). Stručnjaci i eksperti iz oba tabora, koji prave kojekakve programe i projekte za budućnost Srbije, polako počinju da se prezentuju kroz javne nastupe preko dostupnih ili manje dostupnih medija.

Uglavnom prezentuju sebe i svoje psihopatološke crte ličnosti koje našminkaju preko servisa javnog informisanja zarad sticanja ličnih poena ili po zadatku nekih dubljih struktura moći.

Strogo kontrolisani lideri se retorički upakuju u više opcija; sa patriotskim (nacionalističkim) ili građanskim prizvukom, uz snažne i izlizane fraze kako se baš oni nerado žrtvuju za majku Srbiju ili već slično. Neračunajući one na vlasti, koji kroz ružičaste mejnstrim naočare gledaju na svet, svi ostali se koriste jakim frazama od onih tipa „Vučiću pederu“ do tih da su oni patriote oslobodioci. Lično, više su mi interesantniji ovi drugi, jer, čini mi se, licemerje je značajno izraženije kod njih i mišljenja sam i da bi vrlo rado za sitnu apanažu od istog tog Vučića od „ne dam Kosovo“ retorike prešli u njegov korpus i razdragano klicali novom vođi kojem su do juče pogrdno uzvikavali sve i svašta. Naravno da retko ko od njih na karti i ume da pokaže gde je Kosovo i Metohija, a o parolama o seksualnoj devijantnosti lidera koja se razdragano uzvikuje više govori o neukusu i odsustvu suštinske kritike prema njemu.

Nešto se baš i ne sećam da su pominjali biračke spiskove, lažne JMBG brojeve, majkrosoft korporaciju i kontrolu softvera sa biračkim spiskovima, maleni gradić na Kosovu (Kosovsku Vitinu npr.), rastegljive cenzuse od 4,99 do 5,01 procenata za nekoliko dana, pritisak američkog ambasadora za njihov ulazak u parlament i kontakte sa prozapadnom agenturom. Mnogi se nisu libili ni da idu u Moskvu po pomoć i da kažu kako su oni jedini pravi Srbi, dok su svi ostali izdajnici. Sad su se setili i Briselskog sporazuma i kriminalnih aktivnosti vlasti i svega nečasnog i nemoralnog, od televizije do duboko filozofskih premisa i razmišljanja.

 

Dublje strukture moći ili duboka država

Dublje strukture moći ili termin duboka država („deep state“), danas se koristi kao izraz za vojno-industrijski lobi u Americi koji kontroliše predsednika i američku administraciju kao i sve društvene procese, dok u Srbiji to predstavlja nešto sasvim drugo. Prezentovanje jednog čoveka kao nosioca moći u Srbiji i njegovo prezentovanje javnosti kao jedinog odgovornog je u najmanju ruku infantilno i površno sagledavanje stvari.

Setimo se samo bivšeg predsednika Miloševića, predstavljenog kao najvećeg diktatora i balkanskog kasapina, koji u suštini ništa nije kontrolisao i koji je lako bio svrgnut sa vlasti, uz svesrdnu saradnju njegovih najbližih saradnika, onog trenutka kada je Zapad to odlučio. Svi eksponenti posle njega su padali kao kula od karata uz kontrolisane procese preko uvođenja novih igrača implementiranih preko dubljih struktura.

Bahatost i arogancija birokrata iz Brisela kroz prevremenu (slučajnu?) čestitku bivšem predsedniku Nikoliću u ranim popodnevnim časovima na dan izbora i to nekoliko sati pre zatvaranja biračkih mesta, ukazuje nam na to ko zaista ovde odlučuje u ime naroda i da li su izborni procesi kontrolisani ili ne. Ponovno stvaranje kulta ličnosti i omnipotentnog predsednika je proces kontrolisan spolja preko petokolonaša koji su ga odmah okružili kao hijene. Oni drže poluge vlasti u svojim rukama i povlače poteze kao na šahovskoj tabli filigrantski tačno.

Ovom tvrdnjom ni na koji način ne želim da amnestiram lik i delo predsednika i umanjim njegovo učešće u građenju sopstvenog imidža, već želim da ukažem na okruženje podanika i poslušnika koji prate svakog vođu kakav god bio i propuste službi bezbednosti koje dozvoljavaju upliv agenata od uticaja (čitaj: izdajnika) u najviše strukture vlasti.

Plejada opskurnih likova kao stvarnih nosioca moći u Srbiji je u svakom slučaju podugačka, od onih koji su pripremani jako dugo za tako nešto, prolazeći obuke i treninge, do onih koji su ucenjeni zbog svojih niskih moralnih načela. Politički poltroni, korisni idioti i korumpirana elita su samo deo folklora „rijaliti Srbija“ potvrđujući onu Darvinovu tezu da je čovek nastao od majmuna.

Na žalost, pravi nosioci moći u Srbiji danas su mreže nevladinih organizacija i činovnici duboko implementirani u vrh svake vlasti stvorene i kontrolisane kroz Zapadnu agenturu. Proces implementacije agenturne mreže i potpuni kolaps bezbedonosnih službi je, po mišljenju mnogih stručnjaka iz bezbednosnih struktura, zaokružen okvirno 2003. godine (a moglo bi se reći i produžio se okvirno do 2006. godine gde je gotovo završen) nakon ubistva predsednika Vlade, akcije „Sablja“ i penzionisanja oficira bezbednosti iz civilnih, a pogotovu vojnih struktura. Najezda petokolonaša u kombinaciji sa političkim poltronima i preletačima, od petooktobarskih promena pa do danas je toliko uzela maha da je teško proceniti ko sada koga kontroliše i ko koga drži na tankom ledu.

 

DUBOKA DRŽAVA – DEEP STATE

Da bi odgonetnuli pojam „duboke države“ i ko čini to jezgro u Srbiji, potrebno je na prvom mestu pod lupu staviti mrežu nevladinih organizacija i njihov uticaj na političke procese. Ali, krenimo redom.

Kao krovna konstrukcija iz koje proizilaze dalji podizvođači i velika većina finansija je svakako „Fondacija za otvoreno društvo“ Džordža Soroša (registrovana u APR pod brojem 17142291) i pravnim zastupnikom Sonjom Liht. (javno dostupni podaci – APR). Lik i delo ove perjanice demokratije je svakako živopisan na šta nam ukazuje i njena biografija. Tokom osamdesetih godina bila je osnivač više nevladinih organizacija. Na čelu Fonda za otvoreno društvo bila je od 1991. do 2003. godine. Od 2003. godine predsednica je Beogradskog fonda za političku izuzetnost. Jula 2008.godine imenovana je za predsednicu Upravnog odbora kompanije „Politika a.d.“. Početkom 2009. postavljena je na čelo spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova Srbije. U njenoj biografiji stoji još i da je dobitnica više međunarodnih priznanja za mir i doprinosa ljudskim pravima. Kolika je stvarna moć i uticaj ove žene na političke procese u zemlji je poznato svim političkim činiocima establišmenta.

KO VLADA ZAPRAVO SRBIJOM? George Soros & Sonja Licht Fondacija za otvoreno društvo
KO VLADA ZAPRAVO SRBIJOM? George Soros & Sonja Licht Fondacija za otvoreno društvo

Ćerka firma Fonda za otvoreno društvo Džordža Soroša – CANVAS iliti OTPOR

Na sedamnaestogodišnjicu petooktobarske revolucije ipak krenimo simbolično od ćerki firmi Fonda za otvoreno društvo, a o Sorošu i Soroševcima nekom drugom prilikom.

Najznačajnija organizacija je svakako „Kanvas“ (matični broj 17349856 – APR) i zastupnikom, sveprisutnim vođom plišane revolucije, Srđom Popovićem, kao i čovekom iz senke, Slobodanom Đinovićem (pre njega zastupnikom Kanvasa u APR-u ).

O toj veseloj družini se može nadugo i naširoko pričati. Ovom prilikom samo ću izneti neke podatke o Kanvasu i „zlatnom trilingu“ Srđa Popović, Slobadan Đinović i Ivan Marović.

Ne treba smetnuti sa uma ni ostale vedete „Otpora“ poput Čedomira Antića („već izgubljeno Kosovo“ istoričara), Ivana Andrića, Marka Blagojevića (CESID ministra), Dejana Ranđića, Nenada Konstatinovića, Slobodana Homena i ostalih, ali ne manje vrednih (o njima neki drugi put).

Nakon oktobarske revolucije svoj udeo su imali u preko 50 zemalja širom sveta: Gruzija, Ukrajina, Maldivi, Egipat, Liban, Tunis, Venecuela, Iran, Belorusija, Rusija… Negde su imali više, a negde manje uspeha, ali u svim slučajevima bili su duboko involvirani sa američkim obaveštajnim službama i bili bogato nagrađeni za svoje delovanje. Srđa Popović prilikom predavanja na Kolumbija univerzitetu naglašava o 5.oktobru u Srbiji: „To nije spontana revolucija. To je vrlo kratkovido razumevanje događaja “.

OTPOR Posao Revolucija - CANVAS The Revolution Business
OTPOR Posao Revolucija – CANVAS The Revolution Business

Kanvas (Centar za primenjenu nenasilnu akciju i strategije) je organizacija osnovana 2004. godine sa ciljem da drugim zemljama prenese iskustva u borbi protiv autoritarnih režima i njihovo (ne)nasilno svrgavanje sa vlasti.

Chavez Venezuela Canvas Serbian OTPOR
Chavez Venezuela Canvas Serbian OTPOR – OTPOR JER VOLIM NOVAC I IZDAJU SVOJE ZEMLJE

Ove metode nisu sami izmislili, već su ih preuzeli od njihovog ideologa, Džina Šarpa, čija je knjiga „Od diktature do demokratije” (prevedena na dvadesetak jezika, uključujući i srpski) poslužila kao priručnik za podizanje pobuna. Šarpa, koji je prvu knjigu o politici nenasilnih akcija napisao još 1973, nazivaju „Makijavelijem nenasilnog otpora”. Primenu tog programa su počeli petooktobarskom revolucijom u Srbiji, u režiji Otpora, koji je predstavljan kao organizacija običnih aktivista, ali iza čije se maske kriju mnogo ozbiljnije stvari, što mnogi Zapadni analitičari danas iznose kao svedočanstva.

„U principu, operacija (u Srbiji) bila je potpuno javna i finansirana kongresnim dotacijama od oko 10 miliona dolara za fiskalnu 1999. i 31 milion dolara za 2000. godinu. Neki od Amerikanaca koji su bili uključeni u napore za rušenje Miloševića rekli su da su bili svesni aktivnosti CIA u toj kampanji, ali da nisu mogli tačno da ustanove šta to Agencija namerava“, navodi se u jednom tekstu koji je 2000. godine objavljen u Vašington postu. „Vodeću ulogu imali su Stejt department i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) koji su kanalisali fondove preko komercijalnih ugovarača i neprofitnih grupa kao što su Nacionalni fond za demokratiju (NED) i Međunarodni republikanski institut (IRI)“, dodaje se u ovom tekstu Vašington posta.

CANVAS OTPOR Slobodan Djinovic APR
CANVAS OTPOR Slobodan Djinovic APR

a onda mala promena

CANVAS OTPOR Srdja Popović APR
CANVAS OTPOR Srdja Popović APR

STRATFOR – „mala CIA“

U elektronskoj prepisci o vezama privatne američke obaveštajne agencije Stratfor („mala CIA“ ) i Kanvasa (komunikacija pod šifrom SR501) koju je objavio Vikiliks u februaru mesecu 2012. godine, postavlja se pitanje: „Kako se finansira Kanvas?”.

O značaju ovih mejlova koji otkrivaju kako funkcioniše Stratfor govori i to što je „zviždač” Džeremi Hamond, zahvaljujući kome je ova prepiska dospela u javnost, osuđen u Americi na deset godina zatvora.

U jednom mejlu iz 2008. godine, Džordž Fridman, direktor ove agencije, razmatra mogućnost saradnje sa Kanvasom, zbog čega ga interesuje ko finansira ovu organizaciju.

Marko Papić, analitičar Stratfora koji je u kontaktu sa Srđom Popovićem navodi: „Mnogo američkih finansija… Ne znam tačno ali sam razgovarao sa ljudima koji lobiraju za njihovo finansiranje kao što je Majk Mekfol iz ‘Huver instituta'“. (Mekfol je bivši američki ambasador u Rusiji). Papić nastavlja: „USAID je uključen. Otpor je finansirao ‘Fridom haus’, IRI (Međunarodni republikanski institut), NED (Nacionalna zadužbina za demokratiju) i Američki institut za mir. Pošto su u Kanvasu isti ljudi kao u Otporu, siguran sam da imaju otvorene iste dolarske izvore”.

U mejlu analitičara obaveštajne i konsultantske firme Stratfor iz 2007. godine navodi se da su ove organizacije, uz NDI (Nacionalni demokratski institut) i „Institut Albert Anštajn”, optužene da stoje iza pobuna u Srbiji (2000), Gruziji (2003), Ukrajini (2004), Azerbejdžanu (2005), Kirgistanu (2005), Belorusiji, Uzbekistanu i Tadžikistanu (2005-2006). U istom mejlu precizira se da je Otpor (odnosno Kanvas) oformio grupe u Gruziji (Kmara), Ukrajini (Pora), Belorusiji (Zubr) i Albaniji (Mjaft).

U jednom drugom mejlu u kome se govori o kontaktima Fridmana i Kanvasa, pominje se da je Popović na sastanku u Čikagu sa „partnerom iz Goldman Saksa” (globalna američka investiciona banka) koji je „verovatno jedan od finansijera Kanvasa”.
Interes za saradnju je obostran. Stratfor koji pored informacija namenjenih javnosti prodaje geostrateške, političke, ekonomske i vojne analize američkim vladinim agencijama i vojsci, traži informacije od vođe Kanvasa koji „ima direktne veze sa mnogim nenasilnim pokretima širom planete”, a Popović želi dalje da širi mrežu.

„Kanvas ima vrlo raširenu turneju predavanja na američkim univerzitetima. Srđu interesuju novi kontakti”,.. Za razmenu mejlova sa njim koristi se poverljiva „hašmejl” komunikacija kada je reč o Venecueli.“ objašnjava Papić u mejlu iz 2011. godine.

 

Srđa Popović naravno kategorički negira da prima bilo kakvu finansijsku pomoć od američke vlade i tvrdi da je glavni finansijer rada ove organizacije Slobodan Đinović, bivši otporaš koji je nakon oktobarskih promena u Srbiji munjevitom brzinom stekao značajno bogatstvo baveći se telekomunikacijama.

Ako se zagrebe malo dublje, međutim, na videlo izlazi da su „partneri“, odnosno finansijeri Kanvasa organizacije tesno povezane sa vašingtonskom administracijom. Na spisku su: Američki institut za mir (USIP) koji finansira Kongres, Fridom haus (nevladina organizacija kojom dominiraju američki tvrdokorni neokonzervativci) ,IRI (kojim je dugi niz godina rukovodio jedan od najčuvenijih američkih jastrebova, Džon Mekejn), organizacija Nova taktika (koju finansira Džordž Soroš) i organizacija Humanost u akciji (koju delimično finansira Stejt department).

Vrlo interesantan podatak je i delovanje penzionisanog pukovnika američke vojske Roberta Helvija u petooktobarskom puču u Srbiji što je vrlo precizno i temeljno objašnjeno u tekstu gospodina Miodraga Novakovića urednika FB reportera (Pukovnik Robert Helvi – Kako smo Srbima podmetnuli „Otpor“). A naravno da ne treba zaboraviti ni Pitera Akermana i Flečer školu za pravo i diplomatiju koja služi kao svojevrsni regrutni centar za mlade ambiciozne aktiviste iz Srbije.

 

Ko je zapravo čovek iz senke Slobodan Đinović

Slobodan Đinović, koga mnogi smatraju najuticajnijim čovekom iz senke u Srbiji, i u otporaškim danima bavio telekomunikacijama, a 2000. godine osnovao je firmu Media Works, koja je bila prvi provajder bežičnog interneta u Srbiji. Kompanija je spajanjem sa internet provajderima Sezampro i Neobee Net, promenila ime u ORION Telekom, kome je dodeljena licenca za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji.

ORION Telekom na dan 05. oktobar 2017
ORION Telekom na dan 05. oktobar 2017

Đinović je bio aktivan i u Centru za nenasilnu akciju koji je 2007. godine izdao knjigu „Nenasilna borba“.

Došao je iz Zagreba u Beograd, što malo ko zna, a vrlo je interesantan podatak za bezbednosne službe, i njegovo bogatsvo se meri milionima zelenih novčanica.

Ono što je najvažnije u njegovom delovanju je to da je postavio po celoj Srbiji CDMA (Code division multiple access) bazne stanice dometa od 1,5 km do 2 km pod izgovorom bežičnog interneta koji se više i ne nalazi u ponudi ORION Telekoma. Rade na ultravisokoj frekvenci od 800 MHz do 1,9 GHz. Prvobitna namena im je bila da konvertuju analogni u digitalni signal, a čemu sada služe, zašto i dalje tu stoje ako navodno nemaju funkciju jedno je od najvažnijih pitanja za vrh srpskih bezbedonosnih službi kao i za Slobodana Đinovića. I naravno, da li možda imaju neki negativan uticaj na zdravlje ljudi i na koji način se mogu zloupotrebiti?

 

Ivan Marović – Revolution is a fashion line

Ivan Marović, takođe je jedno vreme živeo u SAD, bio prisutan u javnosti kao aktivan bloger na sajtu B92. Svojevremeno je napravio kompjutersku igricu koja predstavlja simulaciju nenasilne borbe. Interesentan podatak je i da je on bio deo tima koji je podebelo nagrađen (od strane predsednika Maldiva Mohameda Našidaza) za uspeo puč na Maldivima čitavim jednim ostrvom po imenu Tinadu. Po nekim podacima nalazi se u Najrobiju (Kenija), a čime se bavi i šta sada radi zaključićemo lako ako dođe do nekih pobuna u toj zemlji.

Srđa Popović – OTPOR jer volim Srbiju (!?)

Najprisutniji u javnosti (a posle Đinovića najuticajniji ) i sa najdužim funkcionerskim stažom među bivšim otporašima je Srđa Popović, narodni poslanik u nekoliko saziva, pomoćnik ministra u Ministarstvu ekologije u vladi Zorana Đinđića, savetnik za održivi razvoj potpredsednika vlade Božidara Đelića i predsednik ekološkog fonda Ectopia. Sada se više bavi putovanjima po svetu, predavanjima o (ne)nasilnoj borbi protiv režima koji smetaju američkom establišmentu. Zvanični je predstavnik Kanvasa sa kancelarijom u Beogradu i brani se od optužbi da je terorista iako je označen u mnogim zemljama kao persona non grata, a Kanvas stavljen na listu terorističkih organizacija. Ali Srbima i Srbiji to očigledno ne smeta, a srpske bezbedonosne službe očigledno imaju i važnija posla. Videćemo samo da li će Viktor Orban biti istog mišljenja…

AMERIČKI POLITIKOLOG TVRDI: Srđa Popović ruši Orbana! (objavljeno pre 2 dana)

Jedan prijatelj mi je jednom prilikom rekao da su svi oni tu i da je njihova uloga da bi se postavio i održavao režim pod stranim patronatom, crpeli resursi date zemlje, izvršila privatizacija, razrušila zemlja, zadužila što više pod nepovoljnim uslovima tako da svakim danom duguje sve više i ostaje bez svojih privrednih, industrijskih, vojnih i prirodnih resursa. Sledeća faza kada oni odrade posao je dovođenje savetnika tako da svako ministarstvo i institucija države ima svog „savetnika“. Poenta je da oni tu ostaju zauvek i da su izbori prosta farsa , jer su pod direktnim patronatom i ništa se ne prepušta slučaju. Oni su sada ministri, državni sekretari, predsednici skupštinskih odbora, na čelu su stranaka i pokreta. Na žalost, da je on u pravu baš i nije teško zaključiti.
A i predsednica Vlade nam dolazi iz NALED-a (USAID-a) …

I što neko reče: „ Mala je ovo zemlja koliko je izdajnika u njoj ! “

Dr Vladimir Stojković

Posao Revolucija (The Revolution Business) – OTPOR (CANVAS) – VIDEO (sa prevodom)

Free download – Besplatno preuzimanje (ako želite punu rezoluciju. maksimalni kvalitet obratite nam se putem kontakt forme)

[download id=”11449”]

Uskoro preuzimanje sve date CANVAS-a sa celokupnom bazom podataka – kako su planirane “spontane” revolucije širom sveta, ko su aktivisti, ko je na platnom spisku a ko nije, transfer novca, obuka, učesnici, radionice, nvo sektor, more …

 

VIŠE OD AUTORA – NE PROPUSTITI:

POLITIKA POD KONTROLOM STRANIH OBAVEŠTAJNIH SLUŽBI – Piše: Dr Vladimir Stojković

PSIHIJATRIZACIJA POLITIKE – POLITIKA POD KONTROLOM STRANIH OBAVEŠTAJNIH SLUŽBI – 2. deo – Piše: Dr Vladimir Stojković

Samo tri stvari se ne mogu dugo skrivati … Sunce, Mesec i ISTINA!

 

Global Media Planet INFO

Podržite rad našeg portala. To možete učiniti OVDE: PayPal-Me 

Budite sa nama jer smo mi tu zbog vas

Vaš Global Media Planet INFO

Hvala! 

Podelite ovaj članak sa drugima!

DMCA.com Protection Status


Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*